Question about Crown XTi 2000 2-Channel Amplifier

1 Answer

Crown xti2000 cuts off

When its first turned on it works great, then it cuts off, i have it running 2 jbl 115

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 4,234 Answers

The protection circuit is most likely shutting down the amp because of heat. When the amp shuts down, does it feel hot? If not, then further investigation into the protection circuit will be necessary. This is not a problem that is likely to be diagnosed remotely as measurements will be required internally once the amp has stopped working. Check the sepaker wires for shorts that will cause the amp to work extra hard (generating extra heat). Other than that, you will need a servicer to diagnose further.

Dan

Posted on Nov 24, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2 speakers and 1 powered sub


The red and black connectors are the right (red) and left channels for the speakers, so they should connect. However the sub needs a single RCA type phono socket, which should be marked "sub" etc. If it hasn't got one of them you will have problems connecting the powered sub.

Jun 07, 2013 | Crown CE1000 2-Channel Amplifier

1 Answer

Input 60Hz hum


i had the same problem once and in my case i had accidentally used ground wire for signal. pls check ur connections again. one check u can do is set the high pass filter to 70Hz and see if that cuts out the low hum.

May 01, 2010 | Crown CTS600 2-Channel Amplifier

2 Answers

I have a crown k2 amp that I think Have have fed bad signal, a result of having a pet chew through some of the input and output cables. Immediately, it showed erratic warning light displays, and the audio...


Check the gain control in front panel. The material use inside them is pretty thin and weak, an could break loose when hurting during manipulation.
Spider Guy

Mar 13, 2010 | Crown CE2000 2-Channel Amplifier

2 Answers

Can this all be hooked up?


There was never anything mentioned about the 18 yamaha sub in the hook up process

Aug 17, 2009 | Crown CE1000 2-Channel Amplifier

1 Answer

I have two xti 2000 amp running with electrovoice speaker 600w


This is most likely to be a heat issue where the amps overheat and shut themselves off then cool down and turn back on. Please check that the amps have proper ventilation and that any air ducts are clean.

Feb 26, 2009 | Crown XTi 2000 2-Channel Amplifier

1 Answer

6000d amplifier cutting off


Hi...
Crown has posted on their website all the tech info you can probably use for your situation.

Cheers!

Jan 15, 2009 | Crown XTi 2000 2-Channel Amplifier

2 Answers

Amp cuts off


The amplifier is going into protection. This may be caused by problems with speakers or wiring, or there may be internal problems in the amplifier. Start by connecting a known good speaker with a few feet of wire, and see if it runs without shutting down. If so, check the wiring and speakers. If the problem continues, the amp should be serviced.

Nov 23, 2008 | Crown XTi 2000 2-Channel Amplifier

1 Answer

Fault lights


I'm not sure what you mean when you say the channel 2 does not work in bridge mode. Bridge mode effectively turns the amp into a mono amp, thus there is no channel 1 or 2. The fans will only turn on when the heat is high enough, so that is not a problem. Please describe what you perceive as the problem with these and I'll try to help.

Thanks,
Dan

Nov 04, 2008 | Crown CE1000 2-Channel Amplifier

Not finding what you are looking for?
Crown XTi 2000 2-Channel Amplifier Logo

Related Topics:

274 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Crown Audio Players & Recorders Experts

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

4678 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

69845 Answers

Are you a Crown Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...