Question about Digidesign MBox 2 External Sound System

1 Answer

Digidesign 002 I am very new to all this. Just bought the digi 002 and i am tring to record midi.  I am getting midi signal, but I am not getting sound! Should I be hearing something? =) rockinlillady

Posted by on

  • rockinlilady Sep 13, 2008










    Hi Garett, 
    Right now i just have a midi cable from my roland d-50 out and in to the in of my digi 002 rack, I see there is a place in the back of the digi rack for rca cables in and out .....it says -s/pdif . Do i need to feed that somewhere in order to get sound?
    =) renee

×

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 39 Answers

Yes you should be hearing sound but i dont realy know how to help you because i dont have enoughdetail on the cofigeration of the cables. my email is garrett7@mts.net

Posted on Sep 13, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

How to install the drivers for digi 002 on windows 7


Here is the official AVID page regarding the digi 002 drivers: http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/Download/Digi-002-003-Drivers

Feb 05, 2013 | Pro Tools Digidesign Digi002 Mixer Avid

2 Answers

My Digi 002 Rack is "Clicking" (the actual unit).


Hi
First thing to do is a hard reset. Merely unplug the power cord for 4 hours, then power up again.In order to dissipated the remaining current stored in the memory and disconnect all unit connected.

Regards:
votit

Feb 08, 2011 | Digidesign Digi 002 Rack FireWire Pro...

1 Answer

Broken Digi 002 firewire port


Did you solve this problem yet. If not let me know im looking for a 002 to do some testing plus i need some spare parts.

Dec 19, 2008 | Digidesign Digi 002 Rack FireWire Pro...

1 Answer

Mac wont acknowledge my 002 digidesign


Did you solve this problem yet. If not let me kno im looking for a 002 to do some testing plus i need some spare parts.

Nov 09, 2008 | Digidesign Digi 002 Rack FireWire Pro...

1 Answer

Midi


Have you made sure you're sending and recieving on the same midi channel?

Sep 12, 2008 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

2 Answers

Thanks for the info Andy. I actually got it working for about 20 minutes yesterday by removing and replacing the wires, but then it clicked back off. I'll have my boss contact the manufacturer and...


There is a widespread problem of a defect with the digi 002/002r that results in the units no longer powering on or losing power in the middle of a session and not being able to power back on. Users have to open up their units and reseat the wires from the power harness to the connectors and sometimes this fixes the problem of suddenly losing power; the problem has run rampant though and repeats even after reseating the connectors to the pins.

Digidesign states that it is a power harness issue and sends out a replacement part that the user has to install to avoid any downtime by sending the unit to be repaired by digidesign. The policy is that if you do the repair yourself you must sign a faxed/emailed disclosure that clears digidesign of any liability by you opening the unit up to install the replacement part they send you. The new replacement power harness is called MOLEX.
In some cases users have had three and four replacement power harnesses sent to them (molex brand) and the issue remains unresolved. Digidesign has gone on record by saying that all units with the serial number ending in G have the new molex connector and havent had any reported problems since installing the molex connector power harness; but this has not fixed the growing problem that concerns many digi 002 and 002r owners because the Molex power harness has not fixed their issue and digidesign has gone on record by saying that there is another problem that mimics this issue that relates to the power harness. So now there are two known defects, the other hasn't gone on record.
If you bring this subject up in the digidesign users forum they will edit the posts/delete and/or ban you from the forum if you are not ok with their proposed solution.
If there is anything that I have learned in the industry is that Sweetwater is very knowledgable and provides incredible customer support and perhaps you can help shed some light on this issue as well as a proper fix where the end user isn't faced with the decisionof having to do the repair themself.

One user diagnosed this problem and stated that "The actual problem with the digi 002/002r is that this sort of defect is normally caused by using dis-similar metals (gold plated connectors on Tin Lead connectors in this case) on connectors in power circuits. From my limited observations I see that the power supply harness cable has gold-plated female connectors and the circuit boards have Tin-lead connector pins. I have seen this particular configuration cause this exact problem in several electronic designs in the past. The only solution is to change the connector metals so that thaey are not dis-similar. Using Gold-Plated on both sides of the connection would do it. Or many other combos of compatible metals are OK. But not Tin-Lead with Gold Palted in a power circuit. That is just plain asking for trouble from my experience. You can look up dis-similar metals in electronic connections on the internet for more info on this and how it causes corrossion. It is also an issue in welding metals together in the metal fabrication industry.

The end user has a right to purchase products free and clear of defects; especially if this is a widespread problem that gave them enough time to fix this with newly manufactured units.
Those that purchased the defective digi 002/002r should be sent new replacement units or be able to arrange for loaner units while they send it out for repair by a digi technichian or someone authorized to do such repairs. Anything dealing with electronics or electronic components pose some danger with safety and risk of voiding warranty.

Aug 06, 2008 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

2 Answers

Digi 002 rack firewire


Hey -

Unplugging the harness and reconnecting only worked for a couple days. It turned out that I had to call digidesign and they sent me a new power harness for free. That fixed it for me.

Jun 01, 2008 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

3 Answers

Digi 002 rack


easy. Your clock got screwed by one of your audio programs in you system. It Happens when sample rates are mixes up. Leave your digi 002 on it does not set itself other than the factory sample rate setting when primarily switched on, which will remember its last setting if mixed up in an attempt to recover. Leave it on turn your system on. Then turn your system off. Not the digi. just your pc, mac. The software utilizing the previously screwed up sample rate will or should be reset. thus resetting your digi 2 to its factory 44. If it does not work check your software settings for any audio software set as default to run when pc is started ans make sure they are set to play back 44. Never turn your pc off when a program using your digi faulters.

Sep 08, 2007 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

3 Answers

DIGIDESIGN DIGI 002


www.rainbowaudio.nl : the new solid bild power supply as the part of the modification for your digidesign 002 solves power supply isue

Apr 01, 2007 | Digidesign Smack LE (RTAS + AS)...

2 Answers

"Unable to locate" 002 Rack Unit - sometimes!


Please help this guy and me too. I had the same problem. I emailed digidesign but cant get a good answer. I hpe this shit is not broken. I just bought it 2 years ago.

Sep 10, 2006 | Digi 002 Rack FireWire-based Pro Tools LE...

Not finding what you are looking for?
Computers & Internet Logo

Related Topics:

92 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Digidesign Computers & Internet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

74269 Answers

David Payne
David Payne

Level 3 Expert

14161 Answers

matt
matt

Level 3 Expert

713 Answers

Are you a Digidesign Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...