Question about Car Amplifiers

1 Answer

Xtant 3300x it powers up, no sound except when I turn the volume way up, then you can hear about .5 seconds of sound every other second or so. I have no popped caps, fried transistors, burnt traces or smells. I was thinking about the power supply?  I really love this amp and would hate to see it go. Thanks in advance for your help.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 631 Answers

It sounds like it's going into protection mode.

Do any of the channels pop when it's switching on and off?

If you power it up via a single 15 amp fuse (in series with the B+ line), does it blow the fuse when it powers up?

Posted on Sep 16, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Performance teqneck 3000 watts cut out when volume turn up


needs more power, or how your wired impedance is too low.

1.upgrade your power cable
2.buy a second battery not a capacitor
3. run power cable to the second battery from the + of the from battery the battery from the front
4. run at minimum of 4 gauge power wire
5. run 4 gauge wire from the alt to the main battery
6 run 4 gauge from the negative of the battery to the ground chassis
7. run 4 gauge + to the rear battery
8 run 4 gauge ground near your amp
9. turn down the gain and bass boost, set it a moderate level where you wont hear distortion
10. set the bass level from your stereo deck at a moderate level also.

find your impedance.
look at your woofers and find have a number like 1,2,4 ohm.
find out what your amplifier minimum needs to operate in OHM's.
look here.
http://www.the12volt.com/caraudio/boxcalcs.asp

Nov 13, 2013 | Alpine PDX-1.600 Car Audio Amplifier

1 Answer

PDX-5 is installed on 01 Honda Goldwing. Inputs from OEM radio are routed through adjustable converter to provide pre-amp signal. System connected to 4 speakers & 8" passive Bazooka tube. System plays...


it sounds like there might not be enough voltage to the amp check that first. If the voltage is lower than 12 volts when you get to that point then you need a stronger battery or a second battery.

Jul 22, 2010 | Alpine PDX-5 Car Amp

1 Answer

Power light on the amp goes on after 5 sec off ultra linear 1200


If you run the remote from the battery you will need a on/off switch. Sounds like the amp is overheating. Also, I don't understand bridge the remote and power. They should be seperate going into the amp.

Dec 23, 2008 | Ultra Linear UL-2200D Car Audio Amplifier

1 Answer

My "Power Acoustik OV2-420" has a problem. Some advice please!!!


It appears that the output transistors have failed. To eliminate other possible causes, read through the following page. Let me know if you have any other questions.

Amp in Protect Mode - Troubleshooting

Oct 04, 2008 | Power Acoustik GOTHIC OV2-1200 Car Audio...

2 Answers

Xtant 3300X schematics


Xtant never released the schematics for their amps.

What sort of problem are you having with yours?

Sep 14, 2008 | Car Amplifiers

1 Answer

Amp volume problem


Sounds like you have a bad or dirty gain potentiometer. Try turning the gain up and down with the volume at a moderate level. If u hear static, it is possible the potentiometer is bad or dirty. Replace with one of the same value and see if that solves your problem.

Jul 15, 2008 | Rockwood Car Amplifiers

1 Answer

Amplifier installation


Since there's been no response in over a month, I guess I'll assume the problem was fixed!

Feb 19, 2008 | Kenwood KAC-X520 Car Audio Amplifier

2 Answers

Powers on but no sound


Check the main amp fuse under the hood, even if it looks good just change it. Often times that light on the amp can come on just from the power amp tunon wire. Try a friends subwoofer box just to make sure the connectors on your box are good, and if that doesn't work then give me some more details....year/make/model of car, what kind of sub, what types of things do you see on the side of the amp....is there a green light as well as a red light?

Aug 18, 2007 | Xtant A3001 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Amplifiers Logo

Related Topics:

175 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Amplifiers Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Pablo Gonzalez

Level 3 Expert

733 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Are you a Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...