Question about Kenwood KAC-X520 Car Audio Amplifier

2 Answers

KAC-X520 kenwood 1000w amp

My amp has a blinking red light on the top with input, but no output. I looked at the board and there was nothing obviously burnt so I just cleaned it real good and was crossing my fingers, but still no luck. Any ideas?Much appreciated!

Rob

Posted by on

  • robschwett Oct 21, 2008

    It's not the ground, cause I measured the voltage across and the ground is fine. Plus I have a two amp fuse box which of course both amps are run through the incoming ps. The other amp works just fine. The remote wire is good cause I jumpered that, same problem. I think I'm just screwed unless anybody knows something I don't! Don't buy kenwood, they really have gone down hill.

  • robschwett Jan 17, 2009

    Yeah tried cleaning the whole board and all components are good, I'm just gonna get rid of it if anyone wants it, just pay shipping and I'll send it to ya

×

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Try wiggling componites and look for cold solder.

Posted on Jan 17, 2009

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Expert
  • 86 Answers

A red light indicates you got no power check your wiring you may not have a good ground, you need the green light to come on

Posted on Oct 21, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My red light is blinking and the screen says E-03 and i am not sure what it means


Red lights and error codes usually mean a fault ha occurred. Usually blown output transistors or input power supply caps are to blame. Don't try to fix unless you are comfortable with doing that and have the equipment. Also try emailing Kenwood tech support, they will be happy to tell you exactly what the error code is and possibly why it is happening.

Dec 04, 2009 | Kenwood Excelon KAC-X521 Car Audio...

1 Answer

On a kac-x650d does the power light stay on or flash


Hello mpredday,

The Kenwood Excelon KAC-X650D power light is ON during normal operation. It blinks blue to indicate BMS selection, yellow for low voltage, purple for DC voltage on the outputs, red for overheating, and green for a shorted or grounded speaker wire.

Hope this helps.

Jul 29, 2009 | Kenwood Car Audio & Video

1 Answer

Kenwood kac-7204 1000w amp with 12 in sub what size wires nedded to use


bigger the better my friend. Look at your Peak RMS output, and how long of wire you need. Then you could make the judgment call on how thick or what gauge you need. (2 involved factors power + distance). id say 10 gauge and you would be fine.

Jun 03, 2009 | Kenwood KAC-7204 Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood kac-x1r flashes code e-03


HI DUDE EVERY REMOTE WIRE THEY HAVE FUSE NEAR THE BACK OF PLAYER TRY TO CHANGE IT .... R...TRY UNPLUG UR AMP .. AND ..FIX IT BACK

Apr 16, 2009 | Kenwood KAC-X1R Car Audio Amplifier

1 Answer

Speaker type


I posted a comment on your other post not nodicing this one. But commenting on the choice of amps, It would all depend on what the model number is on the pioneer amp. Also it would depend on what kind of sound you want. Could you get me the model number of that and double check your model numbers for the kenwood sub and amp. The amp that I show when I googled it was rated at 250 watt at 2 ohms no where near 1000. so if I have the wrong amp let me know, I would like to help. Thanks
-Andrew Hawkins

Jun 01, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

Power to amp none to sub


If you disconnect the speaker wires from the speaker output terminals of the amp, does the light still blink with the music?

Dec 20, 2007 | Kenwood KAC-628 Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood KAC-749S


Try to take out the lights that you put in yourself, but do it carefully, as you might have bridged out the power connectors that go through to your subs.

Mar 28, 2007 | Kenwood KAC-749S Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Kenwood KAC-X520 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

273 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4823 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

71694 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

7031 Answers

Are you a Kenwood Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...