Question about ASUS P4S533-MX Motherboard

1 Answer

P4s533 mainboard i have some problem .when i have changed cpu .bios screen always appear that "you have change cpu" and warning to configure so i change jumper mode .that screen did not appear but mainboard cann't always detect HDD, pls tell me what can i do to recover that problem

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 756 Answers

Reset BIOS back to default
1) remove M/board battery for 5 to 10 minutes
or
while booting press the DEL or F2 or ctrl+esc
or check lower part of screen during boot will tell you hoe to fet into BIOS
Once BIOS reset to default boot computer if OK.
you can change BIOS to suite CPU etc

Posted on Oct 29, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

System fan cannot be detected in MS 7352 V1.0


Hello here is the homepage:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=3459272&prodTypeId=12454&prodSeriesId=3459270&swLang=13&taskId=135&swEnvOID=1093

The bios is set to give a warning when the system fan is not working or goes dead (in this case it probably isn't detected or has gone out). You should be able to get into your bios and look for items such as "processor fan warning: on/off" "system fan warning: on/off...etc. If you turn the system fan warning to off it will resolve the problem you are having. The fan for the cpu, must be connected to the CPU_FAN connector on the mainboard.

If the problem is still there, replace the fan, and renew the thermal paste, between the cpu and the cooling element.
Clean also the pc out for dust, with compressed air.

BE CAREFULL when you work on the mainboard, and please take antistatic precautions.

Visit also a computer repair shop, if working on the mainboard is unfamiliar to you.

Good luck

Jan 19, 2013 | Intel Computers & Internet

2 Answers

Bios rom checksum error


Hi, the download site for the mainboard is here:

http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Desktop+Boards&ProductLine=Third-Party+Chipset+Boards&ProductProduct=Intel%c2%ae+Desktop+Board+D101GGC

I think you have change the battery on the mainboard:

ghost2233_31.jpg
Its a 2032 watch type battery 3 volts.

The BIOS ROM chip on the motherboard is probably faulty. It could also be another component on the motherboard.

It could also be a fault in the ram memory or the cpu.

Aug 22, 2011 | Intel D101GGC Motherboard

1 Answer

I added a Pentium P4 2.66Ghz cpu 533FSB, Bios appears and says the due to new cpu installed system has started at 64Mhz please select correct Frequency. I select 2667 Ghz and 133Mhz saved and restarted....


Turn the computer off.
Turn the computer on.
Wait a minute or two -- it may "time-out" and reset it to the "slowest" speed.

If that fails, look closely at the motherboard,
or read the manual for the motherboard, to find a "clear BIOS" jumper.
Turn the computer off. Move the jumper from "1-2" to "2-3".
Wait a few seconds. Move the jumper back to "1-2".
Turn the computer on, with the "default" settings.

Oct 28, 2009 | ASUS P4S533-MX Motherboard

1 Answer

Problem with my bios


the first thing i would do is check// change the battery to see if it is any good because it looks like the battery may be bad causing the system to forget the time and things like that,,,, then the next time it boots into bios look at the time and date and location ect..ect section and make any changes to it that it may need , that is why they want you to make changes to the first 4 fields when it boots into bios is to select fail safe options if you have that option and see if it will boot . if not go to default settings ok please keep me posted on this i can help you aout a lot more if needed ok best regards mike

Aug 25, 2008 | ASUS P4S533 Motherboard

1 Answer

Bios is always re-starting


is called ottimised defaults or load defaults.. or simply enter then save and exit or load the defaults then save and exit

if after you load the defaults and it pops up again then the mainboard battery may need replacing

Jul 20, 2008 | ASUS P4S533-X Motherboard

1 Answer

Problem with my BIOS CMOS Setting


Its due to your default CMOS setup does not match with your CPU configuration especially with CPU speed.
  1. To fixed the above problem goto BIOS and navigate settings of CPU, speed etc. Set the speed with the proper value as per manual. And save the settings.
  2. Infuture when you will load default, at that time also set the CPU settings.
  • The CMOS battery might not be connected properly or may be its not producing enough power as per needed by board. So have a look with another battery. Also clean the connection point of the CMOS battery.

Good Luck
Iqbal

Apr 22, 2008 | Biostar P4M80-M4 Motherboard

2 Answers

CMOS Checksum error - Defaults loaded


When the CPU speed stored in BIOS and the actuall speed of CPU differs then this error comes.

To fix this you have to select the actuall speed of your attached CPU to the board. Just set the actuall speed and save the changes. It will fix your problem.

Thanks
Iqbal

Mar 23, 2008 | EliteGroup P6STP-FL Motherboard

1 Answer

CPu fan turns for 1 second and then stops.


If all was working fine before, then, you have either not connected the cpu power cable, as is sometimes required other than being powered by the processor socket, or your power supply unit is not pentium 4 compatable and is unable to power the processor.

Apr 07, 2007 | ASUS P4S533-VM (P4S533-VM/L) Motherboard

Not finding what you are looking for?
ASUS P4S533-MX Motherboard Logo

Related Topics:

172 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top ASUS Computers & Internet Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18333 Answers

David
David

Level 3 Expert

756 Answers

Are you an ASUS Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...