Question about Quasar VM-L153 VHS-C Camcorder

7 Answers

I have a VM-L153-C Quasar Camcorder and the picture is black

When recording the sound picks up but there is no picture it is just black and I do have the lens cover off!

I hope you can help!

thanks,
Karen

Posted by on

  • mejiak Dec 17, 2008

    When I first start recording it does record the picture but for only about two seconds then the screen goes black. When replaying the recording it shows a black picture and sound only.

×

7 Answers

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

    Sniper:

    An expert who has posted more than 50 answers, of which 90% or more were rated as helpful.

  • Expert
  • 108 Answers

Dear sir thanks for visiting fixya. its an lcd display problem. try to repair from service centre. that is the only solution. sorry for unsatisfied answer. regards murali

Posted on Dec 17, 2008

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Quasar Master
  • 19,396 Answers

First remove the camcorder battery for a couple of minutes, this will reset the settings.

There must also be a reset command in the settings or tools menu on the camcorder, do also a reset from there.

If after resetting the camcorder still gives same problem, that is a fault concering either the main board, or the contact to the array sensor. Particularly if you get sound but no picture, the problem can be the array sensor, as this is the part that receive the light signal to take the picture.

The camera must be taken apart to fix this. If the problem is not solved by resetting the settings, it is better having this kind of repair done by a technician.


Posted on Dec 17, 2008

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Brigadier General:

    An expert that has over 10,000 points.

  • Master
  • 6,966 Answers

Hi and welcome to FixYa,

Initially, pls try loading an old but known to be good tape. Play it back, if the display is still black, then the problem is with the LCD display circuitry of the VM-L153. If however, the video would appear to be clear and viewable, then the problem is the CCD of the camera itself.

Good luck and Thank you for using FixYa. Happy Holidays.

Posted on Dec 17, 2008

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 4,234 Answers

Without seeing the camera itself, I can only speculate, but it sounds liket he iris is mal-functioning. In "preview" mode, you should see a picture in the viewfinder. Is the picture there? This is the mode where the camera is on and you have not yet pushed the record button. If the picture is there, then the CCD is working as expected. If not, then the problem can be either a stuck iris or the CCD. If you get an initial picture than it just cuts out (as you describe) rather than the picture FADING, the problem is likely to be the CCD or related circuits. Realize that a bad power supply can cause this as well. Given the camera's age, it is possible that filter capacitors on the power suply line have failed and are loading down the suppy effectively shutting down the CCD.

This can be fixed, but will require some investigation to determine the exact cause. Expect a repair bill in the $150 range for labor with parts in the $10 range.

Dan

Posted on Dec 17, 2008

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Expert
  • 112 Answers

Hello sir,
thank you for ask FIXYA
I ALWAYS TOLD SIMPLE solution,
this problem that you have to ask us
i think problem in your cam stings
reset your stings if problem still,
then problem is in your LCD
coz if problem in cam then cam dos,t picks sound
contact a professional cam repair man

Posted on Dec 17, 2008

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Master:

    An expert who has achieved Level 3.

  • Master
  • 763 Answers

Basically check the settings of your camcorder like the mode of it. if your camcorder cant get the sound clear by the built in mic then you have an option to use a microphone device for it. i hope that your camcorder has an interface for mic. if still all the problem persist then it has to be a technical problem where it is located on the inside of your camcorder and it should be send to repair service. hope that helps

thank you for using fixya and happy holidays
CHARCOIS

Posted on Dec 17, 2008

  • Charris Suaybaguio
    Charris Suaybaguio Dec 17, 2008

    sir, try to check the dv tape or the cartridge itself or replace that with another one and see if you got the same result. otherwise send it to repair service it must be the tapehead itself got the problem.



    happy holiday

    CHARCOIS

×

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 495 Answers

Ok.. Does the camera record video? If yes then its just a display problem.I would check to see if the LCD's connectors are in place and for loose contacts. If not you might have to get a new display. Should cost you around 50$ and is pretty easy to replace..

