Question about Car Audio & Video

1 Answer

Shuts off i have to tap it to turn on

I had this amp for 3 months and the amp turns off when its on use i have to tap it so it will turn on sometimes hard any ideas

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 14 Answers

Make sure theres no corrosion on the screws and terminals. if that dosent do it open the amp look for loose wires and re solder. ps make sure ur wires are hooked to the amp properly

Posted on Dec 22, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Subs made funny noise than lost complete power to the amp?


Could be many problems too hard to explain unless you are there. Here are somethings that can help you:
1. settings need to be tweaked up or down on amp.
2. check fuses if amp has no power at all. sometimes power protect comes on and you only need to reset by turning on and off car or shuting down radio and restarting.
3.If this is a new set up then you have a bad amp/speaker combo

Mar 23, 2010 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Still having amp problems


Hello lilmario,

After eliminating wiring problems and possible shorts, grounds and low impedance in the speakers, most likely the amp is failing internally. A partial failure of either the output MOSFET's or the thermistor. In either case, the repair requires removal and replacement of components on the circuit board. Depending of the age and original cost of the amp, such repairs are sometimes expensive.

I'd recommend having a professional audio shop test the amp and provide an estimate for repair.

Hope this helps.

Sep 21, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

No Audio


IT MAY BE A GOOD IDEA TO CHECK THE WIRES BEHIND THE HEAD UNIT AS THIS IS WHERE EVERYTHING IS POWERED FROM, MAYBE A LOOSE EARTH LEAD OR MAYBE A LOOSE POWER LEAD, SOMETHING SOUNDS LOOSE.

Jun 18, 2009 | JBL BP1200.1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Kicker amp zx1500.1


first off if this is a new amp take it back if there is a warrenty.. opening or even turning the external screws void the warrenty. the internal caps and resisters cost only pennies but i would have to suggest that you take it in to be repaired if you dont know what your doing..

Dec 26, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

My amp shuts off kicker zx 1500.1 wiring is good...


it sounds lik you have either a loose wire where they hook up or a bad electrical part on the inside. i would check your connections first.

Dec 20, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

Power issues


It sounds like you are drawing to many amps and you need to go to a higher capacity altinator and a second battery would be a good idea as well. Start your car (do it at night makes it easier to tell) turn on your headlights without your stereo on look at head lights and see how bright they are then slowly turn stereo on and up if headlights dim you are drawing to many amps and need a higher capacity alt to charge and stop you from blowing them, and second battery with and isolator so you don't draw amps from the battery that starts your car.

Jul 23, 2008 | Rockford Fosgate 800.2 Car Audio Amplifier

2 Answers

Amp works fine, no sound thorughout vehicle...


I can think of ten things, nine of them are a bad amp.
Check with your installer, Take your checkbook.
Sorry I can't be of more help.
Regards, Paul

Jun 12, 2008 | Kenwood KAC-7202 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp not turning on


wouldn't be the first JL amp I saw fried...but there are some tests you can do. First of all, double check your fuses, they may appear to be fine, but sometimes they are blown even if you can't see it. Either blindly change them or test them for continuity with a digital multimeter. Also, disconnect the remote turnon and jump power directly over from the power wire to the remote terminal on the amp, if the amp powers on then you have to go double check your remote wire. Hope this helps.

Jul 27, 2007 | Kenwood Excelon KAC-X811D Car Audio...

1 Answer

Amp makes subs pop


It sounds like your amp chip has gone bad, here is some thing you can try turn on your unit then start tapping on top of with your finger not hard see if the any of the pops matches your finger taps some times when the chip starts to go out it well act like that.

Nov 04, 2006 | Orion 2500D Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

77 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4724 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

63801 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...