Question about Line 6 TonePort UX2 Sound Card

1 Answer

Using Tone Port Ux2 with Protools LE 7.4 002 rack

Can't make it work. Uses too much CPU and computer crashes when I try to use Line 6 Tone Port with protools Le 7.4. Do you have any information about this issue?
Thanks,
Whizard

Posted by on

  • Anonymous Mar 28, 2009

    I have problem in using ux2 with pro tools 8. It crash what can I do

×

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Contributor
  • 35 Answers

Maybe the component is too big for your system

Posted on Nov 11, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I need an activation code for pro tools 8?


When ProTools is installed on a computer it needs to be authorized to work. This has to be done via a dongle, a socalled iLok . The authorization is done by www.ilok.com. You need a dongle with the authorized registration of ProTools on your computer to make ProTools work.

regards

Mar 09, 2014 | Digidesign MBox2 Mini with Pro Tools 8 LE

1 Answer

Line 6 Toneport KB37 Phones output has lost one channel after being dropped. Need the circuit for the phones preamp so that I can replace/or repair the preamp. Is there a service manual or wiring diagram...


You will probably have to go to Line 6 to get a schematic... HOWEVER, it is likely a visual inspection will reveal the failure due to dropping. Look first for bad solder at the headphone jack. Next under a bright light look for circuit board cracks. This is going to be surface mounted parts and unless you have an equiped shop, it is not likely you can successfully work on the board if it is not a visible problem.

Jul 04, 2011 | Line 6 Tone Port UX2

2 Answers

Hi i have digi design rack 002 with pro tools le


Try the other port on the 002. If that doesnt work, I recommend trying the 002 on a computer that does have 400 to see if it will connect then.

If it doesnt, then you may have a couple blown firewire chips inside your 002. It happens, and can be fixed.

Jun 29, 2010 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

2 Answers

My computer won't recognize my 002 rack. Just


probably too late..but the internal power harnesses go bad on the digi oo2. I bought mine from sweetwater and they sent me a new harness for free.

good luck

Feb 19, 2010 | Digidesign Digi 002 Rack FireWire Pro...

1 Answer

Big Toneport UX 2 Connecting problem! ( FREEZE/ASK TO RESTART )


The drivers that come with gearbox do not work with snowleopard and windows 7. Ok pull out the usb connector of your UX2, then restart, next look in applications/line 6/drivers and there you will find a program that allows you to uninstall the drivers for UX2. Restart, and then go to the line 6 supportpage look for the free download page, search for toneport UX2 - drivers - osx and check the betabox. download the two or three drivers, install them (restart after installing a driver then install the next driver) restart, then start up gearbox and plug in the usb cable of your toneport!
The drivers are not yet the final drivers, they are still beta versions, march 19, line 6 expects to have the final drivers for snowleopard and windows 7.
Excuse my english I'm dutch,
Peter.

Nov 11, 2009 | Line 6 TonePort UX2 Sound Card

1 Answer

My ProTools LE Digi 002 rack stopped connecting to my IMac.


clean the ribbon cable connection on the dc power harness with contact cleaner. i had the same problem. this fixed it.

Feb 14, 2009 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

1 Answer

Mbox problem (no input,output)


i'm running os 10.5.6 w/ protools 8.0 and the original mbox. i had the same problem. protools opened and seemed to work except there was no sound from either analog outputs or headphones. this worked for me:
1. shut down computer
2. unplugged all usb cables except keyboard/mouse
3. restarted computer
4. re-plugged usb cable from computer to mbox
5. opened protools session
6. hit play and now i'm hearing sound and everything seems normal.

i hope this helps everyone else

Oct 03, 2008 | Digidesign Mbox External Sound System

2 Answers

Digi002 Rack


Reinstall the driver with the unit dissconnected. Check to make sure your version of OSX is stable with your current version of Protools, especially if youve done any software updates.


Keep me posted.

Aug 30, 2007 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

Not finding what you are looking for?
Line 6 TonePort UX2 Sound Card Logo

Related Topics:

764 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Line 6 Computers & Internet Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

David Payne
David Payne

Level 3 Expert

14161 Answers

Are you a Line 6 Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...