Question about Rockford Fosgate Power 1051S Car Audio Amplifier

Open Question

I think my amp is blown

I got an amp from a friend and he said it doesnt work no power at all i hooked it up and when i hooked up the remote and the ground i had power but when i hooked up the power wire i lost power whats going on and can i fix it myself?

Posted by on

1 Suggested Answer

  • 10 Answers

SOURCE: remote wire hook up

The Remote wire should connect to the remote turn on lead from you radio(most aftermarket radios use a blue and white or a blue wire for the remote turn on). This wire will send a 12v signal to the amp from the radio when the radio is turned on. You can disconnect the remote turn on lead from the amp and jump a wire from the terminal marked battery to the remote turn on terminal just to see if the amp powers up. Do not leave it this way however because your amp will not shut off and your battery will go dead.

Posted on Aug 19, 2007

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


1 Points

Related Questions:

1 Answer

My amp blew the 20 amp fuses. Replaced and they blew as soon as the radio kicked in. Took the back off to look for any burnt connections or blown open/expanded capacitors or resistors. It smells like...

Remove all the wires from the amp including the remote turn on wire. Once you do that, after about 30 seconds the amp will reset. Hook the power up first, then the ground then the remote. Turn the unit on and check for power WITHOUT the speakers hooked up. If you get no power by now it's a good chance that the amp is cooked. If you do get power, try hoking up your speakers first on one channel then the other channel and then bridged. If it cuts out or off when you touch the speaker wires to one channel or the other, then that channel is no good. Hope this helps.

Mar 17, 2011 | Kenwood KAC-728S Car Audio Amplifier

1 Answer

I have a orion hcca d5000 and keeps going into protection. there is nothing hooked up except power, ground and remote. I hook amp to a bit writer and it reads over current. Can this be reset, or is my amp...

yes mines does the same and everyone keeps saying check the ground upgrade to the big three and so on personally i think this series and there new amps are just junk. Mines been in protect since i got it two years ago, once inawhile would turn off with big bass drop and now the amp doesnt really work in master switch but works on the slave i just think the amp was built poorly so, my advice get it bench tested before you do any new upgrades

Sep 02, 2010 | Orion HCCA-D5000 Car Audio Amplifier

1 Answer

Sony xm gtx1852 amp new and worked for 1 day now is in protect mode even with nothing hooked up but the remote and power and ground.

meter the power side of the amp. sometimes the amp will go into protect if it doesnt have power. if power and remote and ground are good the amp is probably bad.

Dec 29, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp has power but sub doesnt work

You say the amp has power so you mean the green l.e.d. comes on correct? If so and you don't get any juice to your sub, check your RCAs make sure they're hooked up correctly. If they are check the wires to your sub, make sure they're making good contact, if its a binding post connection to the sub it can look connected but not be i've had it happen to me before. If the l.e.d. is red, you either blew a fuse on your amp, or your sub is blown, but if you get a green l.e.d. on the amp don't worry about those. If everything checks out and you still don't get power, take your setup to a professional and have him personally look it over for you....... hope you get your bass bangin!!!

Sep 15, 2009 | Kicker KX600.1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp doesnt turn on.

it sounds like it is way to test it is put the remote wire and the power wire together and put it to the possitive of a drill battery and the put the ground to the nagitive at the drill battery..if it goes right to protect then it is blown!

Mar 04, 2009 | Directed 1100d Car Audio Amplifier

1 Answer

Car amp has power but will not push subs

output blown on power supply - repair by tech required.

Jan 12, 2009 | Sony XM-SD22X Car Audio Amplifier

2 Answers

Visonik 350watt Amp Doesnt Come On....

With your multimeter set to DC volts, the black meter probe on the ground terminal of the amp (not on the point where the ground wire connected to the vehicle) and the head unit on (so the amp will have remote voltage applied), touch the red probe alternately to the B+ and remote terminals of the amp. If the voltage is below ~11 volts, you need to check the wiring feeding whichever line is too low.

Let me know if you have any other questions.

Oct 06, 2008 | Visonik V117SX Car Audio Amplifier

2 Answers

Amp wont power on

The only effective way to troubleshoot this is with a digital multimeter. Test for voltage on the power terminal and the remote terminal (using the ground terminal for your black probe). If you have voltage on both terminals, check the amp's built-in fuses; if they're good, then you must have a defective amp. If you have voltage on the remote terminal, but none on the power terminal, check your fuse and fuse holder at the front. It's not unusual to have a blown or defective fuse that looks okay.

Jul 26, 2007 | Profile AP1200 Car Audio Amplifier

2 Answers

Autotek mean machine 200xi

fuse blown maybe? check the fuse(s) on the amp, and also on your car's dash for audio or acc maybe. And check the bubble on your battery.

Jan 30, 2007 | Autotek MX1500.1 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Rockford Fosgate Power 1051S Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

16 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Rockford Fosgate Car Amplifiers Experts

Pablo Gonzalez

Level 3 Expert

733 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Robert Rankin

Level 2 Expert

338 Answers

Are you a Rockford Fosgate Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides