Question about Infinity BASSLINK Car Subwoofer

2 Answers

Amp keeps blowing fuse

Had a basslink installed in my car for over a year. Worked great and then all of a sudden it stops working. Checked the fuse and it was blown. Replaced and when started car, fuse blew again. Double checked the wiring and replaced fuse once again. Fuse blew and I have no idea where to start checking. Used a multimeter to check voltage to power and remote turn on and everything is fine, however, the power light on the basslink no longer lights up and fuse blows before I can run back to the trunk to see if the basslink powers up. Please advise.

Posted by on

Ad

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 13 Answers

Hello,
Unfortunately it sounds like your amp circuitry is shorted out causing too much current to flow through your unit and blowing the fuse constantly. A big problem with installations is power and ground wire gauge not being thick enough or grounded well enough, and over time the amp will heat up too much for too long and eventually short. Also, understand that the installation locations of these units is already asking for trouble due to clearance and cooling issues to start with. Good luck and hope this helps.

Posted on Oct 17, 2008

Ad

I have this same problem. You have blown the internal amp. I have had 2 of these do the same thing. There is nothing you can do but report it to infinity and try to get the unit replaced.

Posted on Feb 08, 2007

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

PA Amplifier blows fuses


The fuse is blowing due to an overload. It's often and very likely caused by a transistor or ic that has gone short. The main culprits are the power transistors of the amp or whatever is on the big heat sink. Transistors will show the fault when you connect an ohmmeter to the terminals. It will be just like you have touched the test prods together! I don't think in your case it will be in the power supply. It's often caused by speaker cables that touch together.

Mar 18, 2014 | Radio Shack Audio Players & Recorders

1 Answer

I have a 2007 Honda Civic 2 door bought the car found the legacy LA 960 in the trunk worked great for 1 year took on a 500 mile ride and woofer gave out. Took to a repair shop they said fuse of 20 amps...


1. Stop going to this shop.
A fuse that keeps blowing is a sign of a problem. You never replace a fuse with one of a higher amperage because the idea is the fuse is suppose to blow before the the wires melt and catch on fire. The reason it stopped working and the fuse didn't blow is probably be cause the wire did melt someplace and you are lucky the car didn't burn. If it did burn and the insurance company found the 40 amp fuse, they would probably have refused to pay.
The idea that a repair shop would do this tells me that they don't know what they are doing. Read this
FUSES

Oct 18, 2013 | Legacy Audio LA960 Car Audio Amplifier

1 Answer

2004 gmc yukon xl, rear ac/heat not coming on AT ALL. not blowing or anything. stopped suddenly, and has not come back on. checked all fuses and relays. no problems with the from ac


I will assume the ac is still getting cold, just not blowing.
You wouldn't really know unless you pulled the panel and checked the lines.
Causes include the blower motor, resistor, fuse, or switch.

Jul 06, 2012 | 2004 GMC Yukon

3 Answers

Keep blowing fuses for the wipers, have replaced


Your wiper motor is about to go out, if it hasen already, wiper motor pulling to many amps will cause the fuse to blow.

Dec 09, 2009 | 2003 Hyundai Accent

1 Answer

Power Light, Pulsating Level Control, Blows Fuses


you may of caused a short in the connections or it got moisture why in storge if so the hole subwoofer is screwed

Jun 07, 2009 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

1 Answer

Basslink red light on but no sound


check the all power lines and regulator .is any of them overheating?
then check the power amp ic or transistors.

nuwan.

Jan 12, 2009 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

1 Answer

2nd Basslink, still no power-on. Please help


this is in response to the post below:

I just bot a basslink t and i wired it up and nothing it just keeps blowing the fues in the unit i got mine on ebay2.gif so i dont know if i can use the warranty dose anybody have an ida for me- britter623

I got a used basslink about a month ago and had the exact same prob kept blowing fuses...found out that the voice coil had blown on the infinity...so I had a brand new dvc polk 10 sittin in the closet, I swapped them out, put the polk in the place of the infinity sub, however, the magnet is much larger, hence, dual voice coil, it would rattle sooo much from the passive radiator against the magnet, also could not turn the gain up at all due to the rattle. I got the bright idea to build a "custom fiberglas enclosure for the polk and incorporate the infinity's parts(amp/control) I finished the box finally last night and hooked it up this morning, no power, no lights, no nothing! s@#%, F&@%! ANyone had a prob w/the amp not having the lights turn on, no power??? Hope that helps about your fuse blowing issue.










Jul 15, 2008 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

1 Answer

Basslink Stoped working after a month ** sound ** red LED


check all your power fuses and insure you havec power where it is supose to be. maybe you have blown a fuse.

Mar 09, 2008 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

1 Answer

Power LED lit, Servo LED lit as well, no output


check the power cables on the amp and the inputs.isome time when ground cable disconnect the lioghts will light up any way. depending on the way ur vehicle is ground ed .toyota chssis r usually posite un like the norm which is neg.rating please

Jan 21, 2008 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

3 Answers

Infinity basslink is messed-up


You may have blown the fuse in the AMP. Check it and let me know.

Jan 15, 2008 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

Not finding what you are looking for?

Open Questions:

See all Infinity BASSLINK Car Subwoofer Questions

Infinity BASSLINK Car Subwoofer Logo

424 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Infinity Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4946 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22326 Answers

Are you an Infinity Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...