Question about Creative Labs Gigaworks S750 Computer Speakers

1 Answer

Audio control pod seems dead

Very recently I've bought a Gigaworks s750.From the beginning it works pretty cool,but while i listening a song all of the sudden the sounds dead & there is no power in audio control pod.later,I've checked the sub woofer power seems to be good since the green light is blinking.Now i was very upset cause i don''t know how to solve this problem.Could you please help me for that?

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 99 Answers

You can see about getting a new control pod from ebay or craigslist but the problem is more likely inside the subwoofer. Below I have pasted a link to a forum thread about fixing the Gigaworks S750 systems. There is not much information there about control pod problems but at least the people on the thread will help as much as they can. If you are not familiar with electronics then some of the people on the forum thread can help if you are willing to ship the subwoofer box to them.

http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=speakers&thread.id=8037&view=by_date_ascending&page=1

Posted on Jan 04, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My gigaworks s750 powers up and lights, but no sound


Hi, have you find any solution? I got the same problem. Can you please email me. mtlmw@hotmail.com. Thank you

Feb 26, 2012 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

1 Answer

I have a Gigaworks 750, the Audio Pod is not working, however, there is power going to the subwoofer though the power light is flickering. Hope you can help me in solving the problem. Thanks


I did fix this problem and the whole bunch of other ones with the s750 system.

"light is flickering" is a very common! It shows that there is a problem with STANDBY power supply:

1) Yellow glue became conductive (needs to be completely removed)
2) Capacitor malfunctioning C61 (68uF 450)

3) mine had TH1 cracked (replaced from PC power supply) and D9 diode.

If this successfully fixed, you will be able to get 2nd stage power supply on (Relay or power on button)

If you will have problems there, there is a whole bunch of test needs to be done (capacitors, IRF740 etc.)

Aug 29, 2010 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

2 Answers

All I need is the control pod for the Gigaworks S750


I had an extra one but I sold it. According to creative labs they do not sell any replacement parts for the speaker systems. The best suggestion that I can give is to check craigslist and ebay for the control pods.

Dec 13, 2008 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

1 Answer

Creative S750,all speakers distorted


Your problem sounds like it is the high voltage power supply not working. I would start by checking the IRF740 MOSFETs on the power supply board. Below I have pasted a link to a forum thread about fixing the Gigaworks S750 systems. There is a lot of information there about the problem you are experiencing as well as complete diagrams of the power supply and good pictures.

http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=speakers&thread.id=8037&view=by_date_ascending&page=1

Oct 25, 2008 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

1 Answer

Sub has died overnight


Change the fuse - located at the 220V input. Use a knife ti release it. Then the system will work again.

Oct 08, 2008 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

2 Answers

Audio control pod


I have a similar issue too, but my problem is that the sub has green light, and my control pod has an 'off' light, but it won't turn on :(

Jun 16, 2008 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

1 Answer

Creative Gigaworks S750 9 pin color code


Cliff
First things first:

This is not a special and critical eq. from creative, you can take it to the reapair shop and they sometimes have the schematics, other than this, sorry you have to RMS to CREATIVE.
Carl

Jan 28, 2008 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

2 Answers

Connecting Creative Labs Gigaworks S750 to Onkyo SR605 A/V Receiver


take those speakers to an electric shop and ask him for some special sockets.....

Jan 08, 2008 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

1 Answer

Control pod


Double check the connections, if the connection for the control pod is good then something is wrong inside. I would say most likely thing would be a problem on the power supply inside the subwoofer box.

Nov 29, 2007 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

1 Answer

A mess!


pls check your audio cable conection. bye

Sep 11, 2007 | Creative Labs Gigaworks S750 Computer...

Not finding what you are looking for?
Creative Labs Gigaworks S750 Computer Speakers Logo

889 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Creative Labs Computer Speakers Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Carlos L. Burgos
Carlos L. Burgos

Level 2 Expert

508 Answers

Sudeep Chatterjee
Sudeep Chatterjee

Level 3 Expert

3267 Answers

Are you a Creative Labs Computer Speaker Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...