Question about Akai MPC-4000 Plus Production Center (w/80 GB Hard Drive&Onboard Sounds)

1 Answer

My machine stops sometimes and visually it's running but i hear nothing, it works sometinmes after i restart, now it's done that but the screen comes up blank

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that hasĀ over 500 points.

    Champion:

    An expert who has answered 200 questions.

  • Expert
  • 334 Answers

It sounds like your having motherboard problems. Did you change the bios driver at some point?

Posted on Nov 21, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

How can I stop the volume from playing about every 20 to 30 seconds


im not sure what volume sounds you are hearing every 20/30 sec if they are not beeps
Restart your computer
During the boot process you will see on the screen to press a certain key to enter setup
Press and hold that key during the boot up process to enter BIOS you can load failsafe defaults or load optimized defaults ,press escape then press f10 to save to cmos to restart
or
During the boot process tap the f8 button three times this will boot into safe mode where the only things working will be your mouse and keyboard enabling you to attempt to repair your computer
Hope this helps

Jun 21, 2011 | Audio Cards

1 Answer

No sound


can you please help me I have compaq 621 laptop and the sound works sometimes and then not.
I have downloaded the drivers 2 times and installed them and again sometimes it works and sometime not.
It is only 6 months old and it has done this from day one I know it cannot be much but it is driving me crazy have you comew across this before and if so can you help me get it working all the time.
Thanks hope to hear form you soon Jacqui

Feb 10, 2011 | Compaq Audio card Sound Card

3 Answers

I am using M Audio Fast track Pro on Windows 7, and, after a lot of time spent trying to figure out which input and output channels were which (via the Control Panel) managed to get the sound operational...


My suggestion is to uninstall the Fast Track device, restart and then reinstall the software. Also, not knowing the computer you are working with, I would also suggest that the speakers are not disabled somehow ( IE, Mute button that got accidentlly activated). Was anything else done to the computer between the time is was working and the time it stopped working). If your audio card and and software are working properly, your speakers are the problem.

Let me know if you can add any more detail to the issue so I can help your further if necessary.

Brian

Dec 31, 2010 | M-Audio Fast Track Pro External Sound...

1 Answer

I hear static constantly and it will not stop.


Hello, more than likely it is due to some dust inside of the contact hole. try unplugging the power to the machine first. After that, take a QTip with some rubbing alcohol on it and spin it inside the hole until it comes out clean.. then take some forced air (if you have some) and blow out the hole and the interior of your Computer as well. Go to your computer Manufacturer's Support Website and download/install any/all updates available for your system.
Then restart your system and go to the Windows Update Website. Choose CUSTOM and install any/all updates available as well.. ok? HOPE THIS HELPS.. Lucky4lynn2

May 04, 2010 | Audio Cards

1 Answer

When I give to my computer th driver it work auto restart


dear morshedy, the blue screen is usually comes when thereis a problem with the computer system files. and it could also result to sound problem. i wish you could start with solving the blue screen this can help us to solve the sound too.
solution:
you need to reinstall the operating system your using by the use of operating system CD.
please be free to contact me for more assistance.

Dec 12, 2008 | Asound Express 32 Bit ALS-4000 PCI Sound...

1 Answer

My screen is powered but blank i need a way to reset system


when you turn on computer on gently tap F8 then when screen comes on select safe mode let it go ahead and finish loading.Sometimes after you do this and turn it back on it may load up normally. If it don't do same thing and then go to last known good configuration. Try that. Then let me know what happened.
God Bless Greg

Nov 20, 2008 | Akai MPC-4000 Plus Production Center (w/80...

2 Answers

Loud static randomly during playback?!


had same problem, i went out and got a new external sound device 15 dollars,all is well again. hope this is useful, glen

Nov 18, 2008 | Digidesign Mbox External Sound System

1 Answer

Sometimes power comes on and sometimes it does not.


Are you running Vista? Lexicon is working on some firmware and software updates to fix the problem. The only workaround is to unplug and replug your USB cable when it stops working. As long as you are actually using the Lambda, it should work.

Oct 30, 2008 | Lexicon Lambda Usb Desktop Recording...

6 Answers

Emu 0404 stopped working


right click on the icon of the emu 0404 in the tastbar and click on restore defaults your system will do a restart and your sound will be back

Jun 05, 2008 | E-Mu 0404 Sound Card

Not finding what you are looking for?
Audio Cards Logo

Related Topics:

52 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Akai Audio Cards Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Teet Bergmann

Level 3 Expert

565 Answers

Florin

Level 3 Expert

733 Answers

Are you an Akai Audio Card Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...