Tip & How-To about Crunch P125.4 Car Audio Amplifier

No sound from amp but protect and power light on

If all else fails check the car battery is not low or dead i had this problem and checked and double checked everything and it was just the battery !!

Posted by on

Crunch P125.4 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

Related Questions:

1 Answer

where is the alternator fuse


It's difficult to tell what's going on from your question, your old battery appeared to have failed, so you replaced it? Did you check voltage while it was running? It should be more than 13 VDC, otherwise the battery will discharge, but it's not the fault of the battery, that would indicate a problem with the alternator and/or voltage regulator. There are 3 important voltage readings: running (13+), not running (12+) and while cranking (9+).

Are you saying that after replacing the battery everything is dead? I would check the battery cables and terminals, make sure the wire hasn't been stressed or compromised, and that the connectors are shiny-clean. (You can but a terminal cleaner, with wire brushes to clean the fittings both inside and out, for a few dollars.)

Also, it's uncommon, but there's no law that says a brand new battery can't be dead.

Apr 07, 2015 | 2004 Saturn ION

1 Answer

What could cause 2004 Ford Focus to suddenly quit as described below?


Bad connection at battery cable ends, bad alternator. Low voltage can make entire system go dead. Test battery and check all main cable and ground connections. Yes this can happen while driving down the road.

Feb 22, 2015 | Ford Cars & Trucks

1 Answer

95 Toyota Previa will not start.


Check the battery connections to be sure the terminals are not cracked or corroded, then check the battery it may have a low or dead battery or a shorted cell, try to jump start if it starts ok then replace the battery

Sep 27, 2012 | 1995 Toyota Previa

1 Answer

car won't start. Parked car, two hours later, got in turned key, all went dark. No dash lights. Did not even try to turn over. Battery was caroded, cleaned posts, no change. Fuses under hood all okay. Haven't added or change anything about car or stereo. same key i've always had. when put battery charger on battery seemed okay just a little down. tried to start again no change. Everything will even go dark when I touch the brake pedal.


Hello,
Check that battery connection again real real good. If your batter was just "a little low" then there is plenty of juice to at least run your lights. For every single thing to be dead with 0 response you have a failed power feed. Check all them big power wires and their corresponding grounds. This is your problem. But just to double check the battery charger you used you may try another batter if you have one and see if the response is different. Also make sure that cable that was corroded is not corroded where it is clamps onto the power wire. Cut that clamp off and install a new cable clamp as needed.
Regards, Tony

Apr 25, 2011 | 2001 Ford Mustang

Not finding what you are looking for?

566 people viewed this tip

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Crunch Car Audio & Video Experts

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1144 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1066 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Are you a Crunch Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Loading...