Question about Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood KAC-9152D Car Amp

Ok my amp has been working fine till today and it just shuts off. I know the amp is fine because I replaced it with an amp that I know is perfect and it did the same thing. See my problem is I get no LED light to turn on until I take a jumper wire from the remote terminal and touch it to the power then It turns on for a couple secs and then fades away might you know what is causing this problem. I have 4gauge monster power and ground cables, remote wire and RCA jacks are from monster cable too.

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points


    An expert that got 5 achievements.


    An expert whose answer got voted for 20 times.


    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 119 Answers
Re: Kenwood KAC-9152D Car Amp

Use a multimeter to check for power on the +ve wire, could be your fuse, it only rus a sec when you jumper the remote to +ve because the remote cannot give out the nessary current to run the amp.

Posted on Oct 31, 2006

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

Kenwood repair manual

I have the Kenwood KAC-9152D Repair Owners Manual. This is my E-Mail address. send my a e-mail. & I will e-mail back 2 U w/the Manual ATTACHED

Dec 21, 2011 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer

I have a kenwood kac-9152d amplifer and it works just fine for about 10 minutes then just shuts off and subs dont work, about 30 seconds later my amp turns back on with the subs.

make sure it's well ventilated. If there's no air flow, then there is no way of cooling down and to protect itself it will shut off. Make sure the speakers are wired correctly as per amp specs. too many subs or subs connected improperly can draw too much current and shut the amp off, but you will notice this when you turn up the volume to a certain point and the amp shuts down.

Aug 30, 2011 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer

I have a kenwood kac-9152d running a 10 inch rockford fosgate power t1 and the amp keeps going into protect but i have a smaller kenwood kac-8102d running on another t1 and i have no issues with it why...

either the wiring your running is short circuting,or the amp is shot, or the subwoofer is shot, try hooking the same speaker up to the other amp. along with the other speaker to the other amp, see if the same thing happens.

Feb 04, 2010 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer


either bad ohm load or over heat if the ohs on the speaker wires to the amp are lower than specified use in the manual it will act funny cause it is pusing harder than its meant to and if it gets too hot either bad location or bad amp you can try turning the gain down a little until the amp stays on constantly at high volume

May 18, 2009 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer


Either can either do it yourself like the guy above or take it to your local car audio dealer :)

Upfront Audio

Apr 10, 2009 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood KAC-9152D Car Audio amp

There could be several problems. The following page should help you determine if you have a problem with the amp or something connected to the amp.

Amplifier in Protection Mode - Troubleshooting

Let me know if you have any other questions.

Sep 17, 2008 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

2 Answers

Kenwood KAC-9152D monoblock

The amp says it's 1 ohm stable, so assuming the DVCs are dual 4 ohm, you should be able to connect all "+"'s together and all "-"s together, like the picture below:

As for the amp shutting off for a few seconds, it sounds like it's either:
A) Not getting enough power at high volume.
B) Overheating.

The cap on the +12V to the amp should help, but putting a meter on the +12V might tell you whether it's dropping too low (<11V).

When you first turn the volume up, how long does it work fine before shutting off? Is it with the vehicle running or not?

Mar 25, 2008 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

3 Answers

Kenwood kac 9152D

Usually, protection mode is caused by one of these conditions:
  • Shorted speaker outputs.
  • Speaker output shorted to ground.
  • There is an internal issue, causing DC voltage to be present on the speaker outputs.
  • Amp overheats.
  • Ground connection is insufficient for amp or HU.
I'm not sure of the history or symptoms of your amp, but those are the reasons why the amp could go into protection mode.

Mar 13, 2008 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

2 Answers

Kenwood KAC-9152D problem

It sounds to me like you may have burnt a trace off of the bottom of the circuit board inside the amplifier. If you know how take the amplifier apart and look carefully at the traces. To be clear the traces are the lines on the bottom of the circuit board not the component side. Look carefully they can sometimes be hard to spot. If you find one solder a jumper wire across the two points. If you take the amplifier apart take care in treatment of the output transisors along the sides.

Jan 17, 2007 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

2 Answers

Kenwood kac-9152d

by jump do you mean all it does is thump and no sound besides thumping noise? if so put a better ground on your amp, double grounds work the best. please reply

Oct 06, 2006 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

209 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Car Amplifiers Experts

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1042 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Pieter Vleeshouwers

Level 3 Expert

1330 Answers

Are you a Kenwood Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides