Question about Car Audio & Video

Open Question

Obcon 2000i protect light is on. ive checked all the cables and everything looks fine it was working for about an hour then the protect light came on and it doesnt work

Posted by on

  • Anonymous Jan 19, 2009

    i have the same problem. i checked all the wires and plugs and it doesnt even seem like the sub is getting any power whenever the protect light is on. I can't figure out how to get it to turn off.

×

5 Suggested Answers

techman
  • 3130 Answers

SOURCE: my amp quit working

ok I thought I anwered this one but first thing to try is disconnect all your speakers and see if the light goes out if it doesnt then your gonna need a schematic and a working know how on solid state amplifiers. first check al the outputs for the speakers for dc If theres dc on an output then that output device is shorted or leaky. Ive have open drivers as well as current control transistors leaky or shorted to that made the protection come on.. Good Luck

Posted on Apr 07, 2006

  • 58 Answers

SOURCE: Reverse lights not working.

Most likely. It sits on the front of the gearbox and has 2 wires going into it. Remove the plug and bridge the wires with a small piece of insulated wire. Turn ignition on. If lights are on change the switch
Cheers John

Posted on Dec 12, 2008

  • 11 Answers

SOURCE: Boss GT780 4 Channel 1000 watt mosfet amp protect light

fuses , ground wire , and battery fuse

Posted on Jun 18, 2009

  • 87 Answers

SOURCE: ive got a nemesis 100cc quad and the electric

might sound simple but have you checked the inline fuse from the starter relay?

Posted on Nov 18, 2009

Sutibun
  • 186 Answers

SOURCE: My Super Nintendo turns on but doesnt show

It is the SNES it has the same issues that the NES had simply turn off the machine remove and put back the cartridge and turn on. some times you will have to press the restart button a half a dozen times.

Posted on Jan 22, 2010

Testimonial: "Thats exactly what it was. Thank You very much. "

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a kicker 10 comp d dvc 4 ohm 600 watt. How do I run a obcon 2000i 2 channel amp to it


You can't. Total mismatch of power and impedance.

You need a mono amp that can push the RMS watts of the sub @ 2 ohm (sub wired parallel).

More info here - http://sparky3489.webs.com/

Jan 22, 2015 | Kicker Car Audio & Video

1 Answer

How do i keep my amp from getting hot?


Ensure you have ample air flow over the unit. If there's no airflow and your pulling a lot of juice, it has to disipate that heat through the heat sinks. The only way that can happen is to have adequate airflow. Remember nothing kills your boards like heat.

Oct 01, 2010 | Dual Obcon OB 2000i Car Amp

1 Answer

Headlights wont work, just suddenly stopped!


recheck them fuses sometimes they dont look blown but they are if not there must be a loose connection somewhere i know you have checked but retry

Jul 28, 2010 | 2005 Suzuki SV 650 S

1 Answer

Everthing on the amp is hooked up right but the two wires from the amp to the cd player and its in protect mode how do i get it to play


The protect light comes on sometimes when the ohms of the speakers are not ran right. if I knew what speakers you had hooked up i could help a little better.

Jan 27, 2010 | Dual Obcon OB 2000i Car Amp

1 Answer

Wat is the wattage


Hello

Just click on the link below and you will be directed to a page which states the key fetures and reviews. It states the wattage of the amp clearly. Hope this can be of help.

http://www2.shopping.com/xPO-Obcon-OBCON-OB-2000i-1000-watt-2-channel-amplifier

Kind regards
Andrea

Dec 16, 2009 | Dual Obcon OB 2000i Car Amp

3 Answers

My kenwood kvt 514 is in protect mode


It sounds like your amp is not grounded properly and is tryin to use your radio as a ground through the RCA's or there is a bad channel (dead short) in the amp.

Jun 02, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

LG1717S - Power light flashing - no image.


The monitor is probably on protection.

To start unplug monitor from power and from computer and test computer with different monitor to find out if it is monitor or computer fault.

If it is computer fault and no video signal , then test:

  • Video cable.
  • Video adapter on PC (sometimes integrated on motherboard)
  • Motherboard.

If it is monitor fault , then the monitor is on protection.

When on protection you keep having a flashing led on front of the monitor , and monitor turning off by itself after a while, that indicates a fault condition.

The flashing light indicates a diagnostic state called protection.
When the Monitor goes on protection there are only two possible causes.

1The internal circuits are jammed because of electrostatic charges accumulating on capacitors, or because of a wrong voltage read by the main chip on your monitor controller board. this started the protection circuit.

2 The protection circuit detected a wrong voltage or a broken contact, identified an internal fault and kicked in , starting the flashing light.


If you are in situation one, then the monitor will reset just unplugging power cord for one or two hours,sometimes even minutes.

If you are in situation 2 , then there is an internal fault.

Common faults that can occur are a blown capacitor on power board, faulty inverter board, faulty input board, or a fault on LCD Digital Controller board.

Check also the video cable or any external connection cable, if the cable is shorting, or the connector is bad, you can get same flashing state because of the video cable.

Try moving the video cable, and if the cable is not built in, then also try a replacement cable.

If under warranty contact the manufacturer ringing the number on the user manual

If you want to repair at your own expenses, just locate any good qualified repairer.

Sep 03, 2008 | LG L1717S-BN 17" LCD Monitor

2 Answers

Lanzar Vibe 1200D protection light


You will need to show it to a service technician as it seems the output section has blown so it remains in protect mode. One reason (could be) that the input to the amp was high and may have been clipping for some time before the amp decided it could take it no more

Jan 14, 2008 | Lanzar Vibe 1200D Car Audio Amplifier

1 Answer

Falty Amplifier?


It sounds like the output transistors have shorted. This is VERY common. If you want to try to troubleshoot the problem, I'd need to see photos of the inside of the amp. You'll need a multimeter to check the transistors.

Before opening the amp, remove it from the power source.

Since the resolution is severely limited here, send the photos to me directly (babin_perry@yahoo.com). If you're going to send multiple photos, please zip them and send one file.

Dec 21, 2007 | Legacy BLUE 4 X 250W CAR AMP Car Audio...

1 Answer

My amp quit working


ok I thought I anwered this one but first thing to try is disconnect all your speakers and see if the light goes out if it doesnt then your gonna need a schematic and a working know how on solid state amplifiers. first check al the outputs for the speakers for dc If theres dc on an output then that output device is shorted or leaky. Ive have open drivers as well as current control transistors leaky or shorted to that made the protection come on.. Good Luck

Apr 07, 2006 | AudioBahn A6004T Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

56 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4823 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

71288 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

73086 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...