Question about AMD ASUS A7V8X-MX ALL IN ONE MOTHER BOARD DVD+CDRW COMBO BEATS DEAL (NEWITEM24231814) Motherboard

1 Answer

Computer shutsdown completely when i insert my 80gb seagate barracuda 7200 HDD

Well for now im using 10gb sony hard disk (poor me) it works fine, because i can't use my 80gb.

PROBLEM:
When i insert it in slave or master it dont boot even the asus splash screen wont apear the cpu fans are off, the monitor are in standby mode (blinking light)

"I even think that maybe the POWER SUPPLY is the problem because last month i found a dead baby rat inside the power supply while im cleaning it"

So please can anyone help me? Dear Experts... T_T

Tnx in advance!

~Cedie

Posted by on

  • 3 more comments 
  • Cedie94
    Cedie94 Oct 28, 2008

    Im using "Windows XP Pro sp2"

  • Cedie94
    Cedie94 Oct 28, 2008

    By the way im just a 14 yr old do not have that kind of knowledge of inner parts of the computer.
    But i will try it. Umm can you please give me a clearer explaination? But anyways tnx for the effort of helping me... ^_^


  • Cedie94
    Cedie94 Oct 28, 2008

    Sorry its AMD ASUS A7V8X-X not amd asus a7v8x-mx i noticed that i clicked the wrong m/board... T_T

  • Cedie94
    Cedie94 Oct 29, 2008

    I can't because when i turn on the computer with the 2 hard disks connected, the computer immediately turns off so i cant hit del or go to the bios settings because the computer is off.But when i connect the 10gb hard disk i can go to the bios settings it doesn't turn off.

    We try to use the warranty to repair the disk. but the technician said it has no error. He suggest that we change the os or format the disk. And in their computer it worked but ours don't work.

  • Cedie94
    Cedie94 Oct 29, 2008

    My problem has been solved...

    The problem is the Power Supply it's corroded due to the dead rat i found last month.

    Solution:
    Buy a new one. ~_^

    I say thank you very much to colliewob for being there give me some guides and effort to help me. TNX!


×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 756 Answers

What operating system are you using some can only recognize up to 10GB
and is the 80GB fitted correctly
stripe on cable to No1 pin on M/board socket and toward the 4 pin power socket on hard drive

Posted on Oct 27, 2008

  • 1 more comment 
  • David
    David Oct 28, 2008

    Try resetting BIOS to default then check the 2 hard drives are recognized by the BIOS.if not try entering the CYLS Heads etc for the second one
    I still think you could have it connected wrong
    The stripe on cable goes to the 4 pin power plug on hard drive.
    Sometimes it only connects one way others it can go either way


  • David
    David Oct 28, 2008

    To reset the BIOS remove M/board battery for 5 minutes.
    it is a round shiny object about 20mm across check how it is held in. then replace it
    your BIOS should then be set at default
    Or when booting at the lower left side of screen should be words similar to this
    "to enter bios press DEL F2 or similar key"
    When in BIOS read directions carefully to set to default then to set hard drive settings
    If this fails to recognize hard drive it is probably bad
    If you can try in another computer


  • David
    David Oct 29, 2008

    The only thing I can suggest is you have somehow connected it wrong
    You should have 2 hard drive connectors on M/board
    1) for original hard drive set to Master and CD set to Slave
    2) spare get a new ribbon cable and fit to M/board stripe side to No1 pin then connect cable to 2nd hard drive set to Master and try.
    Also if new hard drive is a SATA one unless setup properly it will not work with and IDE one
    Sorry cannot help further if I was there could probably fix it



×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Motherboard won't boot past cmos


you are pretty much right it may be a corrupt bios, however before we come to a conclusion try isolating both Seagate Barracuda 7200 rpm 80gig ide hard drive and optical drive only and then see if it at least goes past the bios screen, if yes then the bios is ok and just needs to be resetted to defaults. dont expect it to load windows even if it goes past bios check as hard disk which helps to boot to windows would be removed. also in case if you are using 2 ram slots try connecting only 1 ram chip in 1 slot and then see if it goes past the bios test screen. do reply with results. Good luck.

Feb 08, 2012 | Abit Computers & Internet

1 Answer

My SATA HDD Seagate Barracuda 7200-12 no detect on Biostar P4M80-M4 Motherboard, it is something wrong with my motherboard?


your hdd is crash or may be problem on power supply connector and cord connector try to replace it.

Apr 18, 2011 | Biostar : P4M80-M4 Socket...

2 Answers

Brand new Seagate barracuda 500GB SATA hdd not detected


http://www.seagate.com/staticfiles/support/downloads/firmware/ http://atulchitnis.net/files/seagate.pdf

Jun 20, 2009 | MSI Mother Board (MSM865PEN2V) Motherboard

1 Answer

MSI ms-7043


HI,
Update the BIOS.

Jun 08, 2009 | Intel Motherboard

1 Answer

A6561SMS amibios v 1.7 on MSI 745 Ultra Motherboard does not detect the HD Seagate Barracuda 7200 Ide 160gb. The bios simply won't start. What could be? Are they compatible?


Dear user,

Yes HD is compatible on that motherboard but some problem in your ide of motherboard.

pl check your hard disk to another pc working or not ?

Regards,

Ravindra Shah

May 17, 2009 | MSI 745 Ultra (MS-6561-010) Motherboard

1 Answer

Upgrading my computer


Dear Fried its possible.. Go the Boot Menu at your BIOS ( For go the BIOS Press DEL at startup your system) there you may se Hard Disk Priority Option. There you can change Hard disk Priority... you may need setup your sata as first one..


Thanks...

Mar 26, 2009 | ASUS K8V SE DELUXE,...

1 Answer

Planning to buy a hard disk


look on the board... if it has sata connectors .... use them as they seem to have a better data rate. i'm uncertain if you can still buy new 80 gb drives now... but your sources might be different then mine.

Mar 21, 2009 | ASUS P4S533-MX MB, DDR+SDR/ VGA/ Audio/...

2 Answers

ECS K8M800 bios can't detect hd pata seagate


How you setting the jumper, pls refer to mobo manual book or HDD or your DVD/CD recorder. i gues your problem is in setting the jumper. thx

Jan 31, 2008 | EliteGroup K8M800-M2 Motherboard

Not finding what you are looking for?
Computers & Internet Logo

143 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top AMD Computers & Internet Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

David
David

Level 3 Expert

756 Answers

Tony

Level 3 Expert

2598 Answers

Are you an AMD Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...