Question about EliteGroup P4VXAS (P4VXAS-R) Motherboard

1 Answer

No sound from my P4VXAS motherboard

I don´t get any sound from the motherboard. I made sure the sound drivers are installed. In the Audio Tab from Sounds and Multimedia in the control panel no Audio Device is being recognized. Somebody please HELP!!

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.


    An expert who has answered 20 questions.


    An expert that has over 10 points.


    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 55 Answers
Re: No sound from my P4VXAS motherboard

You may havee the onboard sound disabled in the BIOS. Check to see if the onboard is currently enabled, and if so, respond back.

Posted on Sep 19, 2006

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

I don't have sound in my asus p4p 800vm

Click on the Download tab, then choose what Operating System you are using. SAVE the audio file, then double-click on it, AND install it.


Oct 21, 2012 | Motherboards

1 Answer

ECS P4VXASD2 WinXP vga driver and audio

There are 2 potential versions for you linked below
Both have download sections for the boards. Make sure you choose the correct one.
And neither board has onboard video. so the vga depends on the card in use.
Hope this helps

Don't forget to rate my answers

Thank You

Sep 28, 2011 | EliteGroup P4VXAS (P4VXAS-R) Motherboard

2 Answers

No sound on Biostar G31-M7 TE Motherboard

try getting a cd rom audio cable plug it in the back of the cd player and plug the other end into the motherboard

Jan 23, 2010 | Biostar G31-M7 TE Motherboard

1 Answer

Audio driver instalation

Here is a list of things to try:
Note: Start with #s: 6, 7, and 9

1. Uninstall and reinstall the sound drivers

2. Install K-lite codec pack

3. Start > Programs > K-Lite Codec Pack > Configuration > Codec Tweak Tool and check the box next to [Registry] Fix non-working system sound

4. Make sure the volumes are not set to zero and that nothing is on mute Control Panel > Sounds and Audio Devices > under Device Volume, click on Advanced

5. Make sure that everything in Device Manager is fine (no yellow or red marks) Control Panel > System > Hardware tab > Device Manager

6. fixnoflashsound.reg (just click on the link and install it)

7. netvol.reg (use Internet Explorer to click on the link and install it)

8. If possible, make sure Digital Output Only is not check marked (not all cards support Digital Output Only)

9. Confirmed the presence of msacm32.drv and msacm32.dll
Search for these files in C:\Windows\System32
If you don’t have it, download it from here:

Made sure speakers are properly connected to sound card

Run SFC /Scannow
Start Menu > Run > type this in exactly (note the space between C and /): SFC /Scannow

Tried different Video player

Installed Quicktime Alternative

Reinstalled DirectX

Confirmed presence of "plug and play software device Enumerator"

Made sure that default devices were selected
Control Panel > Sounds and Audio Devices > Audio tab

Tried using different settings in the sound card’s configuration window

Installed Microsoft ADPCM Audio Codec and IMA ADPCM Audio Codec

for %x in (C:\WINDOWS\System32\*.dll) do regsvr32 /s %x


Aug 09, 2009 | Intel D945GCNL Motherboard

1 Answer

Sound driver installed but no sound

start->control panel->sound speech & audio devices->sound and audio. Now make sure your audio device is present under the Audio tab in the Audio Playback. Also make sure you are not muted.

Jun 04, 2009 | MSI P4MAM-V (MS6787060) Motherboard

1 Answer

I dont hear any sound from my asus motherboard p4v533-mx

Make sure the the sound driver is installed. Go to the device manager by right clicking the "My computer" icon and then click properties. Click the Hardware tab and click Device Manager. If there's a yellow question mark or exclamation mark under other devices saying audio controller then it means say that the audio driver is not installed. Download the driver from the manufacturer's website.

May 07, 2009 | VIA ASUS P4V533-MX MB P4M266A/ Audio/ VGA/...

1 Answer

My audio is not working showing audio deviceonhighdefinationbus

Hi abdulaziz021,
click on the Asus link below. As the site loads, choose your operating system from the drop down menu. Download the audio driver & install. Make sure your AC'97 is set to AUTO/Enable in the bios.
If the audio driver fails to install, check windows control panel, sounds and audio devices. Make sure AC'97 is listed the Audio & Voice tab. If not post here.


Jan 10, 2009 | Asustek S775 Intel X38 ATX Audio Lan...

Not finding what you are looking for?
EliteGroup P4VXAS (P4VXAS-R) Motherboard Logo

Related Topics:

1,340 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top EliteGroup Motherboards Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Mark Taylor
Mark Taylor

Level 3 Expert

728 Answers

Michael Thomas
Michael Thomas

Level 3 Expert

3051 Answers

Are you an EliteGroup Motherboard Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides