Question about Car Amplifiers

1 Answer

Subwoofer in my truck will not play

My amp in my truck turns on but my subwoofer does not work. It will work every once and awhile. I hook up a new amp and that didnt fix the problem. Any ideas on what is going?

thanks

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

You may want to check your grounds, your remote and of course the battery terminal. it seems obvious, but many times small things can cause big problems.(i.e. try cleaning the battery terminals)

Posted on Dec 02, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My Jl Audio 500/1, power light comes on but no power to subs


maybe it dont have enough to push it ,,did you try it before you buy it?

Mar 01, 2010 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Subwoofers stop working after few seconds


Check the subs wiring... follow the manual....

Jul 16, 2009 | Car Amplifiers

1 Answer

Amp Turns off after 30 seconds of song play.


Check your ground and make sure it is grounded to metal in your car with no paint. Also, make sure you are running 4 gauge power wire. Another possible cause could be that the ohm load is too low on the amp. Also, if your car battery drops below 10v it will send the amp into protection.

Apr 15, 2009 | Kenwood KAC-8103D Car Audio Amplifier

1 Answer

Subwoofer wont play


change your rca's you may have a bad one that is grounding out or one of your spkr

Apr 14, 2009 | Alpine MRP-M1000 Car Audio Amplifier

1 Answer

Subwoofer wont play


Check your rca cables they might be loose or not connected to the amp or the radio. Sometimes those rca cable outlets get worn out by being bumped, moved, hooking up and pulling out connectors. Plug in your rca cords and wiggle them on the amp while radio is on and see if the music cuts in and out

Nov 20, 2008 | Pioneer GM-5100T Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp only powers the subwoofer when the radio is on but wont when the cd player is on


The person(s) who hooked up your system made a boo boo. They wired your remote turn on lead to the power antenna lead instead of the amp turn on line (both are blue and easy to mix up). Thus when your radio is on it sends a signal to the amp and the amp turns on, but when you set to CD the signal goes away and your amp shuts down. Easy fix, just re-wire the amp turn on lead and the problem will be fixed.

Jun 24, 2008 | Rockford Fosgate P3001 Car Audio Amplifier

1 Answer

Not working


maybe you should use 4 awg wire

Jun 24, 2008 | Rockford Fosgate Punch P5002 Car Audio...

1 Answer

Amp is on, Subwoofer works, but no sound.


here is a short test you can try, remove the rca audio cable from the amp & connect a diskman or toher audio o/p device that you can hook up with the same rca wires, turn on the amp & see if you have sound. you can also remove the speaker wires from the sub & using multi meter read the ohm's of the sub, most subs are 4 ohm. Hope this help locate your problem

Oct 24, 2006 | Pioneer GM-7200M Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Amplifiers Logo

Related Topics:

69 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Amplifiers Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Pablo Gonzalez

Level 3 Expert

733 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Are you a Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...