Question about Mackie SWA1501 Subwoofer

1 Answer

Mackie sub swa 1501 no LED no output but light on board appears to be on

I have a mackie swa1501 sub which does not power on. I opened it up and replaced the fuses. I turned on the main switch however the LED which indicates power on still does not come on. Funny thing is that there are 2 lights on the board that comes on. I connected the board to the speakeragain and when I turn it on, a large boom sound is heard but no LED at the back comes on and no output. Pls what can be done

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Los transistores de salida estan en corto 2sa1943 y 2sc5200 reviisa los drivers tip 122 y los irf

Posted on Jan 08, 2013

4 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

mrwtech
  • 59 Answers

SOURCE: I have a pair of

you have one of two problems.1) the woofer is blown(most likely) or 2) the crossover is fried(rare). Take the woofer out and press on the speaker cone(softly). If there is a scratchy feeling when you move it or if it doesn't move at all, you'll either need a new woofer, or get that one reconed.
good luck.

Posted on Dec 04, 2008

  • 8 Answers

SOURCE: replaceing internal fuse to mackie active sub woofer swa 1501

Hi There, you need to check the 3 fuses that clip onto the main amp board. You can access them by undoing the two screws that are on the top and the bottom of the sub. They have flat large heads and you will need a hex key to unscrew them. If it is one of the fuses that has gone it will either be discoloured as in burnt or you will see the metal inside has split. Simply replace these by pulling out the burnt out fuse and replace with a new fuse and hey presto you should be back up and running. If you need any parts for the sub or fuses then www.LondonSpeakerShop.com will be able to supply them (that is if you're in the UK). Also the offer a service of swapping them over for you if you really don't want to do it yourself. Hope this helps. Grant (from www.LondonSpeakerHire.com)

Posted on Mar 24, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: The Amp on Mackie SWA 1501 sparked and burned today

The Mackie SWA 1501 subwoofer is one on the best subwoofers but it's a heavy one. I have it since 2007 and have no problems with it, still working. I would recommend to buy the new SWA 2801z. If you're in germany check this site: Mackie Subwoofer in Cologne

Posted on Dec 20, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My mackie swa 1501 when you plug in no power checked the outlet their is power checked power cord good. what can i do


There are many possibilities, the switch, motherboard, electronics etc. If you are a DIY kind of person and you want to try trouble shooting yourself, you need tools. Better still, take it to a service person/ outlet to proper checks.

Oct 06, 2014 | Mackie SWA1501 Subwoofer

1 Answer

Why does my mackie swa 1501 sound keeps cutting in and out


So it's heavy? .... i wanna know exactly what happens . You turn it on and turn on the volume, pls tell mecwhat exactly happens and when with which freq
thx rich

Jun 17, 2014 | Mackie SWA1501 Subwoofer

1 Answer

Blowm fuse


for 110V supply use at least 8Amp fuse but for 220V supply 4amp will do.

Mar 12, 2010 | Mackie SWA1501 Subwoofer

2 Answers

The Amp on Mackie SWA 1501 sparked and burned today


I don't think the amps are available from Mackie any more. You can have it fixed: www.alivesoundcenter.com

Nov 26, 2009 | Mackie SWA1501 Subwoofer

2 Answers

Volume reduction with same input ( 4 years old),


What are you using to feed the sub? Are you sure that the signal level you are presenting to the sub is the same?

Dan

Jul 31, 2009 | Mackie SWA1501 Subwoofer

1 Answer

My fuse appears to have blown and i havent taking the speacker apart before. the speacker seems to get no power. what should i check for? if it is a fuse, what fuse should i order for it? MACKIE SWA 1501


Hi There, before you go out and buy any cones etc you need to check the 3 fuses that clip onto the main amp board. You can access them by undoing the two screws that are on the top and the bottom of the sub. They have flat large heads and you will need a hex key to unscrew them. If it is one of the fuses that has gone it will either be discoloured as in burnt or you will see the metal inside has split. Simply replace these with a new fuse and hey presto you should be back up and running. If you need any parts for the sub or fuses then www.LondonSpeakerShop.com will be able to supply them (that is if you're in the UK). Hope this helps. Grant (from www.LondonSpeakerHire.com)

Mar 20, 2009 | Mackie SWA1501 Subwoofer

1 Answer

Sw 1501 no sound output


in my dvd dts audio is not playing

Feb 13, 2009 | Mackie SWA1501 Subwoofer

1 Answer

I have a pair of mackie srm 450 and one swa 1501 the bass output in one of the 450s has no sound. i hear sound only from the high frequency part of the speaker


you have one of two problems.1) the woofer is blown(most likely) or 2) the crossover is fried(rare). Take the woofer out and press on the speaker cone(softly). If there is a scratchy feeling when you move it or if it doesn't move at all, you'll either need a new woofer, or get that one reconed.
good luck.

Dec 04, 2008 | Mackie SWA1501 Subwoofer

1 Answer

Signal light stays on, no sound output


T14 is part of the +15v power supply that feeds the input board.
It is actually a transistor.
If this is the only problem on the board, then this transistor could be resoldered back on but you will have to make sure it tests OK and it attaches to the heatsink the same way it came off. ie make sure it is electrically isolated from the heatsink
It seems if there is no fuses blown on the power amp board you might be one of the lucky ones.
In my opinion this amp is a clever design but is under-engineered for robustness

Aug 09, 2008 | Mackie SWA1501 Subwoofer

Not finding what you are looking for?
Mackie SWA1501 Subwoofer Logo

333 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mackie Audio Players & Recorders Experts

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5011 Answers

Brad Brown

Level 3 Expert

15441 Answers

Are you a Mackie Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...