Question about Alpine Car Audio & Video

3 Answers

Hi i have a alpine iva-w502 trying to connect 3g iphone works for 10 mins then no sound but all music can be seen on unit also after another couple of mins the charging stops

Posted by on

  • 2 more comments 
  • CHARLIE STEWART
    CHARLIE STEWART Sep 10, 2008

    both the car and iphone are new

  • CHARLIE STEWART
    CHARLIE STEWART Sep 10, 2008

    the head unit is fitted o a vw golf
    the unit(alpine iva-w502 and iphone 3g,car are all new)
    thanks


  • CHARLIE STEWART
    CHARLIE STEWART Sep 10, 2008

    i have discovered that the battery was only on 5%
    when charged this solved the problem of music and power cutting off
    but there is still a problem with no music video from iphone to unit

    thank you


  • CHARLIE STEWART
    CHARLIE STEWART Sep 10, 2008

    THANK YOU
    CHARGING THE BATTERY ON THE IPHONE SOLVED SOME OF THE PROBLEMS

×

3 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Brigadier General:

    An expert that has over 10,000 points.

  • Master
  • 3,614 Answers

Have you check the connections and the distance between each unit..?

Posted on Sep 10, 2008

  • micromaster
    micromaster Sep 10, 2008

    are you using a blutooth car kit o connect.

×

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Master:

    An expert who has achieved Level 3.

  • Master
  • 763 Answers

Try to see the settings it must be configure by accident or try to remove your battery and then open it after a couple of minutes. see also the reset or default settings.


CHARCOIS

Posted on Sep 10, 2008

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,847 Answers

It seem the issue is with the battery. try with a differant battery..

Posted on Sep 10, 2008

  • Legin Varghese
    Legin Varghese Sep 10, 2008

    alpine iva-w502 is iPod Compatibility: Full Speed Connection for iPhone, 4th/5th Gen. iPod Video/Photo, iPod mini, iPod nano and iPod touch only. check and confirm that your model is compatible.

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Iva-w502


Take it back and get a new one.. make sure that one works too.

Nov 28, 2011 | Alpine Car Audio & Video

1 Answer

I have an alpine iva-w502 e with navigation when i try to put the nav on it goes to the warning screen and i press ok but nothing happens how can i solve this


This issue is solved with an update available from the Alpine website. The way it was explained to me is that every time you turn the unit on, it loads that overlay warning screen (even if you don't select navigation), so when you do go to the navigation, there might be 5-10-20-however many times you have turned the unit on overlays. Basically you can keep pressing it and eventually it will go away (if you have turned the unit on 100 times it would get a little annoying though) or you can download the update from the Alpine website and the issue will go away.

Apr 05, 2011 | Alpine Iva-w502e, Ivaw502e Video Rca Plug...

1 Answer

Using IVA-W203 + NVE-P1. Cannot get iphone or Bold 9700 to work. It detects but does not dial or can't hear anything.


Not a solution, just commiseration - I've had the exact same problem with mine (apparently alpine is aware of the issue) and I've had about *15* different NVE-P1's in my dash to date so far AND i've had them replace the entire head unit as well. Still no dice. :-(

I don't know if this is related, but my Sirius cuts in and out like crazy too - sounds like a loose connection somewhere.

Suffice to say I will *never* be buying Alpine again!

May 15, 2010 | Alpine NVE-P1 Navigation Add-in Unit for...

1 Answer

Where do i get better maps on this nav


Alpine does not have any updates to this 4-5 year old map at this time per Alpine tech support. It is the same out of date mapping as the BT200 - when available, it may be supplied for free... or at a charge from there website - support. Also, having problems with your iPhone 3G syncing your address book. Alpine is having me send in my NVE-P1 and they are replacing the hardware inside so that it will now sync. Also, iPod Touch, and iPhones need at least version 3.0 in order to display video to the W505 unit.

Dec 04, 2009 | Alpine NVE-P1 Navigation Add-in Unit for...

1 Answer

I need to test alpine iva d-300 to see if it works before i insta


you can download the owners manual here
http://www.crutchfield.com/S-EifEWkQ2BPl/p_500IVAD300/Alpine-IVA-D300.html

Jul 31, 2009 | Alpine IVA-D310 Car DVD Player

1 Answer

Cant connect my ex 10 to my x300 head unit


Hi Jared,

The EX-10 was never intended to be an accessory to the IDA-X300, but should work with FM modulation like any other radio, by making sure the FM frequency is set the same on both units. There are four preset channels in the EX-10 but you can change each one to any frequency.

As for the bluetooth mic connection, you must have that connected for the bluetooth to work. You are better off installing a KCE-400BTi handsfree kit to get better functionality, increased phone compatibility, increased audio quality and the ability to use all of the newer iPods (Gen 2 iTouch, Gen 4 Nano and iPhone 3G).

Hope it helps,

Marcel.

Jun 21, 2009 | Alpine eX-10 iPod Controller with...

8 Answers

IPhone 3G bluetooth problem


sony not so good.. try this will work best for your iphone.

May 27, 2009 | Apple iPhone 3G

1 Answer

I think the amplifier is bad on the alpine iva-d300.


What kind of setup do you have in your car? Stock sound system with just this aftermarket head unit?

Jan 01, 2009 | Alpine IVA-D300 Car DVD Player

1 Answer

Alpine iva-d300 problem


Try purchasing a "ground loop isolater", when your head unit and amp are grounded in 2 diffrent locations the diffrence in volatage to ground between the two will cause interference. Check the below link for more details, can be purchased of a shelf at you local radioshack http://www.radioshack.com/product/index.... loop&parentPage=search Hope this helps L8R

Sep 21, 2007 | Alpine IVA-D300 Car DVD Player

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

232 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4789 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Jaime Hernandez

Level 3 Expert

2296 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...