Question about PC Chips MB PCCHIPS M863G V5.1C w/XP2400+ Motherboard

1 Answer

System freezes when the 12v connection is made to the motherboard

The fans, HD and lights work when the 12v connection is unplgged. Nothing when it is plugged in.
Is the motherboard dead?

Posted by on

  • erikeuvrard Dec 04, 2008

    This is a dvr for surveillance and without the 12v power the video and audio do not work.





×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,061 Answers

Why are you plugging in if they run as you say.what is it running?Do you need it you,do not have to use every connector on the psu???RICHARDM69

Posted on Dec 04, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Does not boot up. fans & hd run but no beep


Fans are usually 12Volts, hard drives are 12V for the motor and 5V and/or12V for the electronics inside. It could be a bad power supply that only puts out 12V but not 5V. Also ensure that all plug are okay, including the large 20 or 24 pin main plug, and some mo-bos have an additional square 4 pin power plug.
If swapping power supplies fixes it, there you go. Otherwise it's either a wiring problem or dead mobo.

May 09, 2012 | ASUS P5LD2-VM Motherboard

1 Answer

Ok guys I just did a new build with this system http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=281508&CatId=332 The system works fine from a cold boot. But if I...


You are new into this. Follow the step below to solve this problem.

Remove the FAN of CPU, remove the heatsink sinlk and then remvove the CPU.

Put a "Thermal Paste" on the surface of the CPU. Make sure it covers the CPU then. put the heat sink
back on followed by the fan. Turn on your motherboard and reply if this problem is till avail.

Thermal Paste can be found at RadioShack.
Please rate 4 if this solved your problem.

Apr 25, 2011 | EliteGroup ECS A740GM-M Value Socket...

2 Answers

I just bought a used (or refurbished) MSI 845GE MAX MOTHERBOARD (478 pin, etc) and plugged in my Radeon 9550XL AGP 8x (4x compatible) card, (2) 512MB Sticks of Mushkin DDR2 (PC3200) RAM, Random IED HD, DVD...


Did you try another graphics card? If this motherboard does not have onboard graphics then try another card. AGP slots go bad sometimes too. I've had that happen.

Sep 18, 2009 | MSI 845GE Max-L Motherboard

2 Answers

No activity on startup. Only fans spin up.. No video signal.


You may clean the memory board and video card connector with pencil easier and with alcohol the connectors and reinstall it. this will work. or you need to replace the power supply the orange wire 3.3v might be missing or red+5v, white-5v or the purple wire +5v

Jun 11, 2009 | EliteGroup P4M800PRO-M Motherboard

1 Answer

Replacement Motherboard (ASUS) P4S533


try using a bare system only means motherboard, psu, processor, ram then connect a speaker, does it make any sound ?

Oct 17, 2008 | ASUS A7S8X-MX Motherboard

1 Answer

Doesn't start. Green LED off. Red light permanently lighted.


First, try replacing the power supply. If this does not work then the motherboard will need to be replaced.

Aug 02, 2008 | Matsonic MS8137C Motherboard

4 Answers

Asus a8v fail


does the power supply fan run when switched on.
does the hard drive spin up .
Have you reseated the video card.

Jan 26, 2008 | ASUS A8V Deluxe Motherboard

1 Answer

Abit av8


Ensure that you got the cpu fan connected to the correct place, the board has 2 one for the cpu fan andt the other for a system controlled case fan.

If that dont work check to see you got the power supply connected to the board propperly, there is a seperate 4 pin connector using 2 yellow and 2 black wires ensure it is correct.

Check your power supply

unplug the power supply and bridge the green wire with the black one next to it to see if it comes on. OR JUST CHANGE THE POWER SUPPLY TO SEE IF IT WORKS.

YOUR PROBLEM IS A POWER PROBLEM EIGHTER FROM A BAD CONNECTION OR A WRONG HOOK UP AND IF NOT THAT A BAD POWER SUPPLY

Jan 03, 2008 | Abit AV8 VIA K8T800 Pro Socket 939 DDR 400...

2 Answers

NO Power up at all except standby light


I know you say you have the cpu fan connected and assume you have the front panel power switch and restart cables etc.. connected, but have you connected the processor power supply lead from your PSU to the board as Sempron have a seperate power lead to the board to power it up, unlike the old Athlon processors. If you bought the CPU, Heatsink and fan together then it will already have thermal paste on the Heatsink, so don't apply any more. Hope this helps, as I don't wish to teach you how to suck eggs! Please rate this solution

Nov 09, 2006 | ASUS K8V-X SE Motherboard

Not finding what you are looking for?
Computers & Internet Logo

Related Topics:

36 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top PC Chips Computers & Internet Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

David
David

Level 3 Expert

753 Answers

Steven Burn
Steven Burn

Level 2 Expert

187 Answers

Are you a PC Chips Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...