Question about NAD T763 Receiver

Open Question

No subwoofer in EXT. 7.1 mode

I recently began having a problem with my NAD T763 receiver. I get no sound out of the powered subwoofers in my speakers (Polk LSi25's) when the receiver is in EXT 7.1 surround mode. When I listen to music in 2 channel mode of watch cable TV in satellite mode, the subwoofers sound loud and clear. In addition, the subwoofer test signal was fine when I checked it, as was the signals out of the 5 other speakers. But when I try to listen to a SACD, DVD-Audio or, when I try to watch a movie, no sound comes out of the subwoofers while the receiver is in surround (EXT 7.1) mode. There is no sound at all. I have gone through the setup completely in the receiver. The subwoofer setting is set to "on" and the subwoofer level is up at a listenable volume in the "channel setting" screen. Please help!

Posted by on

Ad

3 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
smarthome2
  • 1114 Answers

SOURCE: No signal from sub connected to NAD T760 in test mode.

Try using front pre out to the sub from the receiver. the crossover is in the sub anyway. If this works change your settings on the receiver and test again. If sub is still inop, could be an internal issue with the sub amp. Does your sub amp have an on/auto/off switch or light? check that as well. Hope this helps, if you need further assistance, send a reply and I'll help some more

Posted on May 24, 2009

Ad
  • 79 Answers

SOURCE: NAD T763 - i turned it on and all the lights on

Have you tried doing a factory reset?

1. With unit powered ON, press the VIDEO and TONE DEFEAT buttons.
2. Display will show "AH RESET DONE".
3. Power off (from rear panel switch) and back on.

Posted on Jan 29, 2011

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

No subwoofer sound


Odds are that your woofer is blown. That or your outputs failed in the power stage of your sub. Pretty sure your receiver is fine.

Jun 22, 2012 | Onkyo TX-SR304 New

2 Answers

I have a Denon AVR-2801 that I have owned for many years with almost no problems. I have 5 speakers and a subwoofer connected to it - the speakers are connected through the wire inputs on the back and the...


Maybe start with speaker test tones to verify the hardware instead of messing with live audio modes.

http://www.retrevo.com/support/Denon-AVR-2801-Receivers-manual/id/363bh831/t/2/

BTW: the powered subwoofer is supposed to be driven by the 'Subwoofer' Pre-Out.

What input are you using that allows audio when you select EXT IN AND the other modes? That is a specialized analog input for 5.1 analog equipment ONLY. (Page 32)

Aug 14, 2011 | Denon AVR-2801 Receiver

1 Answer

NAD T-763 receiver. cannot get surround sound. all speakers work. should the 7.1 and or surround be connected to the receiver and what else. stereo works fine....two front speakers, in stereo mode. ...


Have you looked at the manual? There is no internal source that would produce 7.1 audio other than the test tones. Attach a multichannel source according to ITS manual.

Register and download the manual for free at retrevo.com

http://www.retrevo.com/support/NAD-T763-Receivers-manual/id/8043bh646/t/2/

Apr 19, 2011 | NAD T763 Receiver

1 Answer

NAD T763 - i turned it on and all the lights on the display lit up and stay on. It doesn't work at all !! Any suggestions?


Have you tried doing a factory reset?

1. With unit powered ON, press the VIDEO and TONE DEFEAT buttons.
2. Display will show "AH RESET DONE".
3. Power off (from rear panel switch) and back on.

Jan 29, 2011 | NAD T763 Receiver

1 Answer

My subwoofer is connected correctly (test mode it works fine). The Denon 589 receiver, however, when everything is set up and ready to go, doesnt seem to send any output to it, so there is no base sound. ...


What's the make and model of the subwoofer? It sounds like it's a passive (unpowered) speaker.

http://www.retrevo.com/support/Denon-AVR-589-Receivers-manual/id/23110dj893/t/2/

See page 9

I seriously doubt your test mode worked fine on the subwoofer level adjustmnent.

Get a powered (active) sub.

Jan 18, 2011 | Denon AVR-589 Receiver

1 Answer

No signal from sub connected to NAD T760 in test mode.


Try using front pre out to the sub from the receiver. the crossover is in the sub anyway. If this works change your settings on the receiver and test again. If sub is still inop, could be an internal issue with the sub amp. Does your sub amp have an on/auto/off switch or light? check that as well. Hope this helps, if you need further assistance, send a reply and I'll help some more

May 24, 2009 | NAD T760

1 Answer

Subwoofer wont work


Receivers often have the ability to switch off the subwoofer channel. Especial if it wasn't connected before. If it has the ability to do a speaker test or set up try that. If it bypasses the subwoofer that will confirm the channel is not on.

May 22, 2017 | Aiwa AV-D58 Receiver

1 Answer

My NAD T763 turns on but no sound comes out of any speakers


HI,
I had the same problem and AH reset did not work. IS there anything else i can do?
Thanks
Adrian

Dec 02, 2008 | NAD T763 Receiver

1 Answer

No signal on subwoofer out in Onkyo TX-SR703(E) - similar to TX-SR803


Hey Tad, I have the same problem and perhaps a solution. I just moved to the other SW "pre-out" and it seems to be working..the green light is on . Whatever works i guess.

Jan 24, 2008 | Onkyo TX-SR703 Receiver

2 Answers

Subwoofer playing in stereo sound


i think uyou have to got to stereo mode and turn ion the subwoofer option. i have a h/k thats wart i had to do in evvery mode is designate the s/w. rating please

Jan 24, 2008 | Denon AVR-1907 Receiver

Not finding what you are looking for?
NAD T763 Receiver Logo

Related Topics:

83 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top NAD Audio Players & Recorders Experts

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5515 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

75767 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

Are you a NAD Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...