Question about Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

Open Question

How to change an alpine mrp-m500 fuse

Can't get the fuses out wtithout seaming like im going to break it. does it come out easliy?? or is there something to it??

Posted by Anonymous on

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have 8 gauge power wire with 60a fuse (reccomended) but when i turn the power on, the light on the amp turns on, and then fades while blinking, which means it goes into safe mode. Could the 60a fuse...


Hi, the safe mode indicates the speaker impedance is too low. It doesn't reflect the power to the amp. Check the resistance of the speaker and wires with an ohmmeter and verify it is 2 ohms or greater. Can you tell me what speaker you have?

May 08, 2011 | Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

Will this amp push 2 2000 watt subs?


hope this helps.

caution

About Power supply wires (MRP-M1000 only)

• 21mm2 is the minimum power and ground cable size

that should be used to connect this amplifier. The

length of these cables should not exceed 1m to assure

safe operation.

• If the length of the power and ground cables exceed

1m, or if you connect more than one amplifier, a distribution

block should be used with 33mm2 or 53mm2

power and ground cables depending on the length

necessary. Ensure that you install a correctly-rated

in-line fuse on the power cable near the battery positive

post.


RMS Continuous Power (at 14.4 V, 20 - 200Hz)

• Per channel into 4 ohms (?1% THD+N)

MRP-M1000 ......................................... 600 W x 1

MRP-M500 ........................................... 300 W x 1

• Per channel into 2 ohms (?1% THD+N)

MRP-M1000 ....................................... 1000 W x 1

MRP-M500 ........................................... 500 W x 1

Total MAX Power

MRP-M1000 ............................................. 1900 W

MRP-M500 ............................................... 1100 W

S/N Ratio

• IHF A Weighted, Reference: rated power into

4 ohms .................................................... 100 dBA

Input Impedance

• RCA IN .................................................. 20k ohms

• SP IN .................................................... 40k ohms

Frequency Response (200Hz/ -3dB) ....... 20 - 200 Hz

Crossover Frequency .......... 50 - 200 Hz (-24dB/oct.)

Input Sensitivity (RCA IN) ............................ 0.2 - 4 V

Dimensions

• Width (Heat Sink/Footprint)

MRP-M1000

......... 320 mm (12 - 19/32")/380 mm (14 - 61/64")

MRP-M500

............... 210 mm (8 - 17/64")/270 mm (10 - 5/8")

• Height ..................................... 60 mm (2 - 23/64")

• Depth .................................... 242 mm (9 - 17/32")

Weight

MRP-M1000 ................................................ 4.2 kg
MRP-M500 .................................................. 2.7 k

Feb 04, 2011 | Alpine MRD-M1000 Car Audio Amplifier

1 Answer

I have an Alpine MrP-M500 that is not giving off sound. The light is diming, and blinking meaning it is in "safemode." ive done everything, new fuses, ground is good, wires are good, sub is good. I got it...


yes you have a internal fault of the amp. the circuit that puts it into safe mode is bad and that is a very small chip on the board know as a op amp. needs to be repaired.

Jan 25, 2010 | Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

Equipment not turning on!???


Have you tried checking the remote wire yet? Because it could very possibly be that. Without a remote wire hooked up, you cannot get any power. Try that and see if it works.

Apr 29, 2009 | Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

I hook up my alpine amplifire and the red light for the fuse protection comes. on what could it be?


It is either hooked up wrong or the wire you are using is too thin. Be sure to use the proper gage wire for the output of the amp.

Mar 26, 2009 | Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

Alpine MRP-M500


You need to check the Fuse on the Power Wire and check the ground wire to see if has loosened up. Also check Power Wire as well.

Hope you see what you are your looking for! Good Luck!
If you have any more problems let me know.

Thank you for using Fix Ya!

Don't forget to rate the overall satisfaction of this answer!

Jan 10, 2009 | Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

98 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4848 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Jaime Hernandez

Level 3 Expert

2318 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...