Question about Samsung SWA-4000

6 Answers

Samsung SWA-4000 Wireless connection problem - Not connecting with main unit

Hi! I have a Samsung HT-TZ315R home theater system and I am trying to connect the two surround speakers with the main unit using the Samsung SWA-4000 WIRELESS TRANSMITτER MODULE but it doesn't work. I followed the manual step by step pressing the buttons "0", "1", "3", "5" on the remote control and kept pressing the "SET ID" button for 5 seconds on the wireless module so that the main unit and the wireless module can sync but it doesn't work. Can you please help me out?

Posted by on

  • 3 more comments 
  • Shawn Johnson Jan 09, 2009

    I have a HT-TWZ412T. My SWA-4000 connects with the main unit, but still does not deliver sound to the speakers. I have changes swapped speakers, but still no sound. Can anyone help?

  • dwaj12096827 Jan 12, 2009

    I have the Samsung swa 4000 as wel, My Link light is a ateady blue, but I still get no sound from rear speakers. We tries the 0,1,3,5 and the ID Rest, with no luck. Any other helpful hints?

  • Anonymous Feb 24, 2009

    I do not understand why my wireless module will not connect to the main receiver unit. I have tried pressing 0135 on the remote while the power is turned off the main unit while the wireless module is on standby. after entering 0135, I immediately hold down the id set button for 5 seconds and release. Immediately after the 5 seconds passes, I turned the power on the main unit, and it does not connect, it only blinks blue until it eventually goes to standby again. please help as this can be very frustrating after spending lots of money on this system

  • lucampere Feb 28, 2009

    I have the same problem. I just bought a SAMSUNG HT-X715 and a SWA-4000 but the wireless connection does not work. The blue link fails all the time. I have made as indicated by the user manual but nothing ;-( thanks for the helps ;-)  

  • mariobros Apr 11, 2009

    Hi, I have a Samsung HT-TZ515 and I can't program my SWA-4000 to my system. I follow the steps by pressing 0,1,3,5, on the remote and by pressing the SET ID button on the module for 5 seconds and I can't get it to work.Can anyone help? Thanks.

×

6 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 1 Answer

I have had the same problem with the wireless unit and thought the same, it didn't work. The way to fix this is simple. You need to do the 0, 1, 3, 5 on the remote and turn on the home theatre system on the main switch on the front panel (as I was doing this on the remote, and it was failing). The blue light should then stay illuminated. If not just switch the main on/off button again, and it shoud work.

Posted on Nov 09, 2008

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 5 Answers

You have to plug the 2 spair speaker cables into the 2 rear speaker ports on the reciever. The wirless speaker setup should work than... I had the same problem until I plugged them in.

Posted on Aug 19, 2009

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 1 Answer

Mine was doing the same thing. My simple solution was to turn the wireless card over. It fits in my samsung both ways and I had it upside down...duh. turned it right side up and everything checked perfectly. :)

Posted on Dec 31, 2009

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 1 Answer

Does the swa-4000 come with the tx card?

Posted on Jan 13, 2010

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Make sure you have the wires hooked up to the 2 back speakers and then stick the wireless moduel near the 2 speakers in the back. The blue light on the moduel should stay a steady blue.

Posted on Mar 12, 2009

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Hi guys, I have soved my problem with the SWA-4000. Well, at the first time, after I have performed some tests with my Home (HT-X715) and the SWA-4000, I took them to the store where I have bought them. So they give me another one (both systems were with problem!!!!!). I should help you!

Posted on Mar 12, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My samsung dvd player keeps flashing RCHK


If it's the home theatre system i think it is that error refers to the rear speakers in which the wireless connection is either unstable or not working at all. make sure to give more info when asking for help.

