Question about Audio Players & Recorders

1 Answer

My amplifier doesnt work,when u turn it on,red indicator lamp is blinking and there is no sound coming out it..

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Expert
  • 86 Answers

Check the fuses inside your amp, thats sounds like your problem

Posted on Nov 05, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

All of a sudden stopped working and won't turn back on. been 12hrs. when power is pressed, it turns on for 2 seconds and then standby lights blink again and it turns off


This could be caused by a direct short circuit on the speaker outputs. Try disconnecting all the speaker connections at the back of the receiver and then power back on. You can also try a factory reset by holding the surround mode + clear button for 3 seconds.

Feb 14, 2016 | Marantz SR7005 Receiver

2 Answers

My sr5004 marantz receiver has gone into standby with the indicator is blinking how do i get ride of it


If the red led is blinking fast (8x/second) the power supply is likely damaged and the unit will need to be serviced. If blinking slow, the most likely cause would be a shorted speaker connection. To help find the cause, unplug everything including the power and speakers. Connect only the power and try to turn the unit on. If the light doesn't blink, you know you have a shorted connection. Power off and connect the inputs and then power back on. If the light is not blinking, you know the problem is with an output connection. Just find the bad connection by process of elimination.

Manual: http://us.marantz.com/DocumentMaster/US/SR6004-5004_U_EN.pdf

Sep 27, 2014 | Marantz SR5004

2 Answers

What is the problem if the stanby indicator flashes red and doesnt fire up?


First disconnect all the speakers.

See if the unit will fire up after disconnecting it from the power for 1 hour or more. If it does you have a short in your speaker wiring.

Check your connections and reconnect if it fires up.

Now refer to page 129 of your manual.

If the unit does not fire up, press VCR/DVD, while keeping it depressed press the on button.

"Clear" should appear in the screen.

If clear does not appear or resetting to default does not allow the unit to fire up, then another Onkyblow has bitten the dust and is fried.

If it fires up after setting back to factory default, then you will have to redo your set up from scratch.

May 10, 2014 | Onkyo TX-SR608 Receiver

1 Answer

Only red light is blinking on my denon avr 1508


It sounds like you overloaded the Denon avr with too much resistence from the speakers. Please check the total resistence of the speakers before you connect them all. Also check that the speakers or their wires are not shorted!

Jan 20, 2013 | Denon Audio Players & Recorders

1 Answer

I got an Onkyo amp- TX-SR674, don't know why i turn on it but after 2 seconds, it will switch off and standby light is flashing, can many times. Please help


If the stand by red light starts blinking after 4 seconds of switching On it indicates an output short circuit. In all probability one of the Amplifiers output stage is defective and to prevent speaker damage the protection circuit is getting activated in 4 seconds. You will need professional help to fix this.

Sep 11, 2011 | Onkyo Audio Players & Recorders

1 Answer

I have vestax 05pro2. Left channel works but out of one speaker. The turntable input is good. Im thinking Its either the channel fader, or the rca inputs for that side. Has anyone had this problem?


Hi,
Here's a solution to see if you have a problem with either your receiver or turntable.
The turntable has 2 RCA's one red for right channel, and one white or black for left channel, which plug into the back of the amplifier.

  • Unplug both RCA from rear of amplifier.
  • Plug in a cd or dvd player into those inputs on the amplifier, the sound will be lower but it will give you an indication if the amplifier is ok or not.
  • If you have sound on both channels left and right then the amplifier is good
  • If you still only have sound on left channel, then there is a problem with the right channel input on the amp.
  • If your amp, is good, unplug the cd /dvd player.
  • Put a record on and start playing the record
  • Plug the white or black RCA from the turntable into the rear of the amplifier marked left, you should have sound.
  • now unplug it from the left and plug in into the right red RCA socket, if you have sound the amplifier is working fine.
  • if there is no sound there may be a problem with the stylus cartridge on the turntable
  • now lets reverse the test
  • unplug both RCA from amp.
  • Plug the red RCA into the left socket on amplifier, if there is sound, turntable is working fine, if no sound there is a problem with either the stylus cartridge or that red RCA cable.
  • now unplug the red RCA from the left side and plug it into the right side socket
  • if there is no sound there may be a problem with the stylus cartridge or RCA cable.
I hope this helps

MobileJB

Jul 15, 2011 | Audio Players & Recorders

1 Answer

Receiver stays on standby mode


Receiver either just stuck or held or having problem in amplifier output area.
Try to unplug it from AC outlet for couple of minutes and replug back in and power up, if works, fine and if does not, take it to local repair shop as it might requires some parts replacement in amplifier out area.

Feb 10, 2009 | Insignia Audio Players & Recorders

2 Answers

Su-g91


Have you checked the fuse in the unit?

Aug 31, 2008 | Technics SA-AX540 Receiver

Not finding what you are looking for?
Audio Players & Recorders Logo

Related Topics:

29 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Audio Players & Recorders Experts

kakima

Level 3 Expert

98694 Answers

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

4678 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

69654 Answers

Are you an Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...