Question about 1979 Yamaha TX 750

1 Answer

Bike will only run on center 2 cylinders,it was woking fine and then it started to run ruff and now it only will run on 2 cylinders,the other 2 have spark.could it be a timing chain?or fuel? when i removed the plugs they are dry.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Renaissance:

    An user who is expert in 3 categories / brands.

  • Yamaha Master
  • 1,508 Answers

The timing chain runs the cams for all cylnders.so no it shouldnt be the chain
with 4 cylnder bikes the two outside cylnders run off the same coil, but if you say it has spark the next step is fuel.
Make sure the battery is good and the bike is charging, and put some new plugs in after the carb clean.

Posted on May 22, 2011

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya Mechanic can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repair professionals here in the US.
click here to Talk to a Mechanic (only for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Ktm 950 enduro runs fine for 30 km then dies as if no fuel.give it five minutes and will run fine. bike has now 20000km


possible issue on timing and or internal overheating.

KTMs vtwin timing is a little hard to decipher so i rather you have your bike brought to a KTM service center for overhauling.

please do not use the bike before it gets repaired. this king of issue may damage your cylinder

Jan 06, 2010 | 2008 KTM 950 Super Enduro R

2 Answers

I have a 2000 impala with the 3.4 and 160,000 miles on it. The other day white smoke started pouring out of the exhaust and the #6 cylinder was not firing. I changed the head gaskets, upper and lower...


double check your firing order and make sure all wires and hoses are plugged in good. when you pulled the push rods out did you make sure they went back exactly where they came out because there are 2 different lengths.

Oct 22, 2009 | 2000 Chevrolet Impala

1 Answer

I have a 2000 Saturn L series 4 cylinder. The car starts up fine but sputters and runs really ruff when idle. When you start to go everything is fine, no problems.One mechanic told me it was a dead...


scan check egr valve make sure its working. check plug wires and vacuum hoses +pvc valve make sure its not stuck open.bad or dirty fuel injections.causes rough idling.if all is good do a compression test to check for weak cylinders or low compression.

Jun 04, 2009 | 2001 Saturn S-Series

1 Answer

My mower with a 3.5 eager-1 is running ruff?


single cylinder engine doesn't have much adustment that you can play with. the best suggestion is to change the plug, since the mower starts and runs. that is most easiest and cheapest fix.

May 22, 2009 | Craftsman Garden

1 Answer

Poor running on ZX6R 99 in rain.


THIS COULD BE WATER GETTING ON TO YOUR PLUGS. TRY A LITTLE SILICON SEALANT AROUND THE TOP OF THE PLUG LEADS TO STOP THE WATER GETTING IN

May 04, 2009 | 2001 kawasaki ZX-6R Ninja

2 Answers

Bit of a problem go get the bike running.


Can you confirm if the bike, once running, runs well below 3000rpm?

I've experienced this model not liking pilot jet usage due to an accumulation of fine particles in the fuel which build up and block the pilot jets.

Above about 3000rpm, it runs on mains jets.

If this is the problem, you can use a high quality fuel filter but it must be high flowing as this model drinks fuel.

Looking forward to your post.

Mar 14, 2009 | 1985 Suzuki GSX 1100 E

2 Answers

1991 deville idling very ruff


Hi you should change the coolant temp sensor this is a white sensor on top of the intake and is part ot the computer system.

Dec 30, 2008 | 1991 Cadillac DeVille

Not finding what you are looking for?
1979 Yamaha TX 750 Logo

Related Topics:

144 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Yamaha Experts

dhnguyen

Level 2 Expert

281 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1147 Answers

Tony

Level 3 Expert

2600 Answers

Are you a Yamaha Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...