Question about Planet Audio AP3000D Car Amp

Open Question

Planet audio 3000d mono amp comes on but top doesn't no sound

Green lite on, but the top lite is barely on. and no sound.

Posted by on

3 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

pctech1
  • 1940 Answers

SOURCE: MY AMP TURNS ON BUT NO AUDIO OUTPUT TO MY SUBS! I

First, test your sub terminals for an Open connection, or no resistance. This is to test if your sub is blown. This is usually the case.

Double check your wiring, not only to the sub, but from your headunit to your sub. Make sure your headunit is configured to work with your amp, if you have a setting for this (for instance, SUB: ON).

Posted on Jul 14, 2010

gtstangruner
  • 1 Answer

SOURCE: what does the red and green light mean ???

You most likely have a shroted FET in the amp. Could be shorted power supply FET, Output FET or driver FET or a combination of the above. Your best bet is to have a qualified technician repair it for you. Where do you live?

Posted on Jan 12, 2012

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My planet audio px4000d amp powers on but green or red light dont come on


disassemble check internal fuse or for burned track also recheck the antenna connection -the thing that powers the amp on.Use a multimeter to test different points to ground potential. the one that doesnt have it has the problem.

Jun 22, 2014 | Planet Audio PX4000D Class D Monoblock...

1 Answer

Gateway 500C: Dead. green PSU lite doesn't lite when pressing test switch


Obviously your Power Supply Unit is dead. You just have to replace it.

Feb 17, 2013 | Gateway Computers & Internet

1 Answer

Why this planet audio protection light always comes on when i turn up the car audio


The amp in question is a very entry level amp. Meaning it needs to be ran at moderate ohm load. And have plenty of power to feed it. Check your grounds. Pos. Etc.

Feb 03, 2013 | Planet Audio AC1500.1M ANARCHY CLASS AB...

2 Answers

Planet audio p9740 user's manual


how do I transfer my pic off my digital camera sd card into my p9740 I put the card inside it read it but I can't program the pic to choose one as my screen saver...do u have a solution?

Mar 13, 2012 | Planet Audio P9745B / P9740 Car Video...

1 Answer

The fan has a short and its sparking and channel is blown no sound coming from it but the power light is coming on and it is green like nothing is wrong with it


First of all remove this amp. from your car asap. Having something in a car that creates spark is a big no for safety reason. Once you have this take out, unscrew the amp unit and check for shorting wires and burnt parts. You need to send this amp for a service, most probably the amp IC is gone bad due to spark. Green light glowing seriously does not mean here that everything is fine. Its just an LED glowing.

May 05, 2011 | Kole audio Q1-3000D Car Audio Amplifier

1 Answer

I have an SPL Z1X 3000D Mono (3000W) amp that I just got so I could maximize my Sub's output. But My Kenwood 800W amp has better sound quality and is much louder. I don't know why


because a kenwood amp is true power and has better pertection built in it.the spl is a cheaper brand of equipment.just because it says 3000 whats doesnt mean it is,the spl is about 150 - 200 brand new,that should tell you why

Dec 12, 2010 | SPL Dynamics Z1X-3000D Car Audio Amplifier

1 Answer

MY AMP TURNS ON BUT NO AUDIO OUTPUT TO MY SUBS! I HAVE A PLANET AUDIO AMP 1900 WATTS MONO.


First, test your sub terminals for an Open connection, or no resistance. This is to test if your sub is blown. This is usually the case.

Double check your wiring, not only to the sub, but from your headunit to your sub. Make sure your headunit is configured to work with your amp, if you have a setting for this (for instance, SUB: ON).

Jul 14, 2010 | Planet Audio AP3000D Car Amp

1 Answer

Amp cuts off with bass


possible bad turn on relay in amplifier. Service will be required.

Dec 20, 2008 | Car Audio & Video

2 Answers

Kole audio q1-3000d


This amp is similar to many of the planet audio class D amplifiers. These amplifiers have quite a few problems. If the amplifier has failed, it needs to be serviced by someone who is familiar with the amplifier.

Do not repeatedly replace the fuses. It will lead to more damage and a more expensive repair.

Nov 12, 2007 | Kole audio Q1-3000D Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Planet Audio AP3000D Car Amp Logo

Related Topics:

40 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Planet Audio Car Audio & Video Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Brad Brown

Level 3 Expert

15557 Answers

bigdawg7299

Level 3 Expert

2559 Answers

Are you a Planet Audio Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...