Question about Dynamo ABOVEGROUND POOL PUMP - 1.5HP -

1 Answer

Pumps Squeaks at start up for about 10 min

What will cause pump to squeak at start up

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 547 Answers

Bearings need to be replaced

Posted on Feb 11, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Intex CS20110 Low Flow Alarm will not stop


It looks as if though, you are under the Intex curse.
premature failure of components, with no available parts to repair or replace. They make these with the intention of not to expect a long life of the product.
They would rather you replace the complete component. You have to understand one thing, these things are produced in mass quantities, by the gazillions, in China, and then unleashed into the unsuspecting world, budget minded people, hoping to get a satisfactory product, lasting forever.
I know, that statement is way out there!. But I see this so many times with customers coming into our pool and spa store. And after some conversation, it appears that that was the understanding when they purchase a product from Intex.
and the old adage comes to life and is so true... You get what you pay for.
my advice to you, is what I give to all of my other customers, in this same situation = call the manufacturer or the representative, and squeak. And squeak loudly.
maybe they'll hear this squeak, as squeaks are irritating, and hopefully for your sake, they will oil it.
Support Intex

Jun 14, 2015 | Intex Pool & Spa Pumps

1 Answer

Control panel randomly beeps during filter/heating/standby modes with no LED readout codes. Reset unit no help. What to do?


It looks as if though, you are under the Intex curse.
I say this, because you really left no specific information about your pump. So by the wording of your question, where you mention beeps, heating, and LED readout, I'm presuming you have an Intex product?
The Curse I mentioned is because of historical and frequent premature failure of components, with no available parts to repair or replace. They make these with the intention of not to expect a long life of the product.
They would rather you replace the complete component. You have to understand one thing, these things are produced in mass quantities, by the gazillions, in China, and then unleashed into the unsuspecting world, budget minded people, hoping to get a satisfactory product, lasting forever.
I know, that statement is way out there!. But I see this so many times with customers coming into our pool and spa store. And after some conversation, it appears that that was the understanding when they purchase a product from Intex.
and the old adage comes to life and is so true... You get what you pay for.
my advice to you, is what I give to all of my other customers, in this same situation = call the manufacturer or the representative, and squeak. And squeak loudly.
maybe they'll hear this squeak, as squeaks are irritating, and hopefully for your sake, they will oil it.

Support Intex

Jun 14, 2015 | Pool & Spa Pumps

1 Answer

MOTOR RUNS FOR 5 TO 10 MINS AND SHUTS DOWN. MOTOER IS HOT


check the voltage with a multimeter to see what is going on and also the current to this motor.

May 31, 2011 | A.O. Smith CFace Swimming Pool Pump Motor...

1 Answer

My Onga PPP1100 pool pump cuts out every 5-10 mins then restarts after 5-10 mins.


Depending on its age, it may have been fitted with the wrong thermal overload when it was manufactured. If it is relatively new go back to your supplier for a fix; if it is not new please tell us more about the problem..

Jan 22, 2011 | Pentair Pool & Spa Pumps

1 Answer

I have a cyote spa hl code is on..and temp is cool at 96 ,,i unplugged for 10 min,,reset the f cycle from 6 to 4 ,,,,,nothing,,


This probably means the the circulation pump is failing. It sounds like the temp sensor is good, but the high limit sensor is either bad or really reading a high limit. This is very typical of a small undersized circulation pump that is starting to fail.

Aug 29, 2010 | Qca Spas Dream Series Dream Master Hot Tub...

1 Answer

What causes the Phanton to go into a spin after about 10 min of working correctly?


Spinning in the Phantom pool cleaners is usually cause by a problem with the hose. Check the base of the hose near the cleaner for a bend or kink (anything unusual). To correct, you can lay the hose stretched out on the lawn in the sun for several hours. In extreme cases, you might have to replace the hose. Make sure that you are storing the pool cleaners hose in a non-coiled position.

Jul 01, 2010 | Hayward Phantom Pool Cleaner Complete with...

1 Answer

Pool motor kicking the breaker only after a few minutes .


If the pool pump is running and then 10 minutes into the cycle it trips the breaker, then it is overloading the circuit. The pump is laboring, workingf too hard . The filter shoiuld be cleaned. maybe there is a blockage in the return line to the pool. the other thing could be the wire size to the pump, but you said that it was running last summer . so that should be OK

May 11, 2010 | Hayward 1.5hp Max Flo Inground Pool Pump #...

Not finding what you are looking for?
Dynamo ABOVEGROUND POOL PUMP - 1.5HP - Logo

Related Topics:

120 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Dynamo Pool & Spa Pumps Experts

Jay Finke
Jay Finke

Level 3 Expert

1222 Answers

Gil Shultz

Level 3 Expert

3250 Answers

Geoff White
Geoff White

Level 3 Expert

925 Answers

Are you a Dynamo Pool and Spa Pump Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...