Question about Hoover Vacuums

1 Answer

I used the vaccum with out a bag once and when I put the bag in and started it it would not work. It makes a lot of noise and there is no suction at all.

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 13 Answers

If your machine requires a bag and u use it without one then the dirt has no place to go but through the motor. It sounds like your motor is shot.

Posted on Oct 02, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Riccar 8995 no suction


If it's been over a year since you've replaced the belt that is the first place to start. Stretch belts lose elasticity and will still turn the brush roll but when the brush roll is lowered to the carpet it may not turn fast enough to pick up properly. If you have good suction at the end of the hose check to make sure there is not an obstruction in the tube where the hose goes into the bottom of the vacuum to the brush roll. Make sure your filters are replaced at least once per year and the bag is not full or has a lot of fine powder dust in it which can clog the bag.

Jun 13, 2014 | Riccar 8955 Upright Vacuum

1 Answer

How do I fix suction on kirby sentria upright vaccum


  1. Put the hose and see if suction is good. If it is - you may have had nozzle installed wrong or brush roll may be worn out (bristles must be sticking out of the nozzle by about 1/8 of an inch).
  2. If there is no suction with the hose either - check if bag is not overfilled to the point where dirt is blocking the fill tube hole.
  3. If two above are fine - something must be blocking the air passage from the fan to the bag. Check for clogs in the fill tube (tube inside the cloth bag) and mini emptor (bag bottom plastic part) and also see if there is something blocking the exhaust on the vacuum. You may not even see it so use a piece of wire.
GoodVac.com Technician
www.goodvac.com
1-800-775-6586

May 20, 2014 | Kirby G3, G4, G5, G6, Ultimate, Diamond,...

1 Answer

My Lindhaus Diamante 300 has great suction but clogs


Sounds like you have some form of an obstruction in the hose ( i once found a tooth pick sideways in mine) most models allow for the hose to be disconnected from the vaccum itself, also make sure theres not a setting for attachments also, some models need the suction redirected.

Apr 08, 2010 | Lindhaus Diamante 300 Upright Vacuum

1 Answer

Canister starts, but vacuum does not start


Take the hose unpluged see vaccum is working or not.
IF NOT.
  1. BAG FULL
  2. HOSE CLOGGED
  3. BELT BROKEN/LOOSEN

Dec 28, 2009 | Electrolux Guardian Bagged Canister Vacuum

1 Answer

I bought it in may , I can honestly say , it is THE worst vaccum


There are several filters on bag-less vacuums that need to be cleaned. Dig out your owners manual or open the one below. See section 3 for filters and maintenance. If you are vacuuming a house bigger than about 1500 square feet, you should be cleaning the filters every other use. Personally, after using a bagless for a couple of months, I went back to my bagged vacuum.
http://www.hoover.com/pdfs/manuals/U6630900.pdf

Dec 20, 2009 | Hoover U6630-900 WindTunnel Bagless...

1 Answer

Poor suction in electrolux theboss power 1300W and LG HEPA filter 1500W vaccum cleaner. have checked bags no problem. It doesn't pick up any dirt.


if the motor is truning perfectly without any strange noise,please their be an obstruction suction side

Oct 01, 2009 | Vacuums

1 Answer

Not sucking makeing a clogged noise


Bagless vacuums don't usually get clogged as easily as standard bag styles do. However, if you can disconnect the top half from the brush head section you should see a "neck" where the two meet, check there for a clog. Also check your filters, this is where loss of suction happens most. Dirty filters = Low Suction. I hope this helps

Jan 19, 2009 | Fantom Vacums Fantom Wildcat 2100 Upright...

1 Answer

When the vaccum is running the motor gets hot & smells & is very noisy.


Sounds like yu may have a clog, either in the inlet by the brush roll, or the hose. If the hose comes loose, see if there is suction there. If no suction then it is clogged. If suction, then the inlet maybe clogged.

Jul 22, 2008 | Dirt Devil Reaction Twin Cyclone Upright...

1 Answer

Vaccum has no suction


Here is what we did to fix the problem of our vacuum having no suction.
We unscrewed the three screws on the back and took the hose off of the vacuum.  Then we took the hose outside and put the water hose through the vacuum hose and turned on the water.  After about 30 second the water pushed through a dust bunny the size of a fist and a marker.  Basically, the vacuum did not have suction because the hose was clogged with dust, etc.  After reassembling the vacuum, it worked just fine.  

May 11, 2008 | Kenmore 34923 / 34925 Progressive Bagged...

6 Answers

Vaccum has no suction


Need a new belt -- you might have suction but you need the brush to spin (hard to help without make or model, upright or canister)

Oct 17, 2007 | Kenmore 25614 / 25615 Progressive Bagged...

Not finding what you are looking for?
Vacuums Logo

Related Topics:

33 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hoover Vacuums Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18304 Answers

Roger Potts

Level 3 Expert

694 Answers

Ryan S
Ryan S

Level 2 Expert

328 Answers

Are you a Hoover Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...