20 Most Recent Alpine IVA-D106 Car DVD Player Questions & Answers


broken screen or connection to the screen from opening too much, or, the dvd menu wasnt activated, but, it should automatically turn on when dvd is inserted. Bad dvd or really scratched dvds may not allow it to turn on.

Alpine IVA-D106... | Answered on Dec 02, 2014


take a look on ebay

Alpine IVA-D106... | Answered on Mar 03, 2012


Look at page 32 of this IVA-106 manual for changing the region code. You can set the unit to "auto" to run multiple regions.

Alpine IVA-D106... | Answered on Sep 02, 2011


please be more specific with the problem so i can give specific solution just post back

Alpine IVA-D106... | Answered on Feb 27, 2011


It is normally called constant power.It needs to be connected somewhere which gets it's power directly from the battery without the ignition affecting it whether on or off.Red is called switched power and hooks up through the output of the ignition.Orange will keep the presets in memory and uses very little power and is designed so low that it will not drain your battery.All car stereos work basically the same way as that also.The aftermarket stereos such as yours,Panasonic,Pioneer etc. usually have the same basic power setups.Red switched power.Orange constant power.Black ground.Blue power antenna.The speaker wire colors usually are different between manufacturers.If you have any questions or need more help,just comment here and I will get an autolink to your post and reply ASAP.I really encourage responses so I can follow up properly as I know where you stand and asking someone else restarts all the explaining because we cannot see other 'Expert's' responses.Good luck,Greg

Alpine IVA-D106... | Answered on Jan 23, 2011


This is caused by a bad ground wire connection on the installation of the player. Make sure that the negative is hooked up to something metal in the dash and you should be all set :)

Alpine IVA-D106... | Answered on Jan 18, 2011


Hi,

This could occur due to various reasons.
The loose contact in wires.
Wrong connection.
The connector board circuit problem.
So check it out.

Please do rate the solution if the issue is resolved or post a comment for further assistance.


Thank you for using fixya have a nice day:-)

Alpine IVA-D106... | Answered on Jan 10, 2011


you may have a dirty pinch roller. if you are careful you may be able to clean it with a qtip. although, if you can get a chamois tip it would be better. you may be able to try radio shack and see if they may have rubber restorer there.

Alpine IVA-D106... | Answered on Jan 06, 2011


To connect the iva-d106 with the kce-400bt you need another cable
(KWE-460V), and to connect the ipod you'll need the KCE-435IV, first you connect KCE-400bt to the IVA-D106 using the KWE-460V cable, then conect the ipod to the KCE-400bt using the KCE-435IV

Alpine IVA-D106... | Answered on Aug 05, 2010


check the screen configuration using the visual button on the top right side of the screen, you should disable the "OFF" button

Alpine IVA-D106... | Answered on Aug 05, 2010

Not finding what you are looking for?
Alpine IVA-D106 Car DVD Player Logo

30 questions posted

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

5013 Answers

Jaime Hernandez

Level 3 Expert

2337 Answers

Jeffrey Turcotte
Jeffrey Turcotte

Level 3 Expert

8980 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

View Most Popular

Alpine Car Audio & Video

  • Alpine Car Audio & Video

Most Popular Question

orange wire

  • Car Audio & Video
Loading...