Posted on Dec 17, 2008

  • 1 more comment 
  • Manoj Rout
    Manoj Rout Dec 17, 2008

    Okie,camera can have one of two seperate problems that
    cause this symptom. The connector to the CCD comes loose and causes
    loss of video. Also, the CCD has been a source of problems for some
    time now.

    Good luck to you.

  • Manoj Rout
    Manoj Rout Dec 17, 2008

    You may need to clean your head.

  • Manoj Rout
    Manoj Rout Dec 17, 2008

    Otherwise, Better you contact camcorder service center.

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

No images but records sound


To start ensure that you removed the cover from the lens.
Also remove battery and put it back in place to reset the camcorder.

If you get only sound on playback, connect the camera to a computer or TV, or play the tape on a different camera. If you get picture in there, then the camcorder is recording, but the video playback does not work because of a faulty LCD display.
If when you play back the movie on a different camera, or using the compute you still get no picture then the camcorder is faulty.
Faults that can cause black screen can be:
Lens problem. Faulty CCD sensor. Faulty controller board.
All this faults are not easy to diagnose and fix, if there is a fault , then it is better to take the camera to a repair shop.

Jun 17, 2009 | Quasar VM-L153 VHS-C Camcorder

1 Answer

No pic but sound


You may have a problem with a stuck shutter lens. Try putting the shutter on auto shutter. Also try tapping around the lens with a solid object to loosen the shutter to make it operate again. Try shooting bright objects and see if will respond again. Try shaking the camera by the lens carefully. Make sure you do not damage your camera with any of these fixes. If this does not work you may have to have a service center look at the shutter mechanism to free it. It may also be another problem with the camera. The pick-up circuits may have lost power and are not working correctly. This type of problem will require service from a service center. I hope this information helps you with your problem.

May 23, 2009 | Quasar VM-L153 VHS-C Camcorder

1 Answer

LCD Monitor is black. The camcorder records


you can go to http://service.us.panasonic.com/operman/ there you can get the owners manual start on page 60 that is where we got mine i have a quasar vm-L153

Mar 25, 2009 | Quasar VM-L153 VHS-C Camcorder

1 Answer

My Quasar VM-L143-C Camcorder screen turns black


if the camera records the video it will be there in the memory of it and you can check it by connecting it with a computer.if the video is in the memory there will be no problem with the recording device and the problem will be only to the LCD screen .if it is so, replace it with a new one which cost you about 35$-40$.if the settings are not correct the above problem will occur.so check the settings first and then go for the replacement of LCD .check whether the color of the LCD screen is in the correct level(check the brightness,contrast....)thank you.

Dec 17, 2008 | Quasar VM-L153 VHS-C Camcorder

1 Answer

Adaptor


I am looking for adator (Dc/c.c. in 6V) for my Quasar palmcorder VM_L153-D, also A/V adator, . I will also like to down load the manual for this product

Feb 03, 2008 | Quasar VM-L153 VHS-C Camcorder

1 Answer

Owners Manual for a Quasar VM-L153 camcorder


SLIDE BLACK BUTTON TO CAMERA,THEN PUSH RED BUTTON IN. THAT IS IT.

Sep 02, 2007 | Quasar VM-L153 VHS-C Camcorder

1 Answer

No Sound Please Help....


I had the same problem,i just figured it out,
With these palmcorders there becomes a loose connection.
I have to hit where the speakers is to get it to record voice

Aug 06, 2006 | Quasar VM-L153 VHS-C Camcorder

Not finding what you are looking for?
Quasar VM-L153 VHS-C Camcorder Logo

Related Topics:

26 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Quasar Video Cameras Experts

Josh Whitehead
Josh Whitehead

Level 3 Expert

1148 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

Tony Parsons
Tony Parsons

Level 3 Expert

3023 Answers

Are you a Quasar Video Camera Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...