Question about Kenwood KAC-8152D Car Audio Amplifier

2 Answers

Kac-8152d i recently got the amp to turn on. i replaced the in line fuse and the turn on lead wire, but now i can't get any sound out of my woofers. i have turned up the gain and teh woofers move but only a little. please help!!

Posted by on

Ad

2 Answers

Hey heres something simpler i have the same amp.....RCAS the WRONG WAY flip em around have a ball!!!!!!!! or if not its ur phone cored things hold it hard down on the lil thingy in the front......if not take some allan keys undo the top silver thing flappy thing.....turn the sensitivity up and the gain down bamm.....ez like pie mofuga

Posted on Oct 05, 2007

Ad
  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 3 Answers

Are you sure you are getting signal to the amp. Try another signal source. try temporarily connecting the shield of the input cable to the car body ground. The signal ground may be open in the head unit due to a previusy faulty amp.Most newer head units ave tis signal ground fused inside the head unit.Older ones ma have bunt circuit trace. If it works when you groud the input to the car body this is what has happend. The previous amp had an open power ground so the curent when to use the signal ground but it will not hold the curent so it in turn opened.

Posted on Sep 08, 2007

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Why doesnt my 2400 watt amp turn on?


The size of the wire affects the performance of an amp, but the amp should still turn on. 12 volts is 12 volts. So you tested with another amp, on the same wires, and it works fine.The only thing you can really check on the new amp is the fuses in the side. If those are blown, then you should be able to (Unless the amp is fried, and that's why it blew the fuses in the first place) fire it right up. If the fuses arent blown, and you have all your power, and ground, and still nothing.. Well then in that case the amp is just bad, and regardless of the wattage, you just don't fix a Pyle amp.

Aug 08, 2009 | Kenwood KAC-8152D Car Audio Amplifier

1 Answer

Alpine amp wont turn on..


your power wire is sufficating yor amp probably

Jul 29, 2009 | Kenwood KAC-8152D Car Audio Amplifier

2 Answers

Amp wont turn on


have you checked the remote wire is supply power? try jumping the main power wire t the remote wire to see if it turn on. Also check that your ground wire is securely making contact.

Apr 20, 2009 | Kenwood KAC-8152D Car Audio Amplifier

1 Answer

No sound from my woofer


Check your speaker connections... try using a multimeter set to "OHMS" and see if the speaker is reading around 4-8 ohms... if it shows no reading there is no continuity in the coil of the speaker

Mar 24, 2009 | Kenwood KAC-929 Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood kac-5201 amp


12 VOLT FROM THE BATTERY SOURCE GOES TO 12VOLT BATT CONNECTION.12 VOLT GROUND RETURN MUST BE FIXED TO THE FRAME OF THE VEHICLE.SOME VEHICLES HAVE FACTORY GROUNDS UP HIGH ON THE SIDES OF MOST VEHICLES, U CAN USE THIS GROUND LOCATION. IF CONNECT REMOTE WIRE FROM THE RADIOS REMOTE TURN ON LEAD WHICH IS A BLUE/WHITE WIRE OR A STANDARD BLUE IF ITS JUST ONE BLUE WIRE. CONNECT THIS LEAD TO THE REMOTE TURN ON CONNECTION ON THE AMP , SOME KENWOODS HAVE TWO ,INPUT AND OUTPUT LEADS.U ALSO NEED A TEST LIGHT, OR U CAN USE A SPEAKER TO TEST FOR POWER AT UR CONNECTION.IF U USE A TEST LIGHT , CLAMP THE END U WOULD GROUND TO THE VEHICLE, TO THE AMPS GROUND, THEN TOUCH THE PROBE END OF THE TEST LIGHT TO UR WIRED CONNECTION TO VERIFY U HAVE POWER AND GROUND TO YOUR CONNECTION.IF TEST LIGHT DOESN'T WORK ,CHECK UR FUSE AND REMOTE TURN OR LEADS.

Sep 02, 2008 | Kenwood KAC-5201 Car Audio Amplifier

1 Answer

My 800 watt kenwood


Sounds like you shorted out the main power wire somewhere and killed the amp. Is the amp on the fuse intact or blown? Do you have 12 volts at the amp? check you connections and see if it helps.

Jun 03, 2008 | Kenwood KAC-7201 Car Audio Amplifier

1 Answer

Doesn't turn on


You need to confirm that the B+ voltage isn't dropping at the amp.

With your multimeter set to DC volts, the black meter lead on the ground terminal of the amp (not on the point where the ground wire connected to the vehicle) and the head unit on (so the amp will have remote voltage applied), touch the red lead alternately to the B+ and remote terminals of the amp. If the voltage is below ~11 volts, you need to check the wiring feeding whichever line is too low.

May 21, 2008 | Kenwood KAC-9102D Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp light is on but no power to my subs!


Hi There.

When you say the 40 Amp fuse blew. Was it your mains battery fuse or was it the fuse on the amplifier? If it was the fuse on the amplifier then you may have hurt the amplifier. The Kenwood KAC-8101D is a 1000 Watt monoblock amplifier. Therefore if you say that 1 of your woofers is not playing, then it is almost certainly blown if you are sure it is connected correctly. Try disconnecting it and only running the woofer that tries to play. If this woofer is still working correctly, you will notice a drastic drop if the sound of your bass. The reason for this is because you have changed the impedance load on your amplifier due to the fact that the other woofer is not working. Have your working woofer checked and replace the faulty woofer then you should be banging again.

Hope this helps!!

Jan 30, 2008 | Kenwood KAC-8101D Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood KAC-PS201T


The first thing you must do is to confirm that you have voltage at the amp. Just because the fuses look good, that doesn't mean you're getting power to the amp.

With your multimeter set to DC volts, the black meter lead on the ground terminal of the amp and the head unit on (so the amp will have remote voltage applied), touch the red lead alternately to the B+ and remote terminals of the amp. If the voltage is below ~11 volts, you need to check the wiring feeding whichever line is too low.

Jan 21, 2008 | Kenwood KAC-X201T Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp won't turn on don't know if amp is fried


Very possible that you have a blown power supply in the amp. If you are running a mono amp then there is a very good chance that you have loaded your amp with too low of a speaker impedence and fried the power supply and maybe the output section of the audio area. Hope this helps.

Mar 30, 2007 | Kenwood KAC-8152D Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

116 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4944 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

79865 Answers

Are you a Kenwood Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...