Aug 05, 2010 | Samsung SWA-4000

1 Answer

Hi I just set up Samsung SWA-4000 and for some reason I cant get it to link up it says Rear Check on the receiver and then the module goes to stand by


Hi,

This means that its lost the connection to the wireless transmitter, the error means Rear CHK or check hence RCHK. Seems that if the unit is not quite in line of sight the connection can be flaky. I would check the positioning of the reciever. Try moving it, see if you cant get a better connection.

May 18, 2010 | Samsung SWA-4000

1 Answer

I'm having problems getting my swa-4000 system to work tried the code and holding down the reset button i have an ht-x715t system and the tx card is in right any idea's thanks


With the home theater system off, press the 0-1-3-5 buttons in that order on the home theater's remote control.

Power on the home theater system.

With the wireless module on, press the [ID SET] button on the back of the wireless module for five seconds.

If your home theater continues to display rear check after you have tried the steps above, call Samsung Customer Care at 1-800-SAMSUNG (1-800-726-7864). Have your model number and serial number on hand to set up service.

Hope this helps!

Jul 03, 2009 | Samsung SWA-4000

1 Answer

SWA-4000 Sound Interference Problem


i also have this problem not when watching dvds but when watching cable tv. would like to no what the problem is

Feb 23, 2009 | Samsung SWA-4000

1 Answer

Samsung SWA-3000 wireless receiver not linking


This is how I fixed it

http://support-us.samsung.com/cyber/popup/iframe/pop_troubleshooting_fr.jsp?idx=155394&modelname=HT-BD2&from_osc=

Jan 02, 2009 | Audio & Video Receivers

1 Answer

Speakers won't connect


Here is a link to Samsung's HT-Z510 Home Theater rear speaker troubleshooting guide.
http://www.samsung.com/us/support/popup/howToGuidePopup.do?howto_guide_seq=629&type=hometheater&subtype=hometheatersystems

It has worked for me after a couple tries. Good Luck!

Dec 27, 2008 | Samsung SWA-4000

2 Answers

Just connected the SWA-4000 wireless amplified to my samsung ht-z310 - the readout on the display is "Rear Chk" there is no sound from the rear speakers- any help is appreciated


swa-4000 wireless module isn't compatible with htz310. You need to buy Samsung's swa-3000 to work with your htz310. I had the same problem. It tells you in your owners manual under conectivity where it explains about hooking up a wireless module(pg.55-60). I hope this helps.

Dec 13, 2008 | Samsung SWA-4000

3 Answers

Problem with wireless conection between Samsung SWA-4000 and Samsung home theatre.


turn the main dvd player off, and press 0,1,3,5 on your remote, then turn on the player and the rear wireless receiver at as close to the same time as you can. should then light up the blue "link" light permanently.

Oct 19, 2008 | Samsung SWA-4000

4 Answers

SWA-4000 doesn't adquire signal of HT-TX500 Home Theather


I was having poor audio from the back speakers and didn't even know it; intermittently I'd hear them jump in volume, so myself being a little adventurous, decided to push the ID set button on the back, totally losing my ilnk... after digging and playing, I figured it out:
1.) Turn off the Head (main) Unit 2.) Power on the wireless receiver, being sure it is away from routers, other BT devices, etc. 3.) Push the "ID Set" button on the back of the wireless device and hold it until the lights on its front panel flash. 4.) Point the system's remote control at the Head Unit and punch in 0135.  Its light should turn from red to blue. 5.) Perform step 3 again. 6.) Power on the head unit.
Should link up.
Might be some redundancy there, but it works :)
Also I found that after a few cycles It seemed to work better (perhaps cycled to a better channel?)

Oct 06, 2008 | Samsung SWA-4000

Not finding what you are looking for?
Samsung SWA-4000 Logo

16,122 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Samsung Audio & Video Receivers Experts

 Elex
Elex

Level 2 Expert

49 Answers

Cindy Wells

Level 3 Expert

4757 Answers

Pieter Vleeshouwers

Level 3 Expert

1417 Answers

Are you a Samsung Audio and Video Receiver Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...