Question about Broan-NuTone CV450 Central Bagged Central System Vacuum

2 Answers

Not full suction, noisy, sparks at the unit

The unit is a CV350 and it lost some of its suction and also there are sparks visible at the top of the unit when is running. Also is noisier than normal.

Posted by on

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 58 Answers

Yup you need a motor. try and find a nutone service center. they will have the parts and be able to repair it.

Posted on Sep 01, 2009

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 8 Answers

It sounds like the motor is burning out

Posted on Dec 23, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a broan central vac 24 yrs old ,vac works if you turn sw on cannister,not by plugging hose att,is this a major problem,thanks


Broan 450 air-watt and 8.5 amp power unit. Covers 3,000 sq. one 30-ft. crush-proof hose with on/off switch, one 10-in. wide hard floor brush features swivel neck for easy maneuverability around furniture. My new home is just under 2000sf. Will this new unit have enough suction?? Just buy or don't??


Jan 22, 2013 | Broan-NuTone CV350 Central Vacuum

1 Answer

My bissell does not have any suction power. It sprays the formula but will not vacuum it up.


First check the motor duct gasket. The motor duct gasket is visible once the tank is removed. It is located underneath the handle on the top of the base of the machine. It has a black rubber coating around it. If there is no suction there please let us know. If your machine does have suction at the duct, continue to check the following:


- Ensure the Ready Tools Dial is set to the appropriate setting (Floor Cleaning or Hose Attachments).
- Remove the tank from the machine and ensure the tank lid is attached properly. The front window must first hook onto the lip of the bottom of the tank and then drape over the tank. Latch the bottom tank to the top tank lid. THIS LID CANNOT BE ATTACHED PROPERLY IF THE TANK IS NOT REMOVED FROM THE MACHINE.
- Make sure the Water Tank is not full on the outside of the bladder. If it is, empty the tank.
- Ensure the hose is firmly attached to the back of the machine. If not, re-insert as necessary by twisting into place.
- The machine must be in an upright, locked position and set to the Hose Attachment setting. If the handle is slightly tilted back while using, it will create a small gap at the suction inlet (where handle meets gasket, above the Bottom Tank) which will cause little or no suction.
- Check the red Tank Lint Screen for debris. If the Lint Screen is dirty, the unit will have poor suction. Clean the Lint Screen if necessary.
- If the float flap door in the tank lid is activating prematurely when you turn the machine on, this flap door should be replaced. This tank may need to be emptied.
- Check the Tank Lid and Tank for damage.

Nov 23, 2010 | Bissell 9500 ProHeat 2X CleanShot Upright...

1 Answer

The unit comes on and the exhaust blows out however no suction at all. l placed a wet vac on the unit where the bag goes and all of the outlets pull some air. The unit is the cv350. Thanks.


there would be 2 things potentially wrong here...

1) the black rubber gasket is missing off the body where the pail goes onto the machine. If that is missing there will be no suction.

2) This is a little more complex but will also lead to the same problem. up above where the bag goes there, is a filter. It could be clogged, but if you are getting a lot of air blowing out of the unit, I think it is more the rubber gasket between the motor and the body. You can check for this by looking behind the little motor pre-filter there (if it is even there) and check the motor intake for the unit. It is probably blocked or partially blocked with the motor gasket. To fix this you will need some weather stripping or another motor gasket.

Good luck.
Mark

Nov 08, 2010 | Broan-NuTone CV350 Performance Bagged...

1 Answer

No suction


Use the guide at builtinvacuum.com/flowchrt.html to find the issue and solution. Most likely you need to test it without any filter and be sure the bottom of the unit is attached :) To get access to the motors you need to unbolt the very top sides.

Jul 28, 2010 | Broan-NuTone CV350 Performance Bagged...

1 Answer

My bissell will not suction water from the carpet


Please check the following:


First check the motor duct gasket. The motor duct gasket is visible once the tank is removed. It is located underneath the handle on the top of the base of the machine. It has a black rubber coating around it. If there is no suction there please let us know. If your machine does have suction at the duct, continue to check the following:


- Ensure the Ready Tools Dial is set to the appropriate setting (Floor Cleaning or Hose Attachments).
- Remove the tank from the machine and ensure the tank lid is attached properly. The front window must first hook onto the lip of the bottom of the tank and then drape over the tank. Latch the bottom tank to the top tank lid. THIS LID CANNOT BE ATTACHED PROPERLY IF THE TANK IS NOT REMOVED FROM THE MACHINE.
- Make sure the Water Tank is not full on the outside of the bladder. If it is, empty the tank.
- Ensure the hose is firmly attached to the back of the machine. If not, re-insert as necessary by twisting into place.
- The machine must be in an upright, locked position and set to the Hose Attachment setting. If the handle is slightly tilted back while using, it will create a small gap at the suction inlet (where handle meets gasket, above the Bottom Tank) which will cause little or no suction.
- Check the red Tank Lint Screen for debris. If the Lint Screen is dirty, the unit will have poor suction. Clean the Lint Screen if necessary.
- If the float flap door in the tank lid is activating prematurely when you turn the machine on, this flap door should be replaced. This tank may need to be emptied.
- Check the Tank Lid and Tank for damage.


