Question about 2007 Yamaha YZF-R6

1 Answer

Bike wont start without cables connected, and when does start and cables come off the guages turn off and it sputters like it wants to turn off also the service engine light is throwing off a code 46

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Expert
  • 208 Answers

Recharge battery or it it's ban and can't be fully recharged buy new baterry. Code 46 is for iregular power to ecu.
Probably it's bad battery.

Posted on Apr 03, 2011

  • rey pizana Apr 03, 2011

    well i actually changed out the battery already becuase i figured that was the problem but it worked for about 20min and then started doing the same thing again...how can this be fixed anyone know?? and where is the ecu located??

  • Goran Andric
    Goran Andric Apr 04, 2011

    Than you probably have malfunction in charging system. Check voltage when bike is runing.
    If it's charging ok than check:
    red/red wire= between battery and main switch
    brown/blue=between main switch and fuse
    red /white=between fuse(ignition) and ECU!

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

99 softail, turns over but wont fire


Hi Anonymous, and the usual suspects are:
1. Fuel tank empty
2. Fuel supply valve turned off.
3. Fouled spark plugs.
4. Engine flooded with gasoline as a result of over use of enrichner.
5. Fuel valve or filter clogged.
6. Vacuum hose to automatic fuel supply valve disconnected, leaking, or pinched.
7. Discharged battery, loose or broken battery connections.
8. Loose wire connection at coil, battery or plug between ignition sensor and module.
9. Spark plug cables in bad condition and shorting, spark plug cable connections loose,
or cables connected to wrong cylinders.
10. Ignition timing incorrect due to faulty ignition coil, ignition module, or sensors " Manifold Absolute Pressure" "Camshaft Position Sensor" "Crank Position Sensor" "Brake Apply Sensor
11. Engine lubricant to heavy ( winter operation )
12. Sticking or damaged valves or push rod wrong length.
13. Primary cam sproket spline sheared or missing spacer.
Good luck

Jan 18, 2014 | 1993 Harley Davidson XLH Sportster 883

1 Answer

2007 Road King Classic stalls unexpectedly when driving...no sputtering, just shuts down...starts back up whether stationary or driving...but no warning about cut off


Will the bike start up without turning off? If you have to turn ignition off then on again before it will start it may be the bank angle sensor gone faulty. This will set NO error codes in memory as it is NOT a recognised fault. ECU simply thinks bike has fallen over and shuts engine down.

Oct 10, 2013 | 2007 Harley Davidson FLHR Road King

1 Answer

My 2 stroke trials bike wont start. I thought id gone into reserve tank when the engine just died. Got heaps of compression still when i kick it over and it was running ok up until this point. Do you...


Hi, Christopher and the usual suspects are:
1. Fuel tank empty.
2. Fuel supply valve/petcock turned off.
3. Fouled spark plugs.
4. Engine flooded as a result of overuse of the enricher.
5. Vacuum hose to the fuel supply valve/petcock disconnected, broken, cracked, or pinched.
6. Fuel valve/petcock or filter clogged.
7. Discharged battery, check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
8. Loose or corroded wire connection at the coil, battery or plug between ignition sensor and module.
9. Spark plug cables in bad condition and shorting, cable connections loose, or connected to the wrong cylinders.
10. Ignition timing incorrect due to a faulty ignition coil, ignition module or sensors (MAP, CMP, CKP, O2 and/or BAS).
11. Security alarm needs a reset.
For more information about your issue, please visit the websites below. Good luck and have a nice day.
KX 125 Dirt Bike Wont Start HELP
Dirt bike wont start
My dirt bike wont start help
http://www.lewisportusa.com/manuals.htm
http://www.betamotor.com/en/suhttp://www.lewisportusa.com/manuals.htmpport/manuals


Mar 18, 2013 | 2007 Beta REV 3 250

1 Answer

How do you reset the throttle body limiter screw ( the one preset by factory). The previous owner has altered it and I need to reset it. 2000 R850R


Do you have a vacuum comparison guage? You need some kind of guage setup to work on the TB sync.

Here is what I would do:
-perform a valve clearance check/adjustment to ensure everything is in spec. (this does make a difference!)
-Ride bike for 10-15 minutes, make sure it is fully warmed up.
-connect your vacuum guages to each throttle body.
-ensure that there is throttle cable slack on each throttle body. You don't want the cables holding the throttle plates open at this stage.
-set the brass air screws out equal turns on each side. Start with one and a half turns from bottomed.
-start engine (it may not want to idle, so open brass screws another half turn till it idles)and check vacuum guages.... see how far out things are at this stage.
-adjust throttle stop screw(s) so that each throttle body is set-up exactly the same.
-Once the throttle bodies are adjusted so that the vacuum is exactly the same at idle, start to remove slack from the throttle cables so that vacuum stays the same on each side as the throttle is opened.
-above all, you want the throttle plates to rest on the stops at idle and the cables adjusted with enough slack to allow this to happen. DO NOT tighten the cables too much as this causes the throttle plates to "bounce" at idle and wears out the throttle plate shaft bores quickly.

I think that about covers it, Post back if you have questions.

Nov 17, 2010 | 2005 BMW R 850 R

1 Answer

83 honda cx650 smoking one day not the next


The sputtering was a bit of water in the bad gas you got and the smoke was probably from a bit of diesel fuel that was put into a gasoline storage tank in error. The temp guage going bad is just one of those things that happen from time to time, probably just a bad sensor. The idle speed change is a bit quirky but easy to adjust. Stick a fresh set of plugs in the bike and the starting problem should clear up.

A “very helpful” rating for this answer? Thanks!

Jun 24, 2009 | 1987 Honda CBR 600 F Hurricane

1 Answer

Bike wont start


What do you mean "take out 1 plug"? Spark plug's plug?
Spark plugs are renewed?
You should also check the gears/sprockets that connects the starting motor with the crankshaft if all of them can spin freely around their pin.

May 23, 2009 | 1989 Honda CBR 1000 F

3 Answers

HONDA CBR 125R WILL NOT START WITHOUT BUMP START


I had the same problem with my 636. It turned out to be just a cable problem. Try to see if all the electric cables work correctly and connected.

Good Luck,
Elad.

May 11, 2009 | 2005 Honda CBR 125 R

1 Answer

Wont start without a jump


It's handy to have a cheap multimeter for this kind of problem and you could tell pretty quick is the battery is at fault or you just need to clean some cable connections. It could be either one.
Turn your headlight on and try to start the bike; if the headlight goes out when you turn the4 key, the battery is down or one of its terminals needs cleaning. If the light stays on but the starter only ticks, then the bad connection is at the starter. 

Mar 31, 2009 | 2005 Yamaha YZF-R6

Not finding what you are looking for?
2007 Yamaha YZF-R6 Logo

293 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Yamaha Experts

dhnguyen

Level 2 Expert

281 Answers

Steve Sweetleaf
Steve Sweetleaf

Level 3 Expert

1144 Answers

Tony

Level 3 Expert

2600 Answers

Are you a Yamaha Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...