Tip & How-To about Computers & Internet

No display in ur computer when swithc on the computer

1. check the reset button is released
2. check cmos battery


3. after that

1. remove the ram get beep sound
a. replace the ram

or

either smps or motherboard or processor is problem identify

Posted by on

Computers & Internet Logo

Related Topics:

Related Questions:

2 Answers

No display and no beep sound, CPU fan working


Hmmm, I have seen a few people reporting this problem with this motherboard... seems to me that it might be a bug in the bios. Well, I had exactly the same problem. It did not even give a beep sound when the memory was completely removed. I was convinced that the motherboard was faulty. Then I thought of trying the following that helped:

On the board the JCMOS1 has 3 pins and pins 1 and 2 are closed in normal operation. Moving the jumper to pins 3 and 4 puts the motherboard in clear CMOS memory mode. So this is what I tried; I move the jumper to pins 3 and 4, pressed power a few times (although I don't think that is necessary), and after about 30 seconds I moved the jumper back to pins 1 and 2. Then when I pressed power the motherboard FINALLY emitted a beep and started up. On first start up I got a message, something to the effect of "CMOS checksum error", but I was then able to go into the bios reset defaults. I then saved and went out and my motherboard has been working fine since then. Hope this helps someone who has a similar issue.

Dec 30, 2009 | EliteGroup P4M800-M7 Motherboard

1 Answer

No VIDEO!!


Dear,

pl check step by step.

first to hang up all hardware ram,smps,processor with heatsink fan,keyboard all.

After check any beep sound comes from motherboard.

remove ram and check beep sound
remove cmos cell,ide cable and check beep
sound.

NO COMES ANY TYPES OF BEEP SOUND PROBLEM IN *********** BOARD ALOSO CHECK YOUR RAM AND SMPS AT ANOTHER COMPUTER WORKING OR NOT.

Regards,

Ravindra shah

Jun 02, 2009 | Gateway (4000782) Motherboard

1 Answer

blinking green light on the back of hp pavilion


1. Your smps is OK for power supply
2. check the beep sound for RAM and Video card (If it is long beep the RAM is having and short and frequent the Video card) o

3. Remove RAM then start ssytem see the response shoutdown, clean the RAM place it back start the ssytem
4. Remove the CMOS battery or short the jumber for any setting in BIOS start the ssytem
5. Disconnect all the cables connecting motherboard including Hard disk except SMPS power supply to Mother board

Jun 22, 2008 | Computers & Internet

1 Answer

My PC is not turning on.


Hi,

Please re-set the CMOS battery for 2mins then power-on the computer, and see if you can get any beep sound.

-mrsolution

Jun 11, 2008 | Computers & Internet

3 Answers

I changed RAM settings in BIOS, now I can't boot - need to clean CMOS


well its quite simple.you have set the wrong latency for rams.
I suggest you put a latency around 3
reset the bios and check the latencyes..you know that you must have all the rams from the computer to the same data..like all the timings or latency.
good luck..
bye bye

Feb 06, 2008 | ASUS P4S533-MX Motherboard

Not finding what you are looking for?

93 people viewed this tip

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Computers & Internet Experts

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

David Payne
David Payne

Level 3 Expert

14161 Answers

Are you a Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Loading...