Question about ASUS P4VP-MX Motherboard

2 Answers

No sound coming out from the built in sound card

The sound syystem was working normal for about 2 years
suddenly the sound disapeard.
we tried to re-install the sound driver once again but no chage .
I installed an external sound card after removing driver for the built in one but it was not usefull .
Reinstallin windows , not usefull
Please not that when installing AU 8810-4ch PCI sound card , If we operate sound or video file the computer will hangup ,So we should swich off power switch to restart the pc again.
Need your help urgent .
Thanking you
HR ahmed

Posted by on

  • supersonic_f Nov 24, 2008

    No I donot disable the onboard sound card ,please send me a hint of how I can do this .



    I will inform you of the result later.



    My regads



    HR Ahmed

  • supersonic_f Dec 03, 2008

    I have had disabled the built in sound card from the bios set up as your suggestion and installed the external sond card but it dos not

    work .

    I replaced the external sound card by a different one ... the broblem is solved & the pc is working normal...it seems to be the

    first external sound card was not compatible with this p.c.board.

    Thanking you very much for your valuable help



    HR ahmed

×

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 4 Answers

Could you able to fix it...?

Posted on Nov 29, 2012

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Master:

    An expert who has achieved Level 3.

  • Master
  • 562 Answers

Before installing the external sound card had you disabled the onboard sound card from the bios setup?
try disabling the sound card onboard from the bios setup.
see if any of the devices are having IRQ clashing


Posted on Nov 24, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Display drivers wont work


Dear,

There are two points.
1. Ensure that you are downloading and installing the correct driver for your graphic card.

2. If the fist condition is fulfilled then unplug the graphic card and check the system with the built in graphic card in motherboard and install its driver and get its functionality. When you are ensured that system is working with its own built in graphics then plug it again properly and install the driver. Ensure the proper plugging of your graphic card. Sometimes improper plugging of card cause this issue.

The second step will confirm the two things. one that your motherboard is functional with its own card and the reason is extra graphic card plugged in slot.. and the 2nd is that the card itself causing the issue not the motherboard and the issue was replugging...

best of luck...feel free to ask more...

Mar 06, 2012 | Computers & Internet

1 Answer

Power supply problem


Hello
Im using the intel dg33bu board with an intel core 2 ,3ghz.

When i built the pc i upgraded to a 450watt power supply.

Try a 450watt supply.Consult intel on the proper specs.

Apr 15, 2010 | Intel DG31PR Motherboard

2 Answers

My P5PE-VM sound card suddenly stopped working.


if you cannot reinstall it or it is installed correctly that means that your sound card is in fact broken =(. you will need to replace it. soundcards are generally inexpensive depending on what you will be using it for.

Jun 05, 2009 | ASUS P5PE-VM Motherboard

1 Answer

No sound


Check whether all physical conncetions proper or not. If yes check the drivres properly installed or not? otherwise reinstall the drivres and check it agin.


Hope this helps.

Feb 02, 2009 | Intel D865GLC/ D865GLCL/ D865GLCLK MB,...

1 Answer

No display out of asus p5gl-mx motherboard, even i use video card


check the memory, then clear the cmos and try rebooting before you think the worst

regards


Nov 22, 2008 | ASUS P5GL-MX Motherboard

1 Answer

NO Display, POST or speaker beep


clean your cpu and put new heatsink compount
clean ram contact using student eraser
if you have postcard so you can judge problem


Oct 27, 2008 | Intel D845GLLY Motherboard

1 Answer

No sound


the problem is either with the speaker or with the sound card......if the speaker is not working means.....you will not get sound....or if the sound card is also not working means....you will not get sound....so try it with different speaker.....so that you can identitify the problem exactly where it is....try this...it will work 100%....

Sep 20, 2008 | Intel Motherboard

1 Answer

Audio Devices


on borad one proably no good i would get new x fi sound card use latest driver from web site those onbord ones dont last buddie thats nothing u can do erther come sup or it dont in device manger

Jun 16, 2008 | PC Chips M810DLU (M810DLUV75C) Motherboard

2 Answers

Sound prolem


you did not specify if this is working before and suddenly your audio malfunctioned. if that is the case you need to uninstall the driver of your audio from the device manager then reinstall to function correctly

Dec 08, 2007 | Intel D101GGC Motherboard

2 Answers

Sound Starts on Then Goes Off Randomly


I actually fixed the problem. It was a driver issue. Try this with your sound card program. I opened up the program in charge for sound. In my case it was soundmax. And pressed the load defaults button and clicked apply and everything started working again. The same thing happened again after a while so I pressed defaults again and it worked. But It happened again so I uninstalled the drivers and updated them. Everything was fine after that. Now I have a problem with my registry.lol

Hope it helps.

Nov 06, 2007 | Mach Speed P4MBMS Motherboard

Not finding what you are looking for?
ASUS P4VP-MX Motherboard Logo

Related Topics:

411 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top ASUS Computers & Internet Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18334 Answers

David
David

Level 3 Expert

756 Answers

Are you an ASUS Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...