Question about Hotpoint Aquarius WF000 Front Load Washer

1 Answer

Prewash flash i turn my machine on the prewash starts flashing water goes in then after a few minutes it stops completely with prewas still flashing can you help me i have a wf000

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Night Owl:

    An expert who has answered 10 or more questions between 12 midnight and 6am on the same day.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Contributor
  • 27 Answers

If the pre wash led is flashing it indicates a h20 error (time out filling) some common causes are fill hose twisted trapped or kinked tap not turnd on the waste hose is connected incorectly and is causing the applionce to syphone if your waste pipe gose into a down pipe ensure it is in no more than 4 inches maximum and if it is connected to the u bend undr the sink you need to make sure the pipe gose above 60cm high at some point.

Posted on Feb 22, 2008

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

MIELE W412 PREWASH INDICATOR FLASHING


If your PreWash is flashing then you have a pressure problem. You can dry using a washer machine cleaner or doing a hot cycle with white vinegar. If that doesn't help the electronic would have to be changed.

Jan 08, 2012 | Miele W412 Front Load Washer

1 Answer

I have an Electrolux EWD1477. I have been away for four months and I'm having problems with it. I set to do the quickwash30 program and press start, you hear the clicks, it might put some water in then...


My EWD1477 was doing this a year ago and I fixed it. Then it started doing it again a month ago and I seem to have cleared it again.

Firstly, remove the drain hose from where it is inserted into a laundry sink hole to make sure it is not blocked or sealed in with sludge.

Secondly, make sure the machine is empty of water and clothes and then turn the machine to off with the Program Selector Dial. Then turn off the power at the socket and remove the power plug and leave for five minutes.

Step 1: put the plug back in and turn the power back on.

Step 2: turn the selector switch to the right (Whites/Intensive). The green light of the Start/Pause button should be flashing and the green lights on for Prewash/wash, Rinses and Spinning. Don't press any other buttons or change any other settings.

Step 3: press the Start/Pause button and wait for the machine to empty any excess water. Press it again immediately after you hear water flowing into the machine OR two audible clicks. The machine is now in pause mode with the green light of the Start/Pause button flashing. Only the green light on the Prewash/Wash button should be on. Leave it in pause mode for 30 minutes and then press the Start/Pause button to recommence the cycle.

Step 4: If the Start/Pause button begins flashing, water stops flowing into the machine and the three green lights mentioned above are back on, turn the Program Selector Dial back to off, wait 10 seconds, and repeat the process above.

Step 5: If when you then turn the Program Selector Dial to Whites/Intensive and hear the two audible clicks, immediately press the Start/Pause button to set the machine in pause mode. Wait 30 minutes. Then press the Start/Pause button to recommence the cycle.


Hopefully the cycle will run without a problem.

Mar 26, 2011 | Electrolux Washing Machines

1 Answer

Same problem


Power it off at the mains for 60 mins and then rety. If it still does the same then call in a repair man as it is most likely thatthe main controller board is faulty and needs replacing.

Sep 11, 2009 | Hotpoint Aquarius WF000 Front Load Washer

1 Answer

Hotpoint wma34 stops and prewash light flashes


I would check the water pump for a blockage a button or other debris may be lodged in there preventing it for operating properly eric

Jan 15, 2018 | Hotpoint Aquarius WMA42 Front Load Washer

1 Answer

Motor starts but no water entering dishwasher


TRy priming by putting a jug of water in bottom of inside of dishwasher

Mar 04, 2009 | Westinghouse Dishwashers

1 Answer

Flashing lights on Hotpoint FDW20P Dishwasher


No solution! tried resetting to factory defaults but ended up that even the drain pump stopped working. after flooding the kitchen (nearly). I decided it was terminal and am loking for a new dishwasher urgently as I type. Cheers.

Feb 18, 2009 | Hotpoint 24 in. DWF32P Free-standing...

1 Answer

When the washer go s on rinse the prewash flashes Problem


Mine has been doing the same ... each time it goes to the next part of the cycle the red light flashes but the machine doesn't do anything ... so up till I have been able to get the machine moving to the next stage by pressing the "Start" button ... unfortunately the machine will pause on each stage - meaning I have to press "Start" at each stage!

Dec 15, 2007 | Hotpoint Aquarius WMA52 Front Load Washer

1 Answer

Pre wash not happening


poss blocked filter which also controls your pressure system, on your machine I believe if the prewash ligbt is flashing it would indicate a blockage there

Jun 13, 2007 | Hotpoint WMA46 Front Load Washer

2 Answers

Prewash always flashing


yes i had a similar problem the prewash light kept coming on mid wash cycle and eventually stopped taking in the water just bypassing it straight to outlet without filling machine. i found if you remove the pump at the rear of machine and disconnect hoses there was a build of lets say deposits leading to a sensor through a opaque plastic connector to the top of machine . after cleaning the hoses thoroughly and removing all the crud machine worked as it should do, hope this helps

Jun 06, 2006 | Hotpoint Aquarius WF210 Front Load Washer

Not finding what you are looking for?
Hotpoint Aquarius WF000 Front Load Washer Logo

243 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hotpoint Washing Machines Experts

vince

Level 3 Expert

1216 Answers

Eric Taylor

Level 3 Expert

560 Answers

ptpumpman

Level 3 Expert

408 Answers

Are you a Hotpoint Washing Machine Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...