Question about Kenwood KAC-749S Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood KAC-749S My amp worked so i decided to take off the top and take out the computer board. In the process I put in 2 small neon lights to light the top of the amp. After assembleing the amp back together the amp will not activate. I get power to the ground, power and battery outputs and the amp will still not run and prouduce sound through my subs. I dont know if somthing got loose or fried during the installation of the lights but I cant get it to power my subs. Thanks, Rick

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 13 Answers

Try to take out the lights that you put in yourself, but do it carefully, as you might have bridged out the power connectors that go through to your subs.

Posted on Aug 15, 2007

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
A 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
The service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Why does it burn the fossil


internally the amp is shorting out. return & replace amp if you got warranty on it.

Apr 05, 2010 | Kenwood KAC-749S Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp indicator is blinking blue and my sony xplod sub is not workin thru the amp but works wen i connect it in my other car how do i fix it so my light stops blinking, and my sub works again


yes you have a internal fault of the amp. the circuit that puts it into safe mode is bad and that is a very small chip on the board know as a op amp. needs to be repaired.

Jan 03, 2010 | Kenwood KAC-X650D Car Audio Amplifier

2 Answers

Wiring for kac-622 car audio amplifier


http://www.retrevo.com/support/Kenwood-KAC-622-Amps-manual/id/479bh233/t/2/

Jun 12, 2009 | Kenwood KAC-749S Car Audio Amplifier

1 Answer

KENWOOD KAC-7201 Light flickers ..and fan turns on -nothing works


I had a kenwood amp that did almost the same thing. Try checking you zener diodes. I found 2 bad ones and replaced them and amp works fine ever since. If your not to good at diagnosing, I have my own business installing car audio/video products as well as amp repairs. I gaet amps from all ove the place. If interested send me a message, I'll be glad to help. One more thing, I'm the cheapest person in amp repair. Good luck

Apr 20, 2009 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood kac-x1r flashes code e-03


HI DUDE EVERY REMOTE WIRE THEY HAVE FUSE NEAR THE BACK OF PLAYER TRY TO CHANGE IT .... R...TRY UNPLUG UR AMP .. AND ..FIX IT BACK

Apr 16, 2009 | Kenwood KAC-X1R Car Audio Amplifier

2 Answers

KAC-X520 kenwood 1000w amp


a red light indicates you got no power check your wiring you may not have a good ground, you need the green light to come on

Oct 09, 2008 | Kenwood KAC-X520 Car Audio Amplifier

1 Answer

Wiring Diagram


First, try looking here: http://www.crutchfield.com/learningcenter/car/amplifiers_movie.html If that helps, be sure to leave feedback or I don't get paid. Look all over the cruchfield page and you can find guides for every type of installation.

Sep 20, 2007 | Kenwood KAC-749S Car Audio Amplifier

1 Answer

No Sound - boat stereo


Assuming that the four speakers are connected to the amplifier, then the amp is the most likely problem component. Does the amplifier show a power light when the system is turned on? Note that there is probably another fuse in the amplifier power wire, near the battery.

Mar 16, 2007 | iLO XM-MP3-CD Car Stereo

1 Answer

Car amp power problem


hi your assumption is wrong the light blinks for meny diffrent reasons: 1) power is too low - check the battery of the car 2) connections are wrong 3) the AMP is in safe mode here is the manual of the product: http://kenwood.nl.nt.ims.hr/languages/EN/support/manuals/KAC-849~749S%20(EN).pdf here is the home page: http://www.kenwoodeurope.com/support/Menu2.aspx?men=2&M1=3 good luck

Mar 21, 2006 | Kenwood KAC-749S Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Kenwood KAC-749S Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

124 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4917 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

78267 Answers

Are you a Kenwood Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...