Question about Computers & Internet

1 Answer

Hi when I try to install vtx radeon hd 5450 graphics card no display is shown on monitor and all fans run fast computer appears to be booting but can't tell. compaq sr1519uk with MSI MS-7184 mbo, athlon x64 4200 2.20ghz, 3gb ram, 1tb hdd, 500w psu on windows 7 home premium x64. System runs great with geforce 8400gs graphics card but as soon as i swap and try to install vtx prob occurs

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Novelist:

    An expert who has written 50 answers of more than 400 characters.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

  • Expert
  • 152 Answers

Hi Dave,

1. Have you ever tried testing your VTX HD5450 GPU to another system or try bringing it to the store where you purchased it.
2. After removing the VTX HD5450 GPU, did your Nvidia 8400GS worked? - If it works there might be a compatibility issue between your MOBO and HD5450 GPU if the card is good.
3. I think there is nothing to configure on your bios regarding Graphics setting because your Nvidia 8400GS worked without any problems.
4. Did you check the VGA/ DVI cable and power cable if it is plugged to the proper ports. There are times that even tough we are that good we miss something.

Hopefully this information helps.

Thank you for using FixYa.

Posted on Aug 21, 2011

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

No display (black screen)when i put a radeon hd 5450 (pcie 2.1) on asrock conroe 945pl-GLAN how can this be solved?


I was swapping graphics cards and i had the same problem. I just had to be persistent. I had to try booting up i heard some error beeps. I waited 5 minutes to give the bios time to update i rebooted two or three times more before it worked

Nov 26, 2013 | Asrock ConRoe945PL-GLAN (4711140874418)...

1 Answer

VisionTek Radeon HD 5450 VHDCI doesn't seem to recognize monitors?


Try one monitor at a time, if you get nothing, reseat the card, if you get nothing try another port like display port or hdmi. If you get nothing take the card out and try the onboard graphics. IF you get something with the onboard, replace the card.

Apr 03, 2017 | VisionTek Computers & Internet

1 Answer

My graphics card does not show up on my Device Manager


I had just run into the same problem while installing my new graphics card earlier today. This is what I did to fix it:

1. Uninstall the new driver for the new card, if you can, in control panel if it installed.

2. Reinstall the new driver.

3. Go to Device Manager and UNINSTALL, not disable, UNINSTALL the on-board card. Don't worry this won't kill anything. It will ask you to restart your computer. Click yes.

4. While the computer is restarting and on the shut down screen for windows unplug the monitor cord from the onboard card and plug it into the new card.

5. Wait for windows to boot up and load the new drivers. It should be working with the correct drivers.

If it takes more than 8 minutes for anything to come on the screen(icons, login screen, etc.) reboot your computer again.

Apr 08, 2013 | PowerColor Go Green AX5450 512MK3-SH...

1 Answer

Third monitor not showing


right click on desktop click screen resolution and press Detect button. Also try updating your video driver. also try swapping out the cables with each other and try using a hdmi cable for the TV connection.

Jan 18, 2013 | ASUS EAH5450 SILENTDI512MD3 RADEON HD 5450...

1 Answer

Dvi monitor not working after start up


did you install the drivers for said videocard?

Nov 25, 2012 | Computers & Internet

1 Answer

My ati radeon 5450 series card getting overheat


you could be pushing the video card to its max, and/or there might be something wrong with the heatsync fan

Jun 28, 2012 | ATI RADEON HD 5450 DDR3 PCI Express (PCIE)...

1 Answer

Install graphic card eah5450 on window 7 and the problem come out whereby my computer keep reboot non stop


is it properly installed? try to boot on the safe mode first and let the windows detect and install it first.

Jul 11, 2011 | ASUS EAH5450 SILENTDI1GD2 graphics adapter...

1 Answer

Hi Just bought the VTX Radeon HD 5450. Tried to install it into my PC but couldn't get any picture. My first thought is that there is no power getting to it, since at the bottom right of the card is what...


Yiu do have a PCIe x16 slot on your motherboard and you need to make sure you have it installed correctly. As far as extra power, no power cable is required;
A big plus about the Radeon HD 5450 consuming so little power is that it doesn't require an external power source. The PCI Express bus alone is capable of delivering enough current to this card, but a 350w power source is required. When you go to install, the card needs to hook in at one end and you may have to push on tab that hits your case while pushing the card in to get it to fall in place. There is no need for an SPDIF cable with this card. If for some reason you cannot get sound through HDMI, you can get it through ATI's DVI to HDMI adaptor;
http://www.txcesssurplus.com/servlet/Categories
#6141054300G. Once installed you should get a picture but, if you don't see if you can start in safe mode and go to "Device Manager", click on "Display Adaptors" and see if it's in the list. If so right click on it and make sure you see "disable" in the list. If you see "enable", click on that and exit. You may have to disable you on board graphics also. Do initial install off of installation cd then, you can update your VGA and Catalyst Control at AMD's site.

Apr 28, 2011 | Diablotek VTX RADEON HD 5450 GDDR3 PCIE...

1 Answer

I just bought VTX ATi Radeon 5670 1GB GDDR 5 and i put it in my computer. I did everything..uninstaled old driver and instaled new drivers..But i cant get the picture on my monitor.


you may need to change some bios settings i don't know what type of BIos you have but the setting would read something like: initial display on boot...and the options would be onboard or pci make sue its pci

^but befor you try that try booting up your pc with the graphics card plugged in (if you haven't already tried)

Apr 01, 2011 | ASUS Video Card ATI RADEON HD 5670, (1 GB)...

1 Answer

My graphics card will not install. (Asus ATI Radeon HD5450 Silence). My computer is compaq presario sr1620NX with integrated graphics. (ati xpress 200 chipset) I disabled display driver in device manager...


How did you get your drivers and graphics? Did you install the whole package? What is the Asus model #? How much Ram do you have? I'm going to do a little research but let me know what you have.
Dave

Mar 26, 2011 | ATI Computers & Internet

Not finding what you are looking for?
Computers & Internet Logo

Related Topics:

321 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Computers & Internet Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18429 Answers

Alun Cox

Level 3 Expert

2679 Answers

Brad Brown

Level 3 Expert

18060 Answers

Are you a Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...