Question about Audio Players & Recorders

1 Answer

Sony STR-K670P I left my amp on for a couple of days while not home. When i returned home the amp, and main display aren't working. Only the small orange "afd" light is illuminated. Help...

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 1,512 Answers

Hi david880

First trick to try is turning the amp off completely by disconnecting it at the wall for 10 mins. Then reconnect and see what happens. You may have had a power flip that has corrupted the program counter in the microprocessor stages of the amp. powering it down completely will reset the amp and processor, hopefully solving your problem. If it does not, please get straight back to me here before you rate this solution(suggestion at this point)and we can talk further. .

regards
Graeme

Posted on Sep 06, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

The SONY STR DE595 goes into "protect" mode upon turning it on.I recut all speaker wires & vacuumed the receiver ...unplugged,differenet outlets...etc.Any advice?


The protect thing is to do with an overload. It's more than likely that something in the main amp section has failed (perhaps a transistor on the big heat sink). The cause often speaker wiring touching together. You should look carefully at the this section for damage or burning. If you have a ohm meter you can test the transistors. If you place the probes on the terminals of each transistor and you get a responce like you had touch the probes together, you have located the source of the overload.

Sep 04, 2010 | Sony STR-DE595 5-Channel Amplifier

1 Answer

Sony receiver STR D635 goes to ''protect''mode


Does the set work for the 10 secs. If not you have the protection due to a voltage/current drain in the circuit.The protect works to prevent any further damage to the amp and is a safety feature. To look into the fault it is important to have an idea to go about. Disconnect the speakers and check if the fault changes, if so check your speakers for short and replace them or the coils. If not the output of the amplifer can be faulty. check in the output stages with a multimeter for failure of any biasing resisitors that can also drain more current. If you are not familiar get help. The failed component can be replaced after disconnection and testing. Hope my advice helps. Good day

Jul 23, 2010 | Sony Audio Players & Recorders

1 Answer

Stereo amplifier shutdown.


  • The amplifier is showing the protect mainly due to a safety feature on the power circuit. The fault could be failure or short in the output stages, short in the speakers, fault in the power ciicuit or the error amplifier that triggers the relay.
  • To trace the fault it is impotant to make the test in the main board, disconnect the power to output to confirm if the output is faulty. similarily disconnect the powering circuit one by one to identify. replace or disconnect to confirm. Hope this helps. Good day

Jul 11, 2010 | Sony Audio Players & Recorders

1 Answer

I am facing a problem with a SONY amplifier, model STR-DE185. On its screen is written the word ''PROTECT''. I have checked the transistors MN 2488 and MP1620 and are OK. Could anyone tell me what else...


Hi and welcome to FixYa,

Initially, the displayed message "PROTECT" is as it implies, the STR-DE185 has gone into auto-protect mode. The built-in auto diagnostics has sensed a fault and kicked in to prevent further damage to the Sony unit. In most instances, this is brought about by a faulty speaker (should be 8~16 ohms), loose/disconnected speaker wiring, strands of speaker wires inadvertently touching its opposite, overheated, ventilation holes covered, played with the volume level high for an extended period of time or a localized fault in the internal electronics of the amp circuitry.

Offhand, since DIY (do-it-yourself) repair is being done and assuming that you are comfortable working with electronic components & circuitry, use of a DVM/VOM, a soldering iron/station and safe practices with electrically powered devices, access to a Service Manual or at the very least, a schematic diagram would be a necessity.
  1. consider doing a RESET. Turn off the STR-DE185, press and hold the POWER button for 5 seconds or more or till "INITIAL" message is displayed. This would force the Sony to revert to factory defaults removing any glitches, errors in settings & configurations, presets, memories and user preferences;
  2. check if relays RY781 - to 783 are engaging;
  3. check pin 8 of IC901 (should be 5.6V);
  4. check protect switch Q784 to 786;
  5. check overload detectors Q705 & Q706;
  6. check that the MN2488 and MP1620 are not leaky

Good luck and thank you for asking FixYa.

Apr 20, 2010 | Sony Audio Players & Recorders

1 Answer

I have 2 questions will my SONY TA-E9000ES preamp work with my SONY STR-DG720 7.1 RECIVER and what SONY ES Amplifer was spefically made to work with the TA-E9000ES WHEN IT WAS ORIGANLY PRODUCED


Here's a page for the 1st one

http://home.online.no/~espen-b/ta-e9000es/

It will work with your 7.1 receiver. Just use one of the inputs on the 7.1 to connect to the Pre-amp

PLease rate my help if this helps

Thanks

Nov 04, 2009 | Sony TA-E9000ES Amplifier

2 Answers

The sound on my sony amplifier sounds too low inside the speaker.


Try getting the suround sound modes off and using straight stereo ,with no delays,or echos,

Jan 12, 2009 | Sony STR-DE595 5-Channel Amplifier

1 Answer

Playing ipod on sony str-de595 receiver


You need a 3.5mm mini jack coupler lead with phono plugs on end plug one end into your headphone output on ipod and phonos into your amp lead must be stereo

Dec 22, 2008 | Sony STR-DE595 5-Channel Amplifier

1 Answer

Sony STR-DE525 Left Rear channel not working


Most likely the amp for that channel is defective. If memory serves me correctly, there is a small amp chip mounted on the heatsink that is for both the left and right rear. I would change that first. It should have about 5-7 pins.

Dan

Nov 30, 2008 | Audio Players & Recorders

1 Answer

Sony STR-DE595 Sound not balanced


preamplifier or power amp internally but check your signal cables for shorts or breaks,if amp then is internal and needs to be serviced

Aug 13, 2008 | Sony STR-DE595 5-Channel Amplifier

3 Answers

Str-D590


This is not a reset. Most likely one or more transistors have shorted and need to be replaced. Does the front display come on OK?
Dan

Apr 29, 2008 | Audio Players & Recorders

Not finding what you are looking for?
Audio Players & Recorders Logo

Related Topics:

231 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Audio Players & Recorders Experts

kakima

Level 3 Expert

98829 Answers

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

4678 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

69805 Answers

Are you an Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...