Question about Hoover U5753-900 WindTunnel Bagless Upright Vacuum

1 Answer

Decreased hose suction with Windtunnel

I have decreased hose suction with my Hoover U5753-900 WindTunnel Bagless Upright Vacuum. I have done a detailed check for clogs and found nothing. I have also cleaned the filters. It is as if the vacuum were not in the upright position, but it is. How does that work and coudl this be the root of the problem?

Thanks

Posted by on

  • danlambert Jan 02, 2009

    i have the same exact problem i cheked everything for clogs

×

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Expert
  • 294 Answers

There are very few things left to check. First verify that the filter is installed properly, in the dirt cup. second check to make sure the dirt cup lid is on and secure. Did you use water on the round dirt cup filter? if you have you will need to replace it. To verify this remove the round filter and re-install the dirt cup on the vac. do not vacuum the carpet, just turn it on to check for proper suction. and then turn it off.

Your problem has nothing to do with it in the upright position. once turned on you will always have suction, either to the floor or when hose is removed from foot for accessories.

Posted on Jan 19, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Vacuum not clogged but has low suction


Check all the pipes, there could be something stuck in them which hasn't come out.
Also check the base of the vacuum if there is something stuck in the base.
Lastly check if there are any leaks in the pipes.
Also check the suction without using the handle, by pulling the pipe in your hand and see if it has more suction.

Apr 28, 2014 | Hoover U6630-900 WindTunnel Bagless...

1 Answer

There is no suction when using hose. (Edging)


you have blockage in the hose or the vacum is not in its upright position to enable the suction to the hose..
Best regards
CK

Mar 06, 2011 | Hoover U6630-900 WindTunnel Bagless...

1 Answer

My Hoover Bagless Windtunnel vacuum has no suction on the bottom, although the hose works. Everything else seems to be working properly.


Check the belt, look like we have the same problem, I just unscrew the bottom part where he brush roller is located and found a broken belt
Easy to replace just follow this instrctions
">

Jan 31, 2011 | Hoover U5753-900 WindTunnel Bagless...

1 Answer

I have a Hoover Windtunnel bagless self-propelled model #U6616-90. The vaccuum works fine, but the suction hose will hardly ****. There are no obstructions in the hose line. What could be wrong?


The only possible place where it could be clogged is where the hose goes into the motor if the hose is clear. Take the bottom off completely and use a flashlight and investigate. Hope this helped.

Jan 05, 2011 | Hoover U6630-900 WindTunnel Bagless...

1 Answer

Suction not working on vaccuum.


Check for a blockage in the hose, or a tear / hole in the hose between the "pleats"

Jun 13, 2010 | Hoover U5753-900 WindTunnel Bagless...

1 Answer

The suction has decreased by about 50%. The brush


Check that there is nothing blocking the hose and that there are no obstructions around any of the filters, clean and replace filters too if possible. If you still find you have less than optimum suction , you may need to replace your motor. But it sounds like there may be a blockage or an air leakage somewhere in the unit.Good luck.

Jun 07, 2010 | Hoover Windtunnel Supreme U5280-900...

1 Answer

No suction the unit seems to be blowing air instead


Hi,
Here is a tip that I wrote about my Bissel but I bet you have the same problem and the hose is clogged...

Bissell Bagless Upright Vacuum not working
http://www.fixya.com/support/r4387950-bissell_bagless_upright_vacuum_not

heatman101

May 30, 2010 | Hoover U6630-900 WindTunnel Bagless...

1 Answer

Brush spin,good suction at hose, no suction at


Air passage from back of brush head, through the joint, and up to bag, may be blocked.

Jul 11, 2009 | Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel...

1 Answer

Hoover Bagless WindTunnel vacuum cleaner.


very easy. you have clog. take the brush off look where the hole is thats where the clog is. it might be in there you might have to take the housing off of the motor

May 08, 2009 | Hoover U5753-900 WindTunnel Bagless...

1 Answer

Decreased suction at hose end


Yes, the "door" on the angle hose might not closing properly when the vacuum is in the upright position (if you look at the vacuum from the back, this hose connects the back to the bottom of the vacuum and it has a "door" at the very bottom end that is supposed to block suction to the lower part of the vacuum while upright) Check for a build up of linty stuff in the corner. The best way to access this is to remove the two screws on the clamp found at the top of the hose, (freeing the hose on top only), straighten hose so you can see inside to the end, and watch inside as you press the upright release lever. (awkward, but worth the effort) You should be able to see the door move -it should be completely open when the vacuum is not locked upright, and should be completely closed when upright. Remove anything that might be preventing it from closing - I used a flathead screwdriver. Hope this helps someone!!!!

Dec 03, 2008 | Hoover U5753-900 WindTunnel Bagless...

Not finding what you are looking for?
Hoover U5753-900 WindTunnel Bagless Upright Vacuum Logo

320 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hoover Vacuums Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18299 Answers

Roger Potts

Level 3 Expert

694 Answers

Ryan S
Ryan S

Level 2 Expert

328 Answers

Are you a Hoover Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...