Question about Kicker Car Audio & Video

1 Answer

Amp has power but now sound

When i got the amp i had two 12's and they blew. now i bought one 12 and hooked it up to the amp. it looks like it should be ready to bump but i have sound in the factory speakers just not my sub

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 20 Answers

You have not given any information on your models. Chances are you wired them incorrectly. either the first time, or both times. How do you know you burned up the sub and not the amp? chances are the amp is fried, most likely due to wiring the speakers to the wrong impedance.

Posted on Nov 19, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Just bought 2 12 in d3 dual 2 ohm subs with d5 600.4 amp. Need to know how to wire subs. They were in a box already I assumed they were wire at 2 o When i hooked One up to my amp it hit really for Jus...


what wattage are the subs and amp? if your subs are more wattage than your amp, your amp will blow fuses as cant handle the output to your subs. for example. you have 2 500 watt subs and a 300 watt amp, that is no good as amp isnt powerful enough. if you have 2 500 watt subs you need at least a 1200 watt amp to power them both. 200 watt more than the combined wattage of subs as amps should never be turned up to max as they tend to blow and overheat more quickly. 80% volume on amps is reccomended by installers and manufactures.

Feb 27, 2011 | Diamond Audio D5-600.4 Car Audio Amplifier

1 Answer

No power


may be the coil filter choke is wornout...DC supply stage inside your amplifier...go to the nearest electronic tech to repair that..

May 26, 2010 | AudioBahn A1300HCT Car Audio Amplifier

1 Answer

Just hooked up mtx 500d mono amp and 12 inch sub worked for a 1/2 hour then sub quite and led on top of amp just flashes.


either ur ohm load is way off ur pos n neg might be touchin or more than likely u blew u sub is it scratchy when u push in the middle of the cone ? does it push in at all?

May 14, 2010 | Car Audio & Video

1 Answer

I bought a kenwood kac 7204 amp yesterday and i hooked it up to one 12 and one 10 and it sounds good but it gets really hot and it even shuts off do you know what might be my problem??


What is the impedance you are driving. If the load is too low then it will cause the amp to go into thermal shutdown. Look up the recommended impedance for this amp.

Dec 29, 2009 | Kenwood KAC-7204 Car Audio Amplifier

1 Answer

I paid a store to hook up my lanzar vibe 241 amp and 2 lanzar 12" subs(all brand new). It sounds ok but i have a loud buzzing coming out of it constantly and when i use my power window buttons I hear a...


To get rid of the buzzing sound just go to walmart and in the car stereo section buy the $10 rca ground loop isolator, this is the best way to get rid of amp noise

Oct 11, 2009 | Lanzar VIBE241 Car Audio Amplifier

2 Answers

Protection light keeps coming on


Check the wiring between the sub and the amplifier. That's seems to be the only thing left that could cause a problem. If it's shorted to ground or pinched so the conductors are shorted together, it could cause the symptoms you listed.

Oct 01, 2007 | Sony XM-2002GTR Car Audio Amplifier

1 Answer

No sound to speakers


is the sub dual or single?check sub first then try disconnecting all power including ground for 20min to discarge caps some amps mute if driven hard at low impedience .

Jul 01, 2007 | Hifonics BX1500D Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp light is on but no sound from speaker


If the amp light is one and the protector light wasent on then I bet you blew your speaker??? take an ohm meter, measure each speaker with nit disconnected from the amp.. If they all measure what there suppose to( like 4 to 8 ohms) then the amp blew out and unless you have training on solid state electronic repair, you should seek a pro to fix the amp for ya.. Good Luck

Jun 28, 2006 | MTX 6001 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

60 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kicker Car Audio & Video Experts

Professor_V
Professor_V

Level 2 Expert

92 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

64052 Answers

Are you a Kicker Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...