Question about Gigabyte GA-M61PM-S2 Motherboard

3 Answers

Pci device does not install under xp pro sp3. I am therefore left with no sound. I know this installs because I installed this before but I forget now how it was done. Please help! Thanks.

Posted by on

  • 3 more comments 
  • cfergusonc Dec 01, 2008

    This is the only exclamation mark I get. I am not prompted at start-up. It leaves me with no sound.

  • cfergusonc Dec 01, 2008

    It did not ask me for a driver. I can see sound card in device manager but I will have no sound until I install the pci device as shown. This happened before but I can't remember how I fixed it! All I remember was a combination of the drivers given on the disc and what can be downloaded from the website cured it for me but it doesn't work now.

  • cfergusonc Dec 11, 2008

    I downloaded the other driver from their website and it works on win xp sp3 so I am delighted now. Sweet music!

  • Howard Lester May 11, 2010

    Can we do a remote connection? I have ideas ,but improvising them is difficult by writing. I know of a third party program called Teamviewer that can make a safe connection between two parties. Check out their site and let me know.

    http://www.teamviewer.com/index.aspx

  • Howard Lester May 11, 2010

    Can you see the sound card in device manager? Is it clean no x or ? or ! mark on it if it there. When you started you computer did it ask you for a driver?

×

3 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Ergsed

Posted on Dec 11, 2008

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

I have the solution
I will upload the files for you

Posted on Dec 11, 2008

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 172 Answers

This audio chip on this motherboard will only function using XP if the SP is downgraded to SP1, then & only then will it "possibly" function. The board is designed to use the HD audio under Vista so XP users you may have to mess around with service packs. The easy way round it, what I do, is disable the onboard sound on CMOS & plug in a PCI sound card, job sorted !! Chris

Posted on Dec 01, 2008

  • Jorich tapia Jan 19, 2011

    Egy_legend, please send me the files to, my mobo is intel nmn10 series 2, i have the same problem. thanks.

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

No sound from ASUS P5VDC-MX


If everything is OK in Device Manager, check Audio in Sound and Audio Devices under Control Panel. The Sound playback should default to Device Manager device.

Plus, make Volume Controls are not muted.

Last, simply check with headphones.

Dec 09, 2012 | ASUS P5VDC-MX Motherboard

3 Answers

I just installed a D945GTP and in device manager under "Other Devices" it shows "PCI Device" and "PCI Serial Port". Anyone knowI have everything installed.


You can download the motherboarddrivers from Intel WEB site. Select your model motherboard/device, and makesure you select the Windows XP or Vista version of the drivers that matchesyour Windows operating system. Please click on this link andselect your model motherboard : - http://downloadcenter.intel.com/default.aspx?iid=gg_support-au+home_downloadctr

Dec 10, 2010 | Intel D945GTP Motherboard

2 Answers

No sound after Windows XP (SP3) Black install


go to device manager remove check if no yellow sigh audio device of pci device. remove that and refresh allow new hardware search and install driver manually.

Mar 29, 2010 | Microsoft Windows XP Professional With...

1 Answer

Pci simple communications controller ....no driver.....using xp pro sp3


thats the problem sp3. i suggets you go back to sp2 or you try to use sp2 driver on sp3. extract it to a folder and go to device manager and install from there,

pls rate me thanks

Jan 21, 2010 | Systemax (100621) PC Desktop

1 Answer

I just formatted my system and i Windows xp pro


Friend i think it was because of sound driver just go to control panel->sound and audio devices->see if all sounds are in full max then
check properties of sound driver and see if that is working properly and finally update the driver and restart the system if problem persisits ask me again.

Nov 07, 2009 | Edimax EN9130 10/100 NIC PCI (REALTEK)...

4 Answers

GA-7vm400am f sound card doesn't work


hi,
please try to install the drivers forcefully.
right click>exclamation mark>update driver>install manually>dont connect the internet>select from specific location>sound and game controller>have disk and then give the path where driver file is saved.
thanks.

May 28, 2009 | Gigabyte GA-7VM400AM Motherboard

1 Answer

Modem devive on high defition audio bus for xp pro sp3


Download this update for pci. audio and modem..

called

Microsoft UAA Bus driver update for High Definition..

Thanks

Apr 21, 2009 | HP A7784A Sound Card

1 Answer

PCI Device not installed


Try installing Windows update and drivers for sound device. Which motherboard are you using?

Mar 31, 2009 | Microsoft Windows XP Professional SP3 Full...

1 Answer

No Ethernet controller on Optiplex XP Pro SP3


Hey evolution200.
Heres the installer file for your Broadcom Ethernet Controller:
ftp://ftp.us.dell.com/network/R132254.EXE
Get back to me and let me know if that worked out for you.

Feb 03, 2009 | Dell OptiPlex GX280 PC Desktop

1 Answer

No sound device in Sounds and Audio Devices after Realtek Sound Driver install


Download the attachment I found, unpack it into your folder of choice.
Then move over to the control panel and select that "PCI Device". Rightclick and install the audio bus drivers I provided for the PCI Device. During installation Windows should find something like Microsoft UAA Bus driver, I don't know the exact name. Do a restart after installation and everything should work fine.

http://rapidshare.com/files/85020543...On_1.0.7z.html

Mar 27, 2008 | ASUS M2A-VM (0610839149438) Motherboard

Not finding what you are looking for?
Gigabyte GA-M61PM-S2 Motherboard Logo

Related Topics:

910 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Gigabyte Computers & Internet Experts

David
David

Level 3 Expert

778 Answers

Tony

Level 3 Expert

2600 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1066 Answers

Are you a Gigabyte Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...