Question about Akai Ewi4000s Electronic Wind Instrument

1 Answer

Detuning of Akai EWI 4000s

My EWI plays one semitone higher on each note. ie When set up as a C instrument and I play C then the note sounds as C sharp. When I play C sharp it sounds as D. Help please

Posted by on

  • Anonymous Mar 27, 2014

    when pressing the program key the display dose not lite up to show the current program.

  • Anonymous Apr 01, 2014

    some notes play loud and together

×

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Are you shure that you aren't touching the bend up plate with your right thumb? This isn't easy detected by sax players which are used to have a thumb rest at exactly the same spot where the bend up plate is. You might switch it off (see manual). With the bend up plate on you should aways use a tight strap which helps a bit to not touch the bend up plate accidentally. I'm still struggling with this occasionally.

Posted on Dec 08, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Ewi 4000s cutting off


My EWI 4000s started to play by its self making a loud low note and then it stop and now it won't play at all. I Reset to Factory Preset but that didn't help. What do I need to do to get it to play again?

Feb 09, 2014 | Akai Ewi4000s Electronic Wind Instrument

1 Answer

Ewi and vocoder setup


hi, i have a YAMAHA WX5, and want to know if it's to use a Vocoder?
Mike Phillips is the same, or if it only works with the EWI 4000s?
and as a connection is made?
thank you!

Feb 04, 2013 | Akai Ewi4000s Electronic Wind Instrument

1 Answer

Cannot play staccato, there is latency


Consider joining the forum here:http://www.patchmanmusic.com/WindControllerLinks.html It sounds like it is a velocity setting problem but the solution should be in your manual. It may also be a setting in the sound module you are using.

Jul 04, 2010 | Akai Ewi4000s Electronic Wind Instrument

1 Answer

Program change on the akai 4000s


Please try to wet your fingers a little bit.
When your fingers are dry the ewi would not react properly.

Jun 15, 2009 | Akai Ewi4000s Electronic Wind Instrument

3 Answers

My akai ewi 4000s kind of froze


Please try to reset the ewi. You can do this like this: Shut down ewi. Press down the four little white buttons Level, FX, Setup and Trans. Keep them pressed while starting up the ewi.
This is a factory reset.

I hope this works for you.

Apr 03, 2009 | Akai Ewi4000s Electronic Wind Instrument

1 Answer

Articulation problem after firmware 2.4 update


Hi is the mouthpiece clean-easy to take off & wash-is the air pipe clogged up?-have you tried adjusting key sensitivity--I have 2.4 and no problems but the key sens. needs adjusting quite often--temperature-humidy-etc..seem to screw it up for me---have you tried reloading the patches with the editor--I use Patchman patches and they work great
good luck Shanti

Jan 21, 2009 | Akai Ewi4000s Electronic Wind Instrument

1 Answer

EWI4000s only plays one note


Hello a_marechalro,

You can try to reset your instrument.
Turn off the EWI,
Press the LEVEL, FX, SETUP and TRANS buttons.
Then turn on the EWI.
This is a Factory reset.

I hope for You this is the solution.
Kind regards,
Fred Roubos.

Dec 26, 2008 | Akai Ewi4000s Electronic Wind Instrument

1 Answer

EWI won't respond to comands


I've got the solution.
Turn the EWI off.
Press the LEVEL, FX, SETUP and TRANS buttons all together.
Turn on the EWI.
This is a Reset to Factory Preset.
Greetings Fred Roubos.

Dec 13, 2008 | Akai Ewi4000s Electronic Wind Instrument

Not finding what you are looking for?
Akai Ewi4000s Electronic Wind Instrument Logo

Related Topics:

347 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Akai Music Experts

T-Comtech Repairs
T-Comtech Repairs

Level 2 Expert

417 Answers

ray gallant

Level 3 Expert

40945 Answers

Are you an Akai Music Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...