Question about GE WPRB9220D Top Load Washer

1 Answer

No hot water

I have no hot water when I run a hot cycle. I have checked hoses and filters. I tried to turn off cold and just hot water, It will start and put about 15 sec. of hot water and then stop. I can hit stop and start it again with the same results. If I turn the hot and cold water on it will do the same thing and then I would get just cold water.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • GE Master
  • 3,463 Answers

If you are satisfied that the hot water supply is o/k, then you need a new hot valve fitting.
Plz leave feedback.
Thanks.

Posted on Dec 11, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Washer will not fill on cold water at the start of any cycle but will fill on the rinse cycle every cycle. Is this a timer problem?


Hi from retired Englishman in SW France,
This sounds like a hot AND cold fill washer? If so ->

If you have checked that the hot and cold water taps are turned on fully and the hoses are not kinked or squashed at the back, it is worth while checking both the hot and cold water inlet filters. Turn the taps off and remove both hoses at the washer end. Inside each inlet port there is normally a little filter which should just slide out. Clean if necessary and replace each one and the hoses. If after turning the taps back on there is no improvement, the problem is symptomatic of a malfunctioning hot or cold water control valve. Sorry but it needs a service call and a check that it isn't the control PCB ;-0(

If this has assisted you please consider a 4 thumbs up for the rating.
Thanks and good luck,
John C

Oct 23, 2011 | Maytag Atlantis MAV7000

2 Answers

Cold/cold cyle wash water not cold


try to do cold cycle first without doing warm cycle first

Apr 12, 2008 | Whirlpool Duet GHW9150P Front Load Washer

1 Answer

Our washing machine starts up like it is going to cycle, it even counts down, but the water doesn't run. We have tried unplugging it, and cleaning the filter, but nothing has worked. Any suggestions?


Hi from retired Englishman in SW France
,
If you have checked that the hot and cold water taps are turned on fully and the hoses are not kinked or squashed at the back, it is worth while checking both the hot and cold water inlet filters. Turn the taps off and remove both hoses at the washer end. Inside each inlet port there is normally a little filter which should just slide out. Clean if necessary and replace each one and the hoses. If after turning the taps back on there is no improvement, the problem is symptomatic of a malfunctioning hot or cold water control valve. Sorry but it needs a service call and a check that it isn't the control PCB ;-0(

If this has assisted you please consider a 4 thumbs up for the rating.
Thanks and good luck,
John C

Sep 14, 2011 | GE Energy Star WCVH6260F Front Load Washer

1 Answer

Bosch Precision WFG 2020. I can choose a programme the active light comes on but nothing happens, no water runs into the drum and the cycle does not start.


Hi from retired Englishman in SW France,

If you have checked that the hot and cold water taps are turned on fully and the hoses are not kinked or squashed at the back, it is worth while checking both the hot and cold water inlet filters. Turn the taps off and remove both hoses at the washer end. Inside each inlet port there is normally a little filter which should just slide out. Clean if necessary and replace each one and the hoses. If after turning the taps back on there is no improvement, the problem is symptomatic of a malfunctioning hot or cold water control valve. Sorry but it needs a service call and a check that it isn't the control PCB ;-0(

If this has assisted you please consider a 4 thumbs up for the rating.
Thanks and good luck,
John C

Aug 19, 2011 | Washing Machines

1 Answer

HOTPOINT ULTIMA WD71..WHEN THE MACHINE IS SWITCHED ON TO A WASH PROGRAM IT WORKS FINE FILLING WITH HOT WATER THEN STARTS ITS CYCLE. WHEN THE MACHINE REACHES THE RINSE1 CYCLE IT STOPS WITH A E10 ERROR CODE....


Hi from retired Englishman in SW France,
Following is pre-typed, saves time - in your case just refer to 'cold' please ;-0)

If you have checked that the hot and cold water taps are turned on fully and the hoses are not kinked or squashed at the back, it is worth while checking both the hot and cold water inlet filters. Turn the taps off and remove both hoses at the washer end. Inside each inlet port there is normally a little filter which should just slide out. Clean if necessary and replace each one and the hoses. If after turning the taps back on there is no improvement, the problem is symptomatic of a malfunctioning hot or cold water control valve. Sorry but it needs a service call and a check that it isn't the control PCB ;-0(

If this has assisted you please consider a 4 thumbs up for the rating.
Thanks and good luck,
John C

Jul 16, 2011 | Hotpoint Ultima WF860 Front Load Washer

1 Answer

My Limited Edition Kenmore Electronic Fabric care washer is not filling up during the wash cycle and will not run the rinse cycle. I recently changed the hot and cold water hoses on the washer.


Hi from retired Englishman in SW France,

If you have checked that the hot and cold water taps are turned on fully and the hoses are not kinked or squashed at the back, it is worth while checking both the hot and cold water inlet filters. Turn the taps off and remove both hoses at the washer end. Inside each inlet port there is normally a little filter which should just slide out. Clean if necessary and replace each one and the hoses. If after turning the taps back on there is no improvement, the problem is symptomatic of a malfunctioning hot or cold water control valve. Sorry but it needs a service call ;-0(

If this has assisted you please consider a 4 thumbs up for the rating.
Thanks and good luck,
John C

Jul 07, 2011 | Kenmore Washing Machines

1 Answer

My Kenmore high efficiency 3.5 cu. ft. front loader washer is acting funny. I start the normal cycle. It fills up with water. Washes., rinses, drains, then fills up slowly, to a point and then I get the...


Hi from retired Englishman in SW France,

If you have checked that the hot and cold water taps are turned on fully and the hoses are not kinked or squashed at the back, it is worth while checking both the hot and cold water inlet filters. Turn the taps off and remove both hoses at the washer end. Inside each inlet port there is normally a little filter which should just slide out. Clean if necessary and replace each one and the hoses. If after turning the taps back on there is no improvement, the problem is symptomatic of a malfunctioning hot or cold water control valve. Sorry but it needs a service call ;-0(

If this has assisted you please consider a 4 thumbs up for the rating.
Thanks and good luck,
John C

Jul 01, 2011 | Kenmore Front Load Washer

1 Answer

Check hose error on electrolux wave touch washing machine


I'm sure nojallo1 has already fixed his but I just ran into the same problem and didn't find anything in my searches for a solution. The problem I had was the test cycle wasn't long enough to get hot water through my water lines so it could verify the hot and cold hoses were in the proper places. Solution: Turn the hot water on in all the sinks in your house until they have hot water running through them. This will prime your hot water line so it is full of hot water instead of cold water. Then run the install cycle again and it should be fine.

May 17, 2009 | Electrolux EW1000i Front Load Washer

2 Answers

Hot Water runs in fine but the cold only trickles into Washer,


There are 2 hoses. Hot and cold and if the nobs are not turned wide open then it will not give you the water like you want. Check to make sure that the hot water nob is turned to were the water should come out like the cold. If not that then check the water heater and see if it is set up the way it needs to be.
Nikki2913

Dec 02, 2008 | Kenmore 24032\24036 Top Load Washer

Not finding what you are looking for?
GE WPRB9220D Top Load Washer Logo

Related Topics:

164 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top GE Washing Machines Experts

Dan Webster
Dan Webster

Level 3 Expert

8147 Answers

Richard Roth
Richard Roth

Level 3 Expert

9472 Answers

Tim Whalen

Level 3 Expert

3056 Answers

Are you a GE Washing Machine Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...