Question about Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

I have a car amp that doe not turn on. It dies on me yestaerday. I checked the fuses in the back of the amp and they are not blown. But the lights on the amp do not turn on

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 15,935 Answers

Check the main fuse in the power cable. Should be within 1 ft of battery.
If that is in tact, use a voltmeter and verify 12V at the power terminal on the amplifier, as well as the remote turn on after you have turned the key on.
Also check ground continuity.

Posted on Dec 22, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

ABS light comes on, traction light, and airbag light. The radio turns off, and everything dims. Then the car dies & won't restart. Its not Alt or Batt.


There should be a fuse between your battery and alt. If the fuse is blown, the current isnt getting back to the batt.

Something like this also happened to my brother in his Jetta, Im not saying its the same thing but his timing belt gave out.

Jan 28, 2011 | 2004 Volkswagen Jetta

1 Answer

03 Pontiac Vibe after rear ended several electronics died


10 amp fuse under steering column that says it is for 'Gauge' fixed this problem. That fuse had blown.

Oct 23, 2009 | 2003 Pontiac Vibe

1 Answer

My 1996 Ford Windstar Will Not Start....


Take all the fuses out and check them one by one and re install them and replace the blown fuse .
Tap on the relays to unstuck them .
Clean the batery terminals with sand paper .
Check the rear light and brake bulbs and sockets.
Vitally

Sep 03, 2009 | 1996 Ford Windstar

4 Answers

Instrument panel went dead


Checked Every fuse in the fuse box (no small task).This includes #4 - Power point Instrument Panel, #14 - Day time running lamps (auto lamps doesn't work nor does auto lock), #27 - ignition switch run feed, #35 - Instrument Cluster, #41 - Instrument Cluster, #42 - Delayed Accessory, #45 - Ignition switch run/start feed, #102 - Door locks body security module, #103 - Ignition switch, #110 - Ignition switch, & #116 - Ignition switch. But I also check all other ones as well, they all register OK. AC panel & radio work. Turn signals work. Mileage does not work, trip computer does. So, basically, everything works except auto head-lights, auto locks, and the dash cluster (no MPH, RPM, mileage display, Fuel, Temp, Tran Temp, and Oil Pressure).

Aug 19, 2009 | 2003 Ford Excursion

1 Answer

1999 cougar stuck in park and does nothing when you turn the key


Yout whole fuse box might be blown. I had to replace mine on a 2000 Cougar.

Jul 01, 2009 | 2000 Mercury Cougar

1 Answer

Car will not crank over


Check the fuse box and make sure no fuses are blown. I had the same problem with my honda motorbike and thought the worst of it but then checked the fuses and found that one had blown. Once replaced the bike was fine!

Hope this helps you in someway! Good luck!

Jun 19, 2009 | 2000 Ford Taurus

2 Answers

02 echo ac issue


I assume that the 7.5 amp fuse blew again, yes? If so, it looks like you may have a locked up A/C compresser, or too much freon in the system (if somebody tried to add some to make the A/C come on). If the compressor is locking up, the engine will turn slow, at least until the drive belt or the fuse fails.

Aug 27, 2008 | 2003 Toyota ECHO

1 Answer

Fog lights blow 15 amp fuse


i had the same problem...but mine is after i install a new set of HID kit..after a couple of weeks it just died..then i check the fuse it was blown..then i changed it and turn it on and it blows again...i did change it again ..same thing it fuse blown.

Jul 18, 2008 | Plymouth Voyager Cars & Trucks

1 Answer

Red light on Amplifier


if your amplifier has the internal Kicker card dealie "little computer card on the side that you can change out crossover settings and such," Turn off the vehicle, remove this device and make sure the contacts on the card are clean and free from black soot (showing a spark). clean the contacts with a pencil eraser or something hard but soft... and put the little card back in place, start the car again and see if that helps, I used to lose one speaker every once in a while with the same amp. I ended up replacing the module with a different one from my dealer and it worked fine (still does and it's been in my car 6 years). Check that little module. if this doesnt work, while the car is running and the music is "playing" wiggle the card and see if it works sometimes and not others. Likely is the little module.

Dec 28, 2006 | Kicker (ZX750.1) Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

34 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4823 Answers

Larry Stiles
Larry Stiles

Level 2 Expert

286 Answers

Philip Rowney
Philip Rowney

Level 2 Expert

94 Answers

Are you a Sony Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...