Question about Alpine MRD-M1005 Car Audio Amplifier

1 Answer

V-12 amp my amplipier protection indicator light turns every time i raise the volume and then the amplipier shuts off

Posted by on

  • sabre01 Oct 01, 2008

    I have a mrv f340 and whenever i turn the head unit up to a normal listening volume the amp goes into protection mode for 10 seconds. Any help much appreciated

×

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 34 Answers

Make sure you have the speakers wired up correctly to the amp and that there are no shorts in the wires.

Posted on Oct 07, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Legacy LA770 worked for 2 10" subs but not for 1 12" sub


if the protect light is still on with all speakers disconected then you have overloaded the internal ic and blown it beyound its ability to reset

sorry

Jun 25, 2010 | Legacy Audio LA770 Car Audio Amplifier

2 Answers

My sony xplod 1200 whatt amps red light keeps coming on all the wires are good when it gos to hit it gos red


check your ohm load on the sub and see if your amp can do the same, That is why every time it shuts off into protection mode. Check your gain level on the amp to this is not a volume knob for your amp, It is to get both the amp and cd player on the same page. Hope this was helpfull

May 19, 2010 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Every time i turn up my volume the red light on my kenwood kac9104d flashes and it skips beats i am pushing one 12 inch almani dvc 4ohms 500rms anybody know why it is doing this cause i just ordered two...


sounds like your speakers are "clipping" drawing more power than the head unit or amp can handle. Or the speaker coil is damaged. Turn off amp and slowly raise the volume, and see if it still does the same

Feb 01, 2010 | Kenwood KAC-9104D Car Audio Amplifier

4 Answers

I have a jl 1000/1 amp hooke up to 2 12 w6 subs and when i turn the volume up half way the speakers cut out and amp stops working but i turn the volume back down and it works fine. what could this be?...


what is happening is the amp is going into protect mode because it most likely is at the wrong oms and is getting over loaded and shutting itself down to protect it self!

do you know what ohm load you are presenting to the amp? or what ohm are the subs ?

if you correct the ohm load it will fix your issue and make the system sound way better! let me know if you have any more question and let me know about the ohms! good luck

Oct 02, 2009 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

2 Answers

Amp is on, but sub wont produce any bass


Make sure the subwoofer is set to low frequency, make sure subwoofer and bass are enabled on the headdeck. Make sure the gain is turned up on the amp, make sure the rcas haven't come out of the back of the head deck.

Aug 04, 2009 | JBL GTO14001 Car Amp

1 Answer

1000 w sony xplode works at low volume then red lights at volume5


Most likely one of your subs are blown, or the Ohm's are too low for the ampliphier. Try hooking up one speaker at a time to the amp and see if it does the same thing. If it shuts off on one of the two speakers, that speaker is most likely blown.

Apr 19, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp goes into protect mode after volume is turned up


Not enough juice, check the power and ground connections, another possibility is to have dc in the input, try to use in line filter available from radio shack to cut the dc, also test the with one speaker at the time, you could have a bad speaker (shorted) too.

Apr 08, 2009 | Pyle PLA4240 Car Audio Amplifier

1 Answer

Blue amp light lights for 2sec


There may be more than one problem. The fact that the radio AND the amp are seeing a voltage of 7v indicates that the battery is weak or there is a bad connection somewhere in the power line.

It's also possible that the amp is defective (shorted output transistors?) and when it turns on, it's drawing excessive current. That would cause the voltage to drop more than normal. If the amp is drawing excessive current AND there is a bad connection in the power line, the amp may begin to blow fuses (depending on the reaction time of the protection circuit) when you repair the power line problem.

Apr 25, 2008 | Sony XM-1252GTR Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp protection light comes on when raising volume...


It sounds like you either have too low of an ohm load or the voltage is dropping at the amplifier's power terminal.

With your multimeter set to DC volts, the black meter lead on the ground terminal of the amp and the head unit on (so the amp will have remote voltage applied), touch the red lead alternately to the B+ and remote terminals of the amp. If the voltage is below ~11 volts, you need to check the wiring feeding whichever line is too low.


If the voltage remains near or above 12v, disconnect one speaker and see if it shuts down. If it doesn't, disconnect that speaker and connect the other speaker. If it only shuts down with both speakers connected and the voltage is staying above 12v, the ohm load is probably too low and you'll need to rewire the speakers.

Dec 31, 2007 | DB Drive A460 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Alpine MRD-M1005 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

69 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4724 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6812 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...