Question about Bathtubs & Whirlpools

2 Answers

JACUZZI HOT TUB J365

2ND MOTOR ON TUB IS HUMMING BUT NO WATER MOVMENT REPLACED WATER TODAY #1 MOTOR IS WORKING IN LOW AND HIGH SPEED BUT #2 MOTOR IS NOT KICKING ON

Posted by on

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

MOTOR TO HOT TUB KICKS OFF ON HIGH SPEED AND GETS VERY HOT AFTER RUNNING ABOUT 20MINUTES AND STARTS BACK UP IN LESS THAN A MINUTE,BUT CONTINUES TO KICK OUT ,IVE REPLACED THE MOTOR AND STILL SAME PROBLEM..

Posted on Oct 24, 2008

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer gotĀ voted for 100 times.

    Novelist:

    An expert who has written 50 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 171 Answers

Hi JOEY JIGSAW,

I'm Harvey the Master Plumber.

Your problem is: 2ND MOTOR ON TUB IS HUMMING BUT NO WATER MOVMENT REPLACED WATER TODAY #1 MOTOR IS WORKING IN LOW AND HIGH SPEED BUT #2 MOTOR IS NOT KICKING ON

Definately an electrical problem. First check the switches, if you find a bad switch replace it. Check the wire connrctions. A bad connection will cause great frustration. If you've been carefull with the first two steps and it's still not working it's time to see if # 2 motor has siezed up. Do this only if you know what you're doing. It requires disconnecting the wires to the motor and applying 110 volts from another source directly to the motor wires. If the motor just hums and gets hot, it's time to replace it or take it to a small motor repair shop. It might be wise to check the Repair Directory for a repairman.

Feel free contact me again!
Please give me a rating here at fixya.com before you sign off
Thank you,
Harvey your Master Plumber

Posted on Sep 19, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have an older Jaccuzzi hot tub w a balboa h136 board and single button topside control. The hot tub will not heat. The LED lights up on low speed and goes off on high speed. I just replaced the heater a...


You have voltage across the element but no heat....

Disconnect one element connection and do a resistance/continuity test. Or use a clamp to measure running current.

Feb 13, 2015 | Jacuzzi Bathtubs & Whirlpools

1 Answer

I have a Hyflo jacuzzi bathtub pump. I just tried to turn it on and it hums and acts like it wants to work but it's not pumping. I had this problem with a hot tub pump and all I had to do was blee


If you motor is just humming then it is not starting and is no good.
HyFlo pumps were made by HydraBaths in the 1990's. They are no longer made. We have replacements for them.

Rod
US Parts Center

Feb 01, 2013 | Bathtubs & Whirlpools

1 Answer

My Jacuzzi Tub won't start


Try compressed air through the system,careful not to use too much pressure. Also you may use another water pump to push water through system and free up the motor. The easiest thing may be to get a new motor though.

Dec 10, 2012 | Bathtubs & Whirlpools

2 Answers

When I push the button on my american standard jacuzzi tub I hear the hum of the motor but jets don't come on


In my case I took the motor out and used a screw driver to turn the impeller in the front of the pump and the fins inthe back. Put it back together and it worked. I then used 2 tablesoons of dishwashing detergent and 1/2 cup bleach and ran it for 20 minutes to clean and degrease the impellers

Jun 30, 2012 | Jacuzzi Fuzion Whirlpool

1 Answer

I have a new Jacuzzi tub with a Rapid In-Line Heater. When I fill the tub the water the initial temp is 67 degrees. The heater only increases the temp to 71 degrees. What is wrong with the heater ,if...


The bath heater you have is not designed to HEAT water - they only Maintain what you start with.
You need to start the bathtub with the hot water you want. It will only heat about 1-2 degrees an hour.

Jan 08, 2011 | Jacuzzi RapidHeat In-Line Heater U395000 [...

1 Answer

High speed on pump motor just hums then trips breaker. low speed works fine.


possibly trying to draw more power than the breaker and wiring are rated for.. check maximum amperage draw from motor, then check breaker.

If breaker is rated lower than High speed amperage draw, then have a qualified electrician install proper size of wiring and breaker.

If not, then the high speed coil of motor may be defective, check for warranty of unit.

Jul 30, 2010 | Jacuzzi Bellavista 6 Whirlpool w/2-Speed...

1 Answer

Jacuzzi hot tub will not shut off


I take it for granted that you know when the tub is in cycle mode for water circulation, ( the tub will do this every 4 to 8 hours unless programed otherwise). If it is truly going into the low speed on the pump, the problem lies in the circuit board. The double click you hear is the relay for the pump turning off and then on again. This is a costly problem to diagnose as circuit boards start at 200.00 and go up. If it is the relay, the only way to replace one is to replace the circuit board.

Jul 03, 2009 | Jacuzzi EH0 / EH1 / EG9 Fuzion 6666 Corner...

1 Answer

Jacuzzi Select model 10 years old. Motor


Sounds like the high speed relay is stuck or not working at all, It is in the main contol box, and can be manually tripped to see if this is indeed the problem. Unless you are a skilled repair tech, this job is better left to a pro.

Jun 19, 2009 | Bathtubs & Whirlpools

Not finding what you are looking for?
Bathtubs & Whirlpools Logo

Related Topics:

728 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Bathtubs & Whirlpools Experts

Mike

Level 3 Expert

4331 Answers

Tim Whalen

Level 3 Expert

3056 Answers

john h

Level 3 Expert

7167 Answers

Are you a Bathtub and Whirlpool Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...