Question about Kenmore 437 sq. in. Cooking Area Gas Grill 15221

3 Answers

KENMORE Gas Grill 141-152210 Kenmore 437 sq. in cooking will only heat to 250 degrees

Grill was working fine....but only recently it ignites but when turned up to MAX and lid is closed it will only heat to about 250 degrees after 20 min - 1/2 hour..... Could it be a bad tank of gas which I just purchased from Home Depot? I have had it for about 5 years....never really replaced or cleaned anything.....except the grates which you cook on which I clean all the time.... I do notice the holes in the burners are visible..... I do not smell gas when the unit is on and it obviously is burning but not heating to anywhere near capacity? Grill is kept covered after use all the time and I do burn off the residue after cooking.....I am not at all an expert on dis-assembling so please be specific if you have any idea why this grill is not heating....I am thinking possibly a bad tank of gas even though the tank was heavy and felt full. Thanks for any help or suggestions! sudsyboy

Posted by on

3 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points


    An expert that got 10 achievements.


    An expert that got 5 achievements.


    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 878 Answers
Re: KENMORE Gas Grill 141-152210 Kenmore 437 sq. in...

Sudsy, this exact same thing would happen to me every time I changed a tank. I know it's nothing to do with the grill itself. I would have to seat and reseat the regulator hose to the tank a couple of times before it would start heating normally. Your model has 3 burners and I suspect that the flame is real low on each one even on the high setting. Try connecting and disconnecting the tank a couple of times and see if it comes to life. If worse comes to worse you can order a new regulator hose. Part number P3632L. back.

Posted on Apr 03, 2007

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer
Re: KENMORE Gas Grill 141-152210 Kenmore 437 sq. in...

I had the same problem of "lack of heat" with this grill, and I also keep this grill covered when not in use. I found that the holes on all three burners had actually rusted closed! I used my cordless drill and cut off a bit of wire hanger (after breaking a few drill bits) to open them again. I did nothing with reseating or reconnecting the propane. I guess one way you could check is to see if your side burner has a decent size flame. At least on my grill this one isn't nearly as rusted as the 3 main burners. And at $30 a burner I will most likely keep drilling them out until I get a new grill. I can't believe I paid $450 for this peice of junk!

Posted on Jun 20, 2008

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer
Re: KENMORE Gas Grill 141-152210 Kenmore 437 sq. in...

My Kenmore only reaches 100 Degrees after 20 minutes, its like my knobs turn gas on but will not raise flame too high, medium or low, plus my push igniter does not work (red button in middle of grill). Where can I buy a new igniter for my 5 yr. old Kenmore Elite, stainless steel model? I live in Milwaukee, WI. Ps. I changed my tank and that was not the issue, the one I turned in must of been half full, One of my indicaters doent work either, the round tank gauge for empty or full on right hand side. It's kind of like this grill was made half A@$! This happened last year I now want to fix it. It's frustrating I bought the grill not to long ago never used it for the first couple years and the grill looks perfect but not a single thing seems to be working, pleas guide me in the right way to fixing my grill. Much Appreciated, I'm hungry:) It would be grate to find a place near me that sells parts or does the warranty still applict?

Posted on Sep 25, 2008

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

I have a kenmore gas grill that has the side burner. Up until recently, it has been working great. However, now the main grill won't light when pressing the ignition button but the side burner lights...

More than likely, the electrode spark ignitors on your main burners need to be cleaned. They will get covered with grease over time. Also check the wiring from the ignitor module to each spark ignitor being sure that all wiring is firmly in place. To clean the electrode(s) ... a cotton ball dipped in alcohol will work fine.

Hope this helped you solve the problem and Happy Grilling!

Apr 09, 2011 | Kenmore 700 sq. in. Cooking Area Gas Grill...

3 Answers

Buners will not Fully Light

A burner doesn't work Heating elements eventually burn out. Sometimes, when an element burns out, you can see that the coil burns in two, or blisters and bubbles.

When your heating element burns out, you have to replace it because they are not repairable. If, when the heating element burns out, the infinite switch that controls it also fails, you have to replace it too. Also see the "A burner works only intermittently" section, next.

Jun 29, 2008 | Kenmore 700 sq. in. Cooking Area Gas Grill...

1 Answer

Grill caught fire & went to 700 degrees

It should be OK. Just make sure you get ALL the greese cleaned out of the grill before you fire it up

May 14, 2010 | Kenmore 774 sq. in. Cooking Area Gas Grill...

1 Answer

Kenmore elite lpg grill #16690 ignition starter doesn't work what to do?

The ignition module must be replaced.
Check the battery first and make sure it is fresh.

Thanks for using FixYa - a 4 THUMBS rating is appreciated for answering your FREE question.

Apr 21, 2010 | Kenmore Elite 900 sq. in. Cooking Area Gas...

1 Answer

My kenmore elite grill has a ceramic cooking grid. it is 1 yr old.recently a problem developed. the ceramic grid lights as usual, but does not stay lit.once i let go of the knob the burner goes out. thanks...

check thermo coupling., its purpose is to keep heat at flame area-helps keep flame lit,like a pilot light... clean it with a finger nail file LIGHTLY- or use sand paper LIGHTLY, just to clean surface..

Nov 27, 2009 | Kenmore Elite 900 sq. in. Cooking Area Gas...

1 Answer

Grill does noty get hot

try opening the tank very slowly. if you open it too quickly the overfill protection devise in the tank will restrict the gas flow to the burners. hope this helps.

Sep 10, 2009 | Kenmore Elite 900 sq. in. Cooking Area Gas...

1 Answer

Will light but flame low

Check your connection between tank and unit, a loose connection re4sults in low flame condition

May 29, 2009 | Kenmore 505 sq. in. Cooking Area Gas Grill...

1 Answer

Low output

The grill is not staying lite and not heating up like it should.

Jul 03, 2008 | Kenmore 774 sq. in. Cooking Area Gas Grill...

Not finding what you are looking for?
Kenmore 437 sq. in. Cooking Area Gas Grill 15221 Logo

2,944 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenmore Grills & Smokers Experts


Level 3 Expert

494 Answers

Dan Webster
Dan Webster

Level 3 Expert

8147 Answers

Rich Florenzen

Level 2 Expert

333 Answers

Are you a Kenmore Grill and Smoker Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides