Question about M-Audio Firewire Solo Audio Input

1 Answer

M-audio firewire solo

I am having problems getting a new M-Audio Firewire Solo to work on my Mac Powerbook (12" aluminum) 1Ghz 80 gig harddrive, 765 ram. I am running the latest OSX software. I loaded the incleded CD drivers onto the Mac and then shut down. I then attached the firewire cables and restarted. The M-audio showed the unit was getting power but the Mac kept posting that no M-Audio device was attached. I uninstalled the software and reinstalled, changed firewire cable and did the whole thing several times, with and without the power adapter. Always the same error message. I am wondering if the unit or the software is defective as I cannot tell what, if anything I am doing wrong. Thanks for your help in solving this problem. Jim

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer
Re: m-audio firewire solo

I just bought the Firewire Solo and had the same issue with my MacBook. I have OSX 10.5.6. The drivers that came on the CD were for earlier OSX version. If you go to M-Audio's website ( and then click on Support. Go to to drivers & updates, search by the criteria they give you for your specific system and then download. Although they don't currently have an updated version for 10.5.6, I downloaded 10.5.5 and it seems to be working, although I'm running into an audio input problem when hooking up mic and sound. I'm thinking I'll just have to wait until M-Audio comes out for an updated version for 10.5.6. Hope this helps.

Posted on Jan 11, 2009

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

It says that fire wire solo is not compatible with my current version of windows when i try to install the drivers. i am using windows vista.

Vista had notable incompatibilities with lots of things. I would think that the manufacturer might have provided updated drivers. Have you contacted the manufacturer or visited the site to see if there were updated drivers available.
If my guess is correct, this device worked OK in XP.

Mar 17, 2011 | M-Audio Firewire Solo Audio Input

1 Answer

I am using a presonus firepod into Logic pro 8 and it wont recognize the audio I am trying to record into it. I recognizes the Firepod which is chosen for input and output (output works fine). However when...

Have you been able to successfully do this in the past? What software are you using to try to record with? Does it seem to recognize the guitar in the software, just will not react, or does it not appear to see it at all?

Thanks, let me know and I can help!

Sep 16, 2010 | PreSonus FIREPOD (673454000539) Audio...

1 Answer

M-Audio 1814 Device is not being recognized on my pc --

I have the same problem, did you find the solution?
I own a M-Audio Firewire 184 and it is not anymore recognized by any system. I testet in in 4 diferent computers, like Windows XP, Windows Vista, Windows 7 and Mac also. None of them recognized any soundcard attached. email:
thank you in advance, Adrian

May 12, 2010 | M-Audio Firewire 18/14 (99004073600) Audio...

1 Answer

I have an M-Audio Firewire 1814 box & have installed according to instructions but when I reboot the Mac (OSX 10.6) I get an error message saying the permissions are wrong. I can't see how to fix this....

Hi fluentmusic I'm not sure if they have drivers for Snow Leopard but you can download the BETA drivers and see if it works. Click on the link.
I hope this helps. Please remember to rate if this helped you! :D

Apr 28, 2010 | M-Audio Firewire 18/14 (99004073600) Audio...

1 Answer

Hi, My M Audio Firewire Solo has been working for 2 years straight, no problems. Recently I downloaded Pro Tools, and realized that Pro Tools wasn't able to find my hardware device (firewire solo). So I...

Sounds like the device is not set as the default.

Step 1. Right click on the Speaker icon in your taskbar (lower right of your Windows Desktop)

Step 2. Click Properties and then find Playback devices and make sure that your device is selected.

( iam operating off of Windows 7 so my steps may be off a bit)

Apr 21, 2010 | M-Audio Firewire Solo Audio Input

1 Answer

This has workde well with garage band on a mac and now on the playback the sound is distorted like an octave lower on vocals

did you recently upgrade to leopard? this is a known leopard issue, and i dont know if snow leopard has fixed it.

Dec 22, 2009 | M-Audio Firewire Solo Audio Input

2 Answers

Firewire port causes M-Audio 410 driver to drop out

jesus crist what a toston(plantain), as we say in my town to dificult cases, but gona think over, if some one ask me one by one those problem, whats the anwser? power supply, but in other hand there are a software problem, my son says, and beliveme hi is an expert in compus, so have to think that there are two diferent problem, and thats why every boddies geting crazy thinking whats wrong..check with another power supply first, to se if the half of the problem get solve, and then go to the software one, instal all relative drivers again ,and be ware of those windos up grade, they somes times are in complete in the insntalation, or in the down load ,causing more bads than goods..good luck

Aug 10, 2006 | Intel Firewire Card (17-02-001) Port...

Not finding what you are looking for?

Open Questions:

See all M-Audio Firewire Solo Audio Input Questions

M-Audio Firewire Solo Audio Input Logo

Related Topics:

709 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top M-Audio TV Accessories Experts

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1042 Answers

Paul Bade

Level 3 Expert

1392 Answers


Level 3 Expert

413 Answers

Are you a M-Audio TV Accessory Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides