Question about Creative Labs Gigaworks S750 Computer Speakers

4 Answers

Recently bought creative gigaworks all of thecsudden dead........

My recent bought creative gigaworks s750 works fine in the first few days.But all of the sudden while playing music it was dead.Back light is flashing. Audio control pod was not working ....non of the lights flashing..
i've not used any audio cards in my pc.find me a solution please......

Posted by on

  • aimiru768 Nov 12, 2008

    I've removed all the cables from speakers & all the connections in subwoofer & pc as well & re connected.But its the same,either no sound nor
    power in Audio control pod.But the power green light was on with a on & off green colur flashing.Is it a problem with fuse...If the power was stable will there be red coloured light.Will it flash on & off... Please tell me a guaranteed solution for this critical problem.

×

4 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 734 Answers

Uninstall the driver from your pc and then restart the computer, after that again install the driver for your pc default sound card.
Thank you for using FixYa.


Posted on Nov 12, 2008

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Creative Labs Master
  • 6,487 Answers

There should be a steady light there, for the fact that only that is the only light that is ON with this speaker there's a possibility that this is a problem with a bad fuse inside you speaker , and since I think its still under warranty better have it replace....

Posted on Nov 12, 2008

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Creative Labs Master
  • 19,396 Answers

Try first unplugging power cable for ten minutes.

Posted on Nov 12, 2008

  • Ginko
    Ginko Nov 12, 2008

    Try first unplugging power cable for ten minutes.

    If that does not fix it, then ask for a replacement, as the unit is faullty.


×

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,550 Answers

Remove all the connection and using manual once again try to connect back .

Some loose connection will be there .

Posted on Nov 12, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a Creative Gigaworks S700 i have checked both fuses still no power to control box


Stupid question: does the sound still work? it could be the LED just died after continual use (rare, since they last a long time, but not uncommon).
If not... it could be the controlling circuit board died. In which case, unless you have electronics repair experience, it would be probably more worthwhile to just replace the speakers, as pricey a model as it is.

Mar 23, 2012 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

2 Answers

Cambridge Soundworks Gigaworks S750 I left the system on standby over the night next day no sound or some fuzzy sound from the speakers..Is it the remote controller or the whole system went...


To make these your default speakers, you will need to do the following 1. Find the volume control icon on the bottom right portion of your screen 2. Right click the icon 3. Select change default 4. Cycle through the options until you see the logitech speakers as an option 5. Select this new option 6. If you still do not see the logitech speakers then you need to reinstall them with the provided software. If you do not have software, download it for free from logitech.com

Jan 22, 2011 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

2 Answers

All I need is the control pod for the Gigaworks S750


I had an extra one but I sold it. According to creative labs they do not sell any replacement parts for the speaker systems. The best suggestion that I can give is to check craigslist and ebay for the control pods.

Dec 13, 2008 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

1 Answer

Audio control pod seems dead


You can see about getting a new control pod from ebay or craigslist but the problem is more likely inside the subwoofer. Below I have pasted a link to a forum thread about fixing the Gigaworks S750 systems. There is not much information there about control pod problems but at least the people on the thread will help as much as they can. If you are not familiar with electronics then some of the people on the forum thread can help if you are willing to ship the subwoofer box to them.

http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=speakers&thread.id=8037&view=by_date_ascending&page=1

Nov 09, 2008 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

1 Answer

Creative S750,all speakers distorted


Your problem sounds like it is the high voltage power supply not working. I would start by checking the IRF740 MOSFETs on the power supply board. Below I have pasted a link to a forum thread about fixing the Gigaworks S750 systems. There is a lot of information there about the problem you are experiencing as well as complete diagrams of the power supply and good pictures.

http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=speakers&thread.id=8037&view=by_date_ascending&page=1

Oct 25, 2008 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

1 Answer

Sub has died overnight


Change the fuse - located at the 220V input. Use a knife ti release it. Then the system will work again.

Oct 08, 2008 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

2 Answers

Gigaworks s750


Same problem just went out after about 4 years.... weak lifespan for a 500 dollar system

Feb 12, 2008 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

2 Answers

Connecting Creative Labs Gigaworks S750 to Onkyo SR605 A/V Receiver


take those speakers to an electric shop and ask him for some special sockets.....

Jan 08, 2008 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

Not finding what you are looking for?
Creative Labs Gigaworks S750 Computer Speakers Logo

Related Topics:

25 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Creative Labs Audio Players & Recorders Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Carlos L. Burgos
Carlos L. Burgos

Level 2 Expert

618 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

70387 Answers

Are you a Creative Labs Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...