If you continue to experience low suction, please contact BISSELL Consumer Services at...

1-800-237-7691
Mon-Fri: 8am to 10pm ET
Sat: 9am to 8pm ET

Apr 09, 2010 | Bissell 9500 ProHeat 2X CleanShot Upright...

1 Answer

A Dyson dc 17 Animal and the wand/hose has lost suction


Hi its Darran at Dyson.

From your description of the problem, it sounds as though the wand/hose is blocked. To check this, remove the wand/hose assembly from the machine, switch it on and test the suction from the top of the wand with your hand. If the suction is poor, remove the wand from the hose and test the suction from the top of the hose. If its good here, then you know that the wand handle is blocked.

For the full diagnostics, check out the Support section on our website at www.dyson.com or call our Helpline on 1866MYDYSON.

Kind regards
Darran
Dyson Customer Service

Jan 30, 2010 | Dyson DC17 Animal Bagless Upright Cyclonic...

2 Answers

No suction on wand of Dyson DC14 Animal


Hi its Darran at Dyson.

It sounds as though the wand handle is blocked. To check this, remove the wand/hose from the machine as if you were going to use it to vacuum the stairs. Switch the machine on and test the suction at the top of the wand handle with your hand. If the suction from the wand is poor, remove the wand from the hose and test the suction again from the top of the hose. If the suction here is good, then you know the wand handle is blocked. If the suction is poor at the hose, you can remove the hose from the machine and clear any blockages here.

For the full blockage procedure please visit the support section on our website at www.dyson.com.

Kind regards

Darran
Dyson customer Service

Jan 10, 2010 | Dyson DC14 Animal Bagless Upright Cyclonic...

1 Answer

My steam vac deluxe does not have enough suction to pick up water


For the brushes:

The power wire may have slipped off. take apart the unit at the top (Behind the cleaning fluid container) Inside there is a wire coming up from the motor at the bottom of the unit. This can come unlpugged no longer powering the scrub brushes. Simply slip the wire back on the plug.

To open: remove all visible screws from top half of machine. Remove the rubber mode dial by pulling off, and remove screw behind that. Pull the front off, and the power plugs are located right on the inside of the machine by the mode dial.

for the suction, check the intake hose the comes out from behind the floor assembly. it tends to split over time

Aug 04, 2009 | Hoover Floormate H3000 Upright Wet/Dry...

1 Answer

NO SUCTION


If you have no suction, there are only a couple of things that could cause it. As you have checked for blockage, and changed your filters, you may have a vacuum motor with bad bearings, or broken fan blades (inside/on the vacuum motor). Either symptom points towards a vacuum motor being bad and needing replaced.

Jan 21, 2009 | Electrolux Central Vacuum

1 Answer

My NuTone built in central vacuum is putting dirt out instead of picking it up. We have just changed the bag.


From the information here, it sounds like you do not have any suction. If this happened at the same time you replaced the bag, I'm guessing that the unit did not seal when you put it back together. Make sure the bag is seated like it should be and the cover that you removed to replace the bag is sealed and locked into place. An easy way to check this would be to remove the inlet side tubing from the machine and check the suction there. If the unit has a utility valve, be sure that it is closed. You should have good suction there unless the bag cover part of the canister is not sealing onto the rest of the unit, or the fan assembly is damaged. The latter of which is pretty rare, and it would probably make a good bit of noise. If you have good suction at the unit, then you either have a clog or an open pipe somewhere. I hope this helps. Please comment with more details if it doesn't. Good Luck!

Dec 23, 2008 | Broan-NuTone CV350 Performance Bagged...

Not finding what you are looking for?
Broan-NuTone CV450 Central Bagged Central System Vacuum Logo

Related Topics:

101 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Broan-NuTone Vacuums Experts

Roger Potts

Level 3 Expert

694 Answers

Custom Exchange
Custom Exchange

Level 3 Expert

397 Answers

Steve

Level 3 Expert

3287 Answers

Are you a Broan-NuTone